Världen Idag > Nyheter

Friday, 15 January, 19:41

Världen Idag - 25 nov 20 kl. 00:00

Det är så vi ger dem våra liv – genom att ge dem vår vardag.När jag vaknade upp från en av de verkligaste drömmarna jag sovit mig igenom visste jag att jag var något på spåren. Jag kunde inte sätta fingret på vad det var, men något fanns i den ångest jag hade känt när polissirenerna ljöd i drömmarnas värld. I drömmen hade jag rånat en butik, eller kanske en bank, och allt hade gått bra, men nu var polisen mig på spåren. Jag stod i sovrummet och på andra sidan dörren fanns mina barn och min fru, och jag slog handflatan mot pannan, om och om igen, och väste fram: ”Varför? Varför gjorde jag det?
Läs mer på Världen Idag

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det är vi ger dem våra , livgenom , att ge dem vår vardag
SR - 09 okt 18 kl. 17:02

Alpinchefen: ”Vi har ett ansvar att utbilda dem”

Radiosporten har pratat med tre elitidrottspensionärer om livet efter karriären. Hur stöttar och förbereda då idrottsförbunden sina aktiva för en ny vardag?.

YLE - 25 mar 17 kl. 07:00

På Pixnekliniken hjälper man människor att finna sitt värde

Att vara missbrukare handlar inte om att vara svag, säger Alex Granqvist. Han, Susanna Gröndahl och Maria Hagberg berättar om sina erfarenheter om missbruk och den hjälp de fått på Pixnekliniken i en ny radiodokumentär. Det är en lång och snirklig väg de gått igenom för att landa i en rätt vanlig, trist vardag.

YLE - 27 jan 16 kl. 08:45

Ungdomsbarometern: Pojkar har svårare att klara vardagen

Pojkar klarar vid vuxentröskeln sämre av vardagssysslor såsom matlagning, städning och bykande än flickor, framgår ur den senaste Ungdomsbarometern. - Pojkar hjälps helt enkelt till hjälplöshet, kommenterar Lisbeth Översti, jopolärare och socialarbetare vid Winellska skolan i Kyrkslätt. Det gäller att börja åtgärda de gamla rollmodellerna där ”mamma servar pappa”, för det går lätt i arv.

Cornucopia - 27 maj 20 kl. 10:49

Restriktioner lättas - för allmänheten kommer inte följa dem ändå

Efter att först populistiskt vidtagit hårdare restriktioner än experterna rådgav lättar nu allt fler länder på restriktionerna, återigen populistiskt. Orsaken är att allmänheten helt enkelt inte kommer följa restriktionerna, i takt med att coronapandemin går från otäckt okänt till känt och till synes hanterbart. Alternativt skulle makthavarna få betala ett opinionspris.

YLE - 17 mar 14 kl. 04:55

"Livet är värt att leva"

Tre nyfikna ögonpar möter mig vid dörren när jag ringer på hos Frida Flythström i Karis. Det är katterna Alex och Sebbe - och Fridas öppna blick. Vi har inte träffats förr men hon tvekar inte att ställa upp på intervju om tvångsvård, en av de heta punkterna i mentalvårdslagen som manglas i riksdagens utskott just nu.

Sydsvenskan - 03 mar 12 kl. 06:30

Pengar att tjäna på lycklig blogg

Rykande tekoppar och mys med älsklingen. ­Bloggosfären domineras­ av provocerande lycka. Men att blogga fram en vacker vardag är också ett sätt att överleva.

YLE - 29 mar 17 kl. 16:15

Marianne hjälper invandrare att hitta sin plats i finska samhället

För drygt fyra år sedan träffade Marianne sin första invandrare som hon skulle handleda. En rysk kvinna som hade bott i Finland i tio års tid. Nu tar hon hand om en stor familj från Sudan och hjälper med allt från läxläsning till hur spisar ska rengöras.

Sydsvenskan - 17 jun 11 kl. 06:30

Överbeläggning har blivit vardag "Det kunde varit värre, det här är ju den lyxigaste korridorplatsen."

Akutchefen säger upp sig. Social­styrelsen är förbannad. Arbetsmiljö­verket har sedan flera år kroniskt raseri.

Magazin24 - 12 jan 12 kl. 15:09

Följ med i polisens vardag

Under tio veckor har ett filmteam följt köpingspoliserna Johanna och Eric till programserien 112 ? på liv och död. På måndag är det säsongspremiär av serien på Sjuan.

Sydsvenskan - 25 feb 16 kl. 17:52

Kalejdoskop som tränar oss att tänka fritt

Livet rymmer inga garantier hos Ljudmila Ulitskaja. Gabriella Håkansson läser en författare som vägrar sockra medicinen men ändå är folkkär. Året är 1953 och i Moskva avbryts radiosändningen av en regeringskommuniké som meddelar att Josef Stalin har blivit förkyld.

YLE - 25 jan 13 kl. 05:25

"Ni fortsatte leva era liv medan vi led och dog"

- Allt är sant i "Torka aldrig tårar utan handskar". Det finns inte ett påstående eller citat som inte är korrekt. Det här är en sann berättelse, det har hag varit noga med, säger Jonas Gardell.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.