Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 27 January, 11:42

Världen Idag - 25 nov 20 kl. 00:00

Så styrs förorten Angered av en muslimsk klanDet är ett nytt och helt förändrat Sverige som möter oss i Johanna Bäckströms Lernebys Familjen. Ett Sverige som vi har svårt att ta till oss, raka motsatsen till det civilsamhälle som byggts upp under ett antal decennier, där medborgarna förväntas följa de strikta reglerna. Människorna i Familjen, en muslimsk klan som tagit kontrollen över ett förortsområde i Göteborg, följer också reglerna, men på sitt eget sätt. De ser inte reglerna som ett gemensamt skyddsnät som man ska utnyttja med varsamhet, utan som ett erbjudande från samhället om en god basförsörjning för ett stort antal personer utan normal inkomst. Kunskapen i svenska språket är dålig, men kunskapen i hur man utnyttjar bidragssystemet är god.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Angered, Sverige, Johanna Bäckströms Lernebys Familjen, Familjen, Göteborg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , styrs, förorten, Angeredav en , muslimsk, klan
GöteborgsPosten - 17 aug 18 kl. 14:16

Släktnätverk tros ligga bakom bilbränderna

Bakom måndagens bilbränder ligger ett kriminellt nätverk som styrs av en släkt med tonvikt i Angered. Det är polisens främsta arbetshypotes i arbetet att lagföra mordbrännarna..

GöteborgsPosten - 17 aug 18 kl. 16:31

Släktnätverk tros ligga bakom bilbränderna

Bakom måndagens bilbränder i Frölunda, Göteborg ligger ett kriminellt nätverk som styrs av en släkt med tonvikt i Angered. Det är polisens främsta arbetshypotes i arbetet att lagföra mordbrännarna..

GöteborgsPosten - 17 aug 18 kl. 16:12

Släktnätverk tros ligga bakom bilbränderna

Bakom måndagens bilbränder ligger ett kriminellt nätverk som styrs av en släkt med tonvikt i Angered. Det är polisens främsta arbetshypotes i arbetet att lagföra mordbrännarna..

SmålandsPosten - 11 jun 13 kl. 00:30

Ett diskriminerande val av myndighet

Växjö är stolt över sin Mark- och miljödomstol. Den gör Europas grönaste stad ännu grönare. Jönköping har Jordbruksverket, Karlstad inhyser Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Alliansfritt Sverige - 26 mar 14 kl. 10:59

Attendo och Carema är tunga politiska aktörer – och du betalar

 Idag skriver Aftonbladet om missförhållandena inom det politiska företaget Attendo . Där dementa får leva i nedkissade blöjor, personalen får trolla med knäna för att få verksamheten att gå ihop och där människor får rycka in för att se till att deras föräldrar åtminstone inte skall behöva ligga i sin egen avföring. Låt oss påminna oss om vad vi fick läsa om förra veckan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.