GT > Nyheter

Tuesday, 19 January, 16:10

GT - 24 nov 20 kl. 16:30

Samhällets skyldighet att säkra offers upprättelseDagens system sätter i alltför stor utsträckning förövarens rätt till strafflindring och frigivning före brottsoffret upprättelse, skriver Lina Lindh och Max Pelin vid KDU Västra Götaland och KDU Göteborg..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Lina Lindh, Max Pelin, KDU Västra Götaland, KDU Göteborg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samhällets, skyldighetatt , säkra, offers, upprättelse
SVT Debatt - 17 nov 13 kl. 14:00

Dödshjälp riskerar skaka om samhällets grundvalar

DÖDSHJÄLP Det är omöjligt att avgöra vilka intentioner som ligger bakom att en människa vill ta sitt liv. I förlängningen skulle ett införande av dödshjälp i Sverige innebära att folk med grava psykologiska lidanden kommer kunna avsluta sitt liv på klinik  – så fungerar det i Belgien idag. Den svåra frågan om vem som ska leva riskerar att förändra samhället i dess grundvalar, skriver Martin Nykvist i en replik.

SvD - 13 apr 17 kl. 12:49

Kärlek och säkerhet - Samhälle och stat

Två genomgående teman i många politikers och opinionsbildares kommentarer efter det fruktansvärda terrordådet på Drottninggatan har varit att terrorismen aldrig kommer att besegra oss, samt att vi ska bemöta terrorismen/hatet med mer ”kärlek”. Den första kommentaren är korrekt och den fyller uppenbart en utomordentligt viktig funktion omedelbart efter en attack som den i fredags. Men den är samtidigt så självklar att den långsiktigt inte är särskilt relevant.

Kristianstadsbladet - 22 dec 13 kl. 16:27

150 demonstrerade för säkrare samhälle

Foto: Annica Jönsson
Mellan 150 och 200 personer ställde upp i manifestationen under parollen "Håll våra barn säkra" i Bromölla under söndagen.
När klockspelet slutat spela Bjällerklang klockan tolv stegade initiativtagarna Mathias Gerdin och Joachim Persson fram och höll ett kort anförande på Ifötorget. Manifestationen, med upprop i sociala medier så sent som i fredags, har initierats på kort tid.

IDG - 01 okt 12 kl. 03:45

Så ska Cisco säkra svenska myndigheter


Nu finns ett stort intresse för säkerhetsfrågor kopplade till samhällets infrastruktur. Det säger Ciscos globala säkerhetschef..

BT - 26 mar 13 kl. 11:23

Landsbygdssäkra politiken i Borås

Landsbygden behövs. Den är rik på naturresurser såväl som på kunniga och företagsamma människor. Genom att tillvarata det engagemang och den utvecklingskraft som finns på landsbygden skapas förutsättningar för tillväxt i hela kommunen.

DalaDemokraten - 20 maj 17 kl. 07:30

Debatt: Falu gruvas 1,9 miljarder år gamla geologiska processer kan säkra samhällets framtida behov av metaller

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har visat att malmerna i Falu Gruva bildades för ca 1,9 miljarder år sedan genom anrikning av metaller i havsbotten under ett uråldrigt hav. Förhoppningsvis kan resultat som dessa väcka intresse bland allmänheten för geologiska processer och tidsskalor, skriver forskarna bakom studien..

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

Cornucopia - 04 nov 19 kl. 09:58

Kavla upp ärmarna och lös dina problem själv istället för att gnälla!

Dags för en liten så kallad rage över alla som gnäller över både sin personliga situation och samhällets problem. Ingen kommer lösa detta åt er, utan det enda ni kan göra är att kavla upp ärmarna och lösa dina egna personliga problem, och anpassa dig till samhället eller rent av aktivt bidra till att lösa problemen. Problemen löses inte i sociala medier, och de kommer inte heller lösas av vare sig politiker, youtubers, journalister, Swish-journalister eller influencers.

BT - 31 dec 14 kl. 13:32

Fallolyckorna hotar andra vårdbehov

Hela samhällets resurser och möjligheter måste tas till vara för att skydda och rädda liv och det behövs ett annat grepp om fallolyckorna. Fler delar av samhället måste engageras för att minska antalet olyckor, skriver Anders M. Johansson.

Nyan - 28 dec 18 kl. 09:10

Stödbehovet är allt större

Stödbehovet blir allt större. Det konstaterar socialchef Cecilia Dahlström och säger att det speglar samhällsutvecklingen.
– Folk har det lite sämre ställt.

YLE - 31 jan 17 kl. 11:54

Veganen Ian om vegotrenden: Det känns tryggt att kunna köpa biffar och korvar

Vegetariska och veganska produkter blir allt vanligare i affärerna. Veganen Ian Åström tycker det är samhällets ansvar att se till att den gröna vågen blir något mer än bara en trend. Ian Åström har varit vegetarian i ungefär sju år och vegan i snart tre år.

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

41 nya dödsfall i corona i VG-regionen

Ytterligare 41 personer har dött i covid-19 i Västra Götaland sedan i fredags.Antalet döda i regionen är nu 1 611.Under samma tidsperiod har totalt 2 029 nya smittofall konstaterats..

GT - 2 timmar sedan

Flera cellprovtagningar ställs in – resurserna går till smittspårning

Under coronapandemin har hundratals cellprovtagningar ställts in.Under de senaste dagarna har det trillat ner ett brev hos ett flertal kvinnor i Västra Götaland där det bland annat står: ”Barnmorskemottagningarna i regionen behöver använda personalresurser till smittspårningen”.Samtidigt saknas personal då många sitter i hemkarantän.

GT - 2 timmar sedan

”Om folk bara visste hur jävla illa ställt det var...”

GÖTEBORG. Max Markusson, 41, tvingas bort från IFK Göteborg. Han lämnar sin tjänst som klubbdirektör med blandade känslor.

GT - 4 timmar sedan

Nio av tio vill vaccinera sig

I Halland vill nio av tio personer vaccinera sig mot covid-19, enligt en undersökning Region Halland har gjort.Resultatet visar att oron för biverkningar minskat, skriver Hallands Nyheter..

GT - 5 timmar sedan

C-profilen lämnar alla uppdrag för nytt jobb

För ett år sedan rankades göteborgspolitikern Naod Habtemichael, C, som nionde mäktigaste politikern under 30 år.Nu lämnar han sina politiska uppdrag i Göteborg.– Det är på grund av nytt jobb, säger Naod Habtemichael, C..

GT - 6 timmar sedan

JUST NU: Profilen tillbaka i Blåvitt

Håkan Mild återvänder till IFK Göteborg. Fotbollslegendaren är klar som ny klubbdirektör i Blåvitt, uppger Sveriges radio.  .

GT - 6 timmar sedan

KLART: Stjärnan lämnar Sverige

GÖTEBORG. Ahmed Yasin, 29, lämnar BK Häcken.Den irakiske landslagsmannen är klar för turkiska Denizlispor..

GT - 7 timmar sedan

Låt inte Kinas ambassadör lämna Stockholm

Sverige måste tydligt markera att kidnappa en svensk medborgare på oskyldiga grunder är att lägga sig i Sveriges inre angelägenheter och att det får konsekvenser,skriver debattören och journalisten Kurdo Baksi..

GT - 9 timmar sedan

Villa i lågor – misstänkt mordbrand

Räddningstjänst och polis larmas under natten mot tisdagen till en villabrand i Gullspång kommun.Huset var övertänt när räddningstjänsten kom fram till platsen..

GT - 16 timmar sedan

Frihamnen kan få 75 meter hög vattentank

En 75 meter hög vattentank kan placeras i Frihamnen i Göteborg.Provborrning kommer snart att ske..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.