PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 20 January, 10:46

PrivataAffärer - 24 nov 20 kl. 15:00

Så rika har vi blivit på att äga bostadenFlera andra generationer har också tjänat mycket pengar på sina boenden, men de som är födda under 1990-talet och 2000-talet har inte samma guldlägen. Deras situation ser helt annorlunda ut. – De tidigare generationerna kunde etablera sig på den ägda bostadsmarknaden med hjälp av höga belåningsgrader som möjliggjordes av statligalånpå runt 95 procent av bostadens värde. Behovet av ett stort eget sparkapital var därför mer begränsat än idag, säger Emma Persson. Dagens låga sparande bland unga vuxna bidrar till att hindra dem från att etablera sig på den ägda bostadsmarknaden.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Emma Persson, Evidens, Miljoner

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , rikahar vi blivit på att , äga, bostaden
Cornucopia - 08 jul 19 kl. 17:01

Läsarna: Vanligast att bli rik på arbete och företagande - bostadsbubblan eller aktier har gjort få rika

Av de dryga hälft av läsarna som klassas som rika var det i särklass vanligast att blivit rik på lönearbete eller eget företagande. Endast en mindre del har blivit rika genom bostadsbubblan eller genom aktiehandel.
Pengar.

Cornucopia - 28 okt 19 kl. 08:15

Bättre hyra bostaden och satsa pengarna på börsen?

I den svenska bostadsbubblan har bostadspriserna stigit, och många upplever sig som rika och vinnare på bostadsmarknaden. Men har det varit bättre att hyra sin bostad och istället satsa pengarna på börsen? Låt oss jämföra avkastningen på Stockholmsbörsen med utvecklingen för bostadspriserna.

Kristianstadsbladet - 27 nov 13 kl. 13:48

Mest rot i rika kommuner


De välbeställda förorterna kring Stockholm toppar rot-statistiken överlägset.Stockholms- och Göteborgsregionerna har hela tiden toppat ligan över rotanvändande. TT har denna gång satt siffrorna i relation till invånarantalet.

TA - 27 nov 13 kl. 13:48

Mest rot i rika kommuner


De välbeställda förorterna kring Stockholm toppar rot-statistiken överlägset.Stockholms- och Göteborgsregionerna har hela tiden toppat ligan över rotanvändande. TT har denna gång satt siffrorna i relation till invånarantalet.

BT - 27 nov 13 kl. 13:49

Mest rot i rika kommuner

De välbeställda förorterna kring Stockholm toppar rot-statistiken överlägset. Stockholms- och Göteborgsregionerna har hela tiden toppat ligan över rotanvändande. TT har denna gång satt siffrorna i relation till invånarantalet.

TA - 27 nov 13 kl. 13:48

Mest rot i rika kommuner

De välbeställda förorterna kring Stockholm toppar rot-statistiken överlägset.
Stockholms- och Göteborgsregionerna har hela tiden toppat ligan över rotanvändande. TT har denna gång satt siffrorna i relation till invånarantalet.

Ekonomistas - 19 jun 17 kl. 09:53

Varför är rika länder rika?

Varför är vissa länder så mycket rikare än andra? Denna fråga ger Hannes Malmberg sig i kast med i den avhandling han lade fram för en dryg vecka sedan. Ett sätt att besvara frågan är att göra en slags bokföringsövning och räkna ut hur mycket ett lands resurser — dess kapital och humankapital — kan förklara av skillnaderna.

DI - 21 sep 17 kl. 09:31

Allt fler lånar på bostaden

Bostadsägarna känner sig rika när huspriserna skjuter i höjden. Att höja bolånet utan att flytta blir vanligare, enligt SBAB..

Ekonomistas - 21 nov 14 kl. 07:00

När rika barn möter fattiga

Att människor från olika grupper och samhällsklasser umgås kan öka förståelsen för andras villkor. Sådan förståelse kan i bästa fall bidra till ett mer tolerant och kanske generösare samhällsklimat. Eftersom barn sannolikt är mer påverkbara än vuxna är detta en anledning till att socialt blandade skolor ofta ses som ett mål i sig.

Cornucopia - 05 dec 16 kl. 13:24

Storstadens matematik - därför finns så många rika i New York

I New York slås man av den enorma mängden rika, som är så många att de kan ta över enorma statsdelar och sätta boendepriserna till ur svenska mått mätt rena fantasisummor. Men detta är bara ett utfall av storstadens matematik. Förklaring följer nedan.

Svenskbladet - 30 nov 99 kl. 00:00

Anders Borg;"Det finns inga rika människor i Sverige"

Moderaterna har nyligen i flera debattartiklar förklarat att de inte anser att det finns några rika människor i Sverige.
Anders Borg, finansminister med långt hår och ring i örat förklarar;
- Rika människor är något man förknippar med USA, Luxemburg och Monaco, inte Sverige, därför ska vi inte ha någon förmögenhetsskatt, fler jobbskatteavdrag och mindre bidrag till människor som inte är rika. - Det är så man skäms när människor från andra länder besöker Sverige och ser att vi kör begagnade gamla bilar och handlar på Willys, förklarar Borg.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.