Sydsvenskan > Opinion

Saturday, 16 January, 15:33

Sydsvenskan - 24 nov 20 kl. 09:37

Ivo: Allvarliga brister i vård på äldreboendenDet finns allvarliga brister i regionernas arbete med att ge vård och behandling till äldre som bor på särskilt boende och som drabbats av misstänkt eller konstaterad covid-19. Det konstaterar Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) i en nationell gransk.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Inspektionen

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ivo, Allvarliga, bristeri , vård, äldreboenden
Dagens Medicin - 27 maj 20 kl. 15:17

Ivo: Allvarliga brister i flera verksamheter

I anslutning till Coronaepidemin har Ivo gjort en stor tillsyn av verksamheter. I var tionde såg man brister av allvarlig karaktär. Samtidigt har ytterligare 95 personer som smittats av coronaviruset rapporterats döda i Sverige..

Aftonbladet - 27 maj 20 kl. 14:03

Ivo: Allvarliga brister i flera verksamheter

▸ I anslutning till Coronapandemin har Ivo gjort en stor tillsyn av verksamheter..

Expressen - 29 sep 15 kl. 00:48

Allvarliga brister på hem för flyktingbarn

Ingen utbildad personal, mögel, smuts och för lite mat - det är verkligheten på ett privat HVB-hem i Mellansverige, visar TV4 Nyheternas granskning. Men trots missförhållandena har Inspektionen för vård och omsorg (IVO) valt att inte stänga igen hemmet. – Vi såg allvarliga brister när vi var där men inte så allvarliga att vi bedömde att vi kunde stänga omedelbart, säger Annika Algeblad, enhetschef för IVO till TV4 Nyheterna.

Nya Wermlands Tidningen - 07 jun 17 kl. 06:00

Allvarliga brister hos socialtjänster

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, har nyligen hittat allvarliga brister hos socialtjänstens myndighetsutövning i landets kommuner.Nu ska IVO granska Arvika kommun: kunde de ha förhindrat misshandeln och rånet?.

Expressen - 07 jul 20 kl. 21:38

De granskas för allvarliga brister

91 äldreboenden i landet har haft allvarliga brister under coronapandemin – och granskas därför speciellt av Ivo.– Det var en mycket intensiv och snabb smitta som slog väldigt hårt mot oss, säger Inger Börmark, ansvarig för Geråshus i Göteborg som är med på Ivos lista.Ett annat boende på listan, Strandängsgården i Huddinge, medger brister, bland annat kring skyddsutrustning.

Länstidningen i Jämtland - 21 nov 18 kl. 09:00

Allvarliga brister bland Åre kommuns barnärenden uppdagade - IVO ska granska hanteringen

Nästan 200 ohanterade avvikelser, allvarliga brister i hanteringen av barnärenden och anställda....

GöteborgsPosten - 20 jun 19 kl. 05:00

Allvarliga brister i journalsystem utreds av Ivo

Flera allvarliga brister har upptäckts i journalsystemet Combine som används inom Kungsbacka kommun. Nu görs ytterligare en lex Maria-anmälan på grund av risk för patientsäkerheten..

Trelleborgs Allehanda - 11 jan 13 kl. 08:25

Allvarliga brister på förskolor

Panget och Södra Åby förskola dras med allvarliga brister i arbetsmiljön. Nya lokaler nämns på de allra flesta punkter som den enda lösningen. Men om?

Skånskan - 30 okt 19 kl. 11:42

Utredning om fallet med de gömda barnen är klar – visar på allvarliga brister i skyddsnätet för barn

Ystad Ann-Marie Begler har utrett fallet med de gömda barnen i Ystad och rapporten, som presenterades för kommunen i dag på förmiddagen, visar på allvarliga brister i skolpliktsbevakningen och anmälningsskyldigheten enligt socialtjänstlagen.Det var för ett år sedan som socialförvaltningen i omhändertog fyra barn i en familj i Ystads kommun. I nio år hade kommunen trott på föräldrarna att barnen fick hemskolning digitalt genom en utbildning i USA för att de reste mycket mellan olika länder på grund av deras företag.

Skånskan - 14 jul 16 kl. 06:00

Smålands brandskydd har allvarliga brister

lund Brandskyddet på Smålands nations nattklubb har allvarliga brister. Efter att ha upptäckt brister i bland annat brand- och utrymningslarmet, utrymningsvägarna och ytskiktet har Räddningstjänsten Syd utfärdat ett föreläggande.
Senast den 30 september måste bristerna vara åtgärdade.

BT - 17 okt 13 kl. 17:34

Allvarliga brister stänger gymnasium

Skolinspektionen har funnit allvarliga brister vid de gymnasieskolor som drivs av utbildningsföretaget Praktiska Sverige AB på olika håll i landet. En av skolorna - Praktiska Tumba - stängs nu omedelbart. - Vi har gjort en grundlig utredning av skolan med flera besök.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.