PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 21 January, 08:13

PrivataAffärer - 24 nov 20 kl. 04:00

”Extrem girighet på marknaden”VIX-indexet i USA är allmänt känt som en indikator på plötslig volatilitet på börsen, och kallas även för skräckindex. När VIX noteras på nivån 40 eller högre innebär det ”skräck” på börsen. Historiskt är det få tillfällen som blir riktigt skräckartade. I modern historia har coronapandemin, Kina-frossan under 2015 samt skuldkrisen 2011 och finanskrisen 2008 nått riktigt höga VIX-nivåer. Swedbank Sweden Fear & Greed Index indikerar nu att det för närvarande råder extrem girighet på marknaden.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
VIX, USA, Sweden Fear, Index, Martin Hallström, Swedbank, Under, Fear, Marknadssentimentet, Swedbank Swedish Fear, Värde Sentiment, Extrem, Girighet, Rädsla, Neutral

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Extrem, girighet, marknaden
Dagens PS - 03 okt 17 kl. 11:07

Index avslöjar ”extrem girighet” i marknaden

Högsta nivåerna i år uppmäts just nu. Sentimentet i USA har stigit brant den senaste tiden och Fear & Greed-index indikerar nu att det är extrem girighet i marknaden. Under måndagen steg Fear & Greed-index till 89, på en skala mellan 0 och 100.

DI - 20 sep 17 kl. 15:23

Fear & Greed: ökad girighet på marknaden

Sentimentet i USA har återhämtat sig kraftigt den senaste tiden och Fear & Greed-index indikerar nu att det är extrem girighet i marknaden..

DI - 18 nov 19 kl. 22:25

Från extrem rädsla till extrem girighet – på ett år

Vem minns den snö som föll i fjol? Eller hur sentimentet var på börserna i november 2018?.

Dagens PS - 23 mar 18 kl. 10:36

Börsen varningsblinkar – tecken på extrem rädsla

De amerikanska börserna föll på bred front under torsdagen efter oro över handelskrig mellan USA och Kina. Det innebar samtidigt att Fear & Greed Index sjönk från 16 till 9 och därmed indikerar extrem rädsla i marknaden. Det är den lägsta nivån sedan februari i samband med att börsfrossan inleddes.

Dagens PS - 26 mar 18 kl. 09:45

Extrem börsrädsla – kan tyda på vändning

De amerikanska börserna vände nedåt i fredags kväll och avslutade med rejäla nedgångar. Det innebar samtidigt att Fear & Greed Index tickade nedåt ytterligare till 7, vilket är den lägsta nivån sedan början av 2016. CNNMoney uppdaterar indexet varje dag med sin kombination av sju olika indikatorer som visar om marknaden för närvarande drivs av rädsla eller girighet.

DI - 06 feb 18 kl. 09:39

Fear & Greed-index indikerar extrem rädsla i marknaden

Efter den kraftiga nedgången på Wall Street under måndagen har det skett en snabb vändning i sentimentet och Fear & Greed-index indikerar nu att det är extrem rädsla i marknaden..

Affärsvärlden - 26 feb 20 kl. 12:00

Efter börsfallet - Fear & Greed-index indikerar extrem rädsla i marknaden

Efter de senaste dagarnas börsnedgång har humöret bland investerarna blivit rejält negativt. Fear & Greed Index har nu tappat till 22, efter att ha varit uppe i nästan 100 i början av året, och indikerar nu extrem rädsla i marknaden..

Dagen - 13 apr 12 kl. 03:00

Vår girighet deras liv

I samband med en manifestation mot vapenexporten står en man med en egenhändigt skriven skylt: "Vår girighet deras liv". Det har skrivits och sagts mycket efter avslöjandet om vapenexporten till Saudiarabien. Det har pekats på ansvariga, det har duckats och det har anmälts.

DI - 02 nov 16 kl. 22:02

Extrem rädsla tillbaka på börsen

Nervositeten tilltar inför nästa veckas presidentval i USA. CNN Moneys Fear & Greed-index pekar nu på extrem rädsla i marknaden samtidigt som det så kallade skräckindexet klättrar uppåt..

Cornucopia - 10 sep 15 kl. 07:53

Marknaden gäspade åt Church of S:t Jobs väckelsemöte

Igår kväll 19:00 svensk tid hade Church of S:t Jobs (NASDAQ:AAPL) höstens väckelsemöte. Den sk feta katt-effekten gjorde sig påmind och marknade gäspade åt de produkter som släpptes.

En fet katt måste släppa nya produkter hela tiden, hela tiden bättre än de föregående och bättre eller motsvarande konkurrenterna.

PrivataAffärer - 03 apr 18 kl. 13:05

Chefsstrategen: Dragkamp mellan rädsla och girighet

Marknaden fokuserar på risker vilket fått till följd att investerarna i allt högre utsträckning skyr riskfyllda tillgångar. Globala aktier minskade drygt 3 procentenheter i mars. Men den globala ekonomin fortsätter att leverera och 2018 kan bli....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.