DI > Ekonomi

Thursday, 21 January, 09:56

DI - 23 nov 20 kl. 20:49

Fed-topp: De kommande månaderna blir tuffa – mer stöd behövs
Läs mer på DI

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fed-toppDe , kommande, månadernablir , tuffa, mer, stöd, behövs
PrivataAffärer - 16 mar 20 kl. 06:00

Fed sänker räntan med 1 procentenhet

Den amerikanska centralbanken Federal Reserve sänker styrräntan, målnivån för dagslåneräntan Fed funds, med 100 punkter till ett intervall mellan 0 och 0,25 procent. Målet var tidigare ett intervall på 1,00 och 1,25 procent Beslutat fattades vid ett extrainsatt möte på söndagen. Det var i stället för det planerade mötet på tisdag-onsdag.

PrivataAffärer - 19 nov 15 kl. 13:12

Kommentar: Fed fixar en bra avslutning på börsåret

Mindre osäkerhet kring Fed:s räntehöjningar framöver sätter fart på börserna och är en viktig faktor för utvecklingen kommande månaderna. Nu ökar chanserna för ett bra avslut på börsåret 2015....

DI - 03 jun 13 kl. 19:51

Fed: Vi närmar oss beslut om återköp

Federal Reserve närmar sig ett beslut kring att inskränka återköpen av obligationer. Det är dock ännu inte rätta tiden att inskränka på återköpen men ett beslut kan tas de kommande månaderna..

DI - 20 nov 13 kl. 20:33

Fed-ledamöter vill börja trappa ned

Några av ledamöterna i den amerikanska centralbanken Feds räntekommitté FOMC anser att tillgångsköpen kan trappas ned under "de kommande månaderna", givet att det motiveras av förbättringar i ekonomin..

Affärsvärlden - 08 sep 16 kl. 07:28

Fed: Måttlig tillväxt

Rapporter från tolv av Federal Reserves USA:s regioner visar att den ekonomiska aktiviteten fortsätta expandera i måttlig takt under perioden från juli och augusti. De flesta regioner rapporterade om en "måttlig" eller "blygsam" tillväxt takt på tillväxten. För de kommande månaderna väntas fortsatt en måttlig ekonomisk tillväxt..

DI - 27 feb 18 kl. 17:27

Nye Fed-chefen lovar högre inflation i USA

Inflationen är på uppgång och Federal Reserve kommer fortsätta att strama åt den amerikanska penningpolitiken under de kommande månaderna. Det slog nye chefen Jerome Powell fast i sitt första tal inför den amerikanska kongressen på tisdagen..

PrivataAffärer - 02 maj 19 kl. 06:48

Fed lämnar räntan oförändrad

Federal Reserve lämnar målet för dagslåneräntan, Fed funds, oförändrat inom intervallet 2,25-2,50 procent. Enligt Reuters enkät räknade samtliga 103 tillfrågade ekonomer med att målintervallet för Fed funds skulle lämnas oförändrat nu. Federal Reserves styrränta ändrades senast den 19 december 2018, då den höjdes med 25 punkter till ett intervall på 2,25-2,50 procent.

PrivataAffärer - 08 nov 18 kl. 20:08

Fed lämnar räntan oförändrad

Federal Reserve lämnar målet för dagslåneräntan, Fed funds, oförändrat inom intervallet 2,00-2,25 procent. Enligt Reuters enkät räknade samtliga av 99 tillfrågade ekonomer med att målintervallet för Fed funds skulle lämnas oförändrat. Federal Reserves styrränta ändrades senast den 26 september 2018, då den höjdes med 25 punkter till ett intervall på 2,00-2,25 procent.

PrivataAffärer - 07 dec 18 kl. 06:54

Fed kan komma att bromsa räntehöjningarna nästa år

Det skriver Wall Street Journal (WSJ) i en artikel som publicerades på nätupplagan sent på torsdagskvällen. Tidningen noterar att Fedledamöterna räknar med att den breda riktningen för korträntorna kommer att vara uppåt nästa år, baserat på aktuella intervjuer och uttalanden. Men i takt med att räntan höjs blir de mindre säkra på hur snabbt de kommer att behöva agera, och de vill utvärdera hur ekonomin hanterar de räntehöjningar som redan har gjorts.

SR - 10 feb 15 kl. 15:55

Världsstjärnan Cibulkova Sveriges tuffa lott i Fed cup-kvalet

18-rankade Dominika Cibulkova och Slovakien blir Sveriges kommande motståndare i kvalet för att hänga kvar i andradivisionen i Fed Cup..

PrivataAffärer - 11 jun 20 kl. 07:24

Powell: Vi tänker inte ens på att höja räntan

Han konstaterade dock att arbetslösheten fortsatt är historiskt hög, och inflationen har fallit långt under Feds 2-procentsmål. Powell konstaterade att det råder stor osäkerhet om hur djup den ekonomiska nedgången kommer att bli, det kommer i hög grad bero på om virusutbrottet kan begränsas. Fedchefen upprepade att centralbanken åtar sig att använda samtliga verktyg för att hjälpa ekonomin att återhämta sig, bland annat att fortsätta med tillgångsköpen i minst nuvarande takt de kommande månaderna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.