News55 > Nyheter

Sunday, 29 November, 08:05

News55 - 22 nov 20 kl. 05:53

Inga våldsamheter vid Burkina Faso-valetDen sittande presidenten ser ut att gå mot en ganska säker seger i valet i Burkina Faso, som gick lugnt till. Osäkerheten ligger i det jihadistiska hot som hänger tungt över landet – med dödliga dåd nästan varje dag. Valets utmanare vill byta väg och fö. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
Burkina Faso

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inga, våldsamhetervid , Burkina, Faso-valet
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Tidning plockade in annons från nazistpartiVåldsamheter kring partiet

"Så tycker politikerna". Det var rubriken på en enkät bland lokala politiker som tidningen Dalslänningen publicerade på tisdagen. Bland partierna som fick vara med och svara, utan motfrågor, återfanns nazistiska Svenskarnas parti.

BT - 26 okt 14 kl. 17:32

Lågt valdeltagande i östra Ukraina

Det mesta tyder på att inte så många av väljarna i de omstridda östra delarna av Ukraina gick till valurnorna. Ändå är valövervakarna försiktigt positiva om valets genomförande.- Det är inte svårt att beskriva en lång, lång lista på de svårigheter man har här.

Sydsvenskan - 06 mar 13 kl. 06:30

Åtalade Kenyatta leder presidentvalet

Tidiga valsiffror från Kenya pekade i går på en seger för Uhuru Kenyatta, som står åtalad för brott mot mänskligheten.I opinionsmätningarna strax före valet låg huvudkandidaterna Raila Odinga och Uhuru Kenyatta i princip sida vid sida. Men när resultatet från 40 procent av vallokalerna kommit in, såg Kenyatta ut att ha tagit en betryggande ledning med över 50 procent av rösterna.

BT - 26 okt 14 kl. 19:51

Västvänliga tycks vinna i Ukraina

Vallokalsundersökningar visar att västvänliga partier tycks ha vunnit valet i Ukraina. I de ryskvänliga östra delarna gick få till valurnorna men valövervakarna är försiktigt positiva om valets genomförande.Västvänliga partier tog enligt vallokalsundersökningar på söndagskvällen en förkrossande seger i parlamentsvalet, skriver AFP.

BT - 26 okt 14 kl. 21:23

Västvänliga verkar vinna i Ukraina

Vallokalsundersökningar visar att västvänliga partier tycks vinna valet i Ukraina. I de ryskvänliga östra delarna gick få till valurnorna men valövervakarna är försiktigt positiva om valets genomförande.Västvänliga partier tog enligt vallokalsundersökningar på söndagskvällen en förkrossande seger i parlamentsvalet, skriver AFP.

Nyheter 24 - 31 maj 12 kl. 10:33

Arabiska kan bli nytt språkval i Malmös skolor


"Arabiska är ett stort språk som ligger nära till hands." MALMÖ. Franska, tyska och spanska är de klassiska språkvalen i skolan.

BT - 25 jan 14 kl. 14:41

Minst fyra döda på egyptisk årsdag

Minst fyra personer har mist livet i nya sammanstötningar i Egypten, uppger landets hälsodepartement enligt AFP. Det är tre år sedan de händelser som blev avstamp för revolten mot diktatorn Hosni Mubarak, och för den arabiska våren på egyptisk mark. Polisen har avlossat tårgas mot demonstranter i centrala Kairo.

BT - 25 jan 14 kl. 15:58

Minst sju döda på egyptisk årsdag

Minst sju personer har mist livet i nya sammanstötningar i Egypten, uppger landets hälsodepartement enligt AFP. Det är tre år sedan de händelser som blev avstamp för revolten mot diktatorn Hosni Mubarak, och för den arabiska våren på egyptisk mark. Polisen har avlossat tårgas mot demonstranter i centrala Kairo.

BT - 25 jan 14 kl. 19:41

Minst 29 döda på egyptisk årsdag

Minst 29 personer har mist livet i nya sammanstötningar i Egypten, uppger landets hälsodepartement enligt AFP. Det är tre år sedan de händelser som blev avstamp för revolten mot diktatorn Hosni Mubarak, och för den arabiska våren på egyptisk mark. Polisen har avlossat tårgas mot demonstranter i centrala Kairo.

Sydsvenskan - 22 feb 16 kl. 13:50

Oppositionsledare fängslad igen

Ugandas oppositionsledare Kizza Besigye har gripits av polis — för fjärde gången på åtta dagar. Besigye hade manat till protester mot presidentvalet, som han för fjärde gången i rad förlorade mot sittande Yoweri Museveni.— Vi hindrar honom från att orsaka våldsamheter runt den centrala valkommitténs kontor, säger Patrick Onyango, talesperson vid polisen i Kampala.

YLE - 08 aug 17 kl. 05:36

Morgonkollen: Tre år med Rysslands motsanktioner, val i Kenya väntas bli våldsamt

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Inrikes Statsminister Juha Sipilä säger att Finnairs vd Pekka Vauramos omdebatterade tilläggspension strider mot statens ägarpolitiska linje. Enligt Sipilä har bolaget varit medvetet om linjen när beslutet om tilläggssumman på 130 000 euro fattades.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.