Vimmerby Tidning > Nyheter

Thursday, 26 November, 19:24

Vimmerby Tidning - 22 nov 20 kl. 20:00

Vimmerbybutiken lyfter cirkulär konsumtion: "Återbruk"Erikshjälpen Vimmerby är en av 30 second hand-butiker som hakar på internationella Circular Monday – och skruvar det ett extra varv med att låta papperskassen bli julklappspapper..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Vimmerby, Circular Monday

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vimmerbybutiken, lyfter, cirkulär, konsumtion, Återbruk
YLE - 28 maj 17 kl. 08:00

Cirkulär ekonomi - välfärden byggs inte på konsumtion

Kvalitet framom kvantitet. Morgondagens konsumtion kommer att präglas av utbyte av tjänster istället för ägande. Kanske du kommer att hyra dina kläder från ett klädbibliotek?

Supermiljöbloggen - 02 jul 14 kl. 10:52

Den cirkulära ekonomin

Cirkulär ekonomi (CE) är en rätt så allmän term som det slängs med lite hit och dit i miljösvängen. Vi på Supermiljöbloggen kände oss alltså tvingade att bringa lite ljus i frågan för er som inte riktigt fattat vad det är. Alla som någonsin kommit i kontakt med hållbarhetsfrågorna har också kommit i kontakt med problemställningen kring den linjära ekonomin.

YLE - 29 nov 16 kl. 08:08

Åbo Akademi är på alerten med cirkulär ekonomi

Många större och mindre företag samarbetar med kemisterna vid ÅA gällande hela livscykeln kring en produkt. Åbo Akademi vill gå i spetsen för den cirkulära ekonomin. Cirkulär ekonomi, vad är det?

Supermiljöbloggen - 23 apr 17 kl. 14:30

Allt fler storföretag ansluter sig till cirkulär ekonomi

H&M lanserar vision om att bli cirkulära. Och de är inte ensamma bland klädföretag om att återanvända och återvinna. H&M meddelade i början av april att de har som mål att till 2030 endast använda återvunnet eller annat hållbart material i sina produkter.

Cornucopia - 12 aug 20 kl. 10:32

Det finns två sorters konsumtion - den som beskattas och den som ännu inte beskattas

Regeringens nya strategi att med punktskatt efter punktskatt beskatta den jobbskapande konsumtionen är en del i den nya miljöpartistiska strategin om cirkulär ekonomi. Det innebär att framöver kommer allt utsättas för punktskatter, inte bara de nya skatterna på vitvaror, elektronik, kläder, och framöver även myggar och livsmedelsbehållare, utan allt. Dit hör t ex toapapper, blöjor, kondomer, bindor och tamponger.

Supermiljöbloggen - 20 okt 19 kl. 22:42

Politiken behövs för en cirkulär ekonomi

Stora mängder plast går till spillo och blir till bränsle som förstör både miljö och klimat, vilket bara är ett exempel på hur vi slösar med samhällets resurser. En delegation kommer snart föreslå politiska åtgärder för en cirkulär ekonomi. Delegationen för cirkulär ekonomi har tagit fram sex utmaningar för att ställa om Sverige till en cirkulär ekonomi.

Supermiljöbloggen - 28 okt 15 kl. 08:42

Cirkulär ekonomi kirrar miljömålen

Att främja en cirkulär ekonomi, förebygga miljöproblemen och förändra styrmedlen. Det föreslår Naturvårdsverket efter att ha sett över och utvärderat Sveriges miljömål. Det var i förra veckan som Naturvårdsverket lämnade över sin utvärdering av Sveriges miljömål till regeringen.

Helsingborgs Dagblad - 24 nov 11 kl. 08:29

Inhemsk konsumtion lyfter tysk BNP

Tysklands ekonomi växte med 0,5 procent under tredje kvartalet jämfört med kvartalet före, bekräftar federal statistik på torsdagen. Draghjälp kom främst från inhemsk konsumtion och investeringar. Jämfört med tredje kvartalet i fjol växte den tyska bruttonationalprodukten (BNP) med 2,6 procent, säsongsjusterat.

Dagens PS - 19 nov 19 kl. 16:41

Ex-politikerns investering lyfter Odd Molly

Modebolaget Odd Molly aviserar på tisdagen stora satsningar. Bland annat köper de logistiklokaler för 75,6 miljoner från fastighetsentreprenören Ilija Batljan, som därmed blir största ägare i bolaget. Klädkedjan Odd Molly meddelar i dag två stora steg i sin kommande utveckling.

Sydsvenskan - 11 apr 14 kl. 05:30

Inte ett enda skämt som lyfter i uppföljaren

Redan ”Rio” var medelmåttig, men några fyndiga action- och musikalnummer lyste i alla fall upp lunken mot det förutsägbara slutet. Tvåan bjuder inte på något som livar upp den sega storyn om familjen av sällsynta papegojor i Rio som letar släktingar i Amazonas djungler. Inte ett inspirerat skämt.

SvD - 30 jul 14 kl. 09:51

Sveriges ekonomi lyfter inte

Det går bättre - men det är långt kvar till jubel och fest för i den svenska ekonomin. BNP ökar bara svagt från årets tre första månader och det är tack vare hushållens konsumtion..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.