News55 > Nyheter

Sunday, 29 November, 09:01

News55 - 22 nov 20 kl. 19:20

Odlare rasar – billiga tomater “skyfflas in”Svenska tomatodlare har det tufft under pandemin. Krogarnas inköp har försvunnit och butikerna satsar på billiga importvaror. – Ska vi konkurrera med ett lågavlönat land som för in tomater till Sverige? En modern slavhandel, tycker Mats Olofsson på skån. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
Sverige, Mats Olofsson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Odlare, rasar, billiga, tomater, skyfflasin
YLE - 02 sep 13 kl. 08:49

Priskrig med polska tomater

Polska tomater har börjat dyka upp i butikerna. De säljs för 49 cent kilot, medan inhemska tomater kostar fyrdubbelt mer, runt 2,40 per kilo. - Jag är odlare själv och tycker inte om det här, säger en kund som står och tittar på de utländska tomaterna i butiken.

Aftonbladet - 09 apr 14 kl. 16:10

Omänskligt pris för billiga tomater

Sydsvenskan - 05 jun 11 kl. 06:30

Priskrig hotar odlare

Ehecutbrottet kan stå de svenska grönsaksodlarna dyrt. Smittan slår till precis när högsäsongen drar igång och leder till att priserna på grönsaker riskerar att rasa.
Priserna pressas främst av att Ryssland i torsdags införde importstopp för grönsaker från EU.

YLE - 05 sep 13 kl. 06:00

Kesko bemöter kritiken mot billiga importtomater

Kampanjen med de billiga polska tomaterna gjordes eftersom det inte fanns tillräckligt med inhemska för en riksomfattande kampanj. Det säger Kesko i ett skriftligt bemötande angående Yle Österbottens nyhet om att kedjan säljer polska tomater för 49 cent kilot - fyra gånger billigare än de inhemska. - Säsongtoppen för den inhemska tomaten är över i slutet av augusti, säger Otto Heinonen informatör på Kesko Livs.

Kristianstadsbladet - 18 sep 14 kl. 06:30

Svenskmärkta tomater upplevs godare

Svenska och ekologiskt märkta tomater smakar bättre - men bara om märkningen är viktig för dig. Våra värderingar styr nämligen smakupplevelsen, visar ny forskning från Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i Alnarp.
- Märkningen påverkar våra förväntningar, och vi tenderar att känna den smak vi förväntar oss, förklarar Fredrik Fernqvist, forskare vid SLU.

BT - 18 sep 14 kl. 06:30

Svenskmärkta tomater upplevs godare

Svenska och ekologiskt märkta tomater smakar bättre - men bara om märkningen är viktig för dig. Våra värderingar styr nämligen smakupplevelsen, visar ny forskning från Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i Alnarp. - Märkningen påverkar våra förväntningar, och vi tenderar att känna den smak vi förväntar oss, förklarar Fredrik Fernqvist, forskare vid SLU.

Barometern - 06 aug 14 kl. 10:39

Värmen ger extraskörd av tomater

Den varma sommaren betyder goda tider för grönsaksodlarna. I Bjershult ökar produktionen hos Smålandstomater, något som behövs för att klara konkurrensen mot den holländska importen. – Vi skördar väl i varje fall tio procent mer i år än ett vanligt år, säger Esbjörn Gustafsson, som driver Smålandstomater med sex anställda.

Sydsvenskan - 27 aug 14 kl. 20:04

Ton med frukt och tomater dumpas

Många ton nederländska tomater, päron och äpplen dumpades på onsdagen sedan odlare i landet antagit EU:s erbjudande om kompensation efter att Ryssland infört sanktioner mot livsmedel på grund av krisen i Ukraina..

YLE - 09 okt 18 kl. 16:56

Varje timme fotograferas 180 000 tomater på grönsakspackeriet som nu finns på lista över innovativa företag i Europa - Glad vd konstaterar: "Bättre att vara på den här listan än på en protestlista"

I 60 år har Närpes Grönsaker sett till att tomater och gurkor hittar sin väg från odlare till kunder. Nu har företaget tagit plats på listan över innovativa och framgångsrika små och medelstora företag i Europa..

YLE - 23 okt 14 kl. 15:36

Odlare efterlyser konsumenters åsikter

41 potatissorter och 9 tomatsorter. Det fick allmänheten smaka på vid Vasa yrkesinstitut på torsdagen. Jeppo potatis och Närpes grönsakers tanke var att få konsumenternas synpunkter på produkterna.

ÖstersundsPosten - 10 okt 15 kl. 16:22

Äta ovala tomater kan rädda miljön – miljoner ton mat slängs helt i onödan varje år

Forskarna ska studera livscykeln hos ett tiotal livsmedel från odlare/uppfödare, via förpackningar och transporter till butiken och sedermera konsumenten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.