Sydsvenskan > IT

Thursday, 26 November, 22:39

Sydsvenskan - 22 nov 20 kl. 18:00

Trots domen – SD vill fortsatt se slöjförbud i Vellinge



Förvaltningsrätten har sagt nej till liknande förslag i Skurup och Staffanstorp..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Vellinge, Skurup, Staffanstorp

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trots domenSD vill fortsatt se , slöjförbudi , Vellinge
Skånskan - 17 dec 18 kl. 17:21

Tiggeriförbud får grönt ljus

VELLINGE Högsta förvaltningsdomstolen ger Vellinge kommun rätt att omgående införa ett lokalt tiggeriförbud på offentlig plats.På måndagen meddelade Högsta förvaltningsdomstolen att Vellingepolitikernas beslut från september 2017 gällande ett lokalt tiggeriförbud på särskilt angivna platser inte strider mot ordningslagen.
Sedan politikerna tog beslutet i kommunfullmäktige har kommunen tagit strid för det men prövningarna har fått avslag i tre tidigare instanser, senast i kammarrätten den 27 mars.

Skånskan - 23 jan 19 kl. 20:00

Tiggeriförbud även på Svedalas agenda

SVEDALA Inte för att det är ett problem utan i förebyggande syfte vill nu även Sverigedemokraterna i Svedala införa ett lokalt tiggeriförbud.
I en motion till kommunfullmäktige föreslår partiet att Svedala kommun tar fram bestämmelser, men även utreder vilka platser som kan bli aktuella för ett förbud.Redan första veckan på tjänsten som Svedalas andra kommunalråd formulerade Ronny Johnsson (SD) sin första motion i sin nya roll i opposition.

Trelleborgs Allehanda - 17 dec 18 kl. 10:15

Högsta instans ger grönt ljus för tiggeriförbud i Vellinge

I dag kom domen från Högsta förvaltningsdomstolen som upphäver tidigare beslut från kammarrätten. Vellinge kommun får därmed grönt ljus för tiggeriförbud. .

Blekinge Läns tidning - 17 dec 18 kl. 11:26

Dom öppnar för tiggeriförbud i Sölvesborg

Högsta förvaltningsdomstolen godkänner ett lokalt förbud mot tiggeri i Vellinge. Domen välkomnas av Louise Erixon (SD), kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg. – Jag utgår från att det som sker i Vellinge också kan bli verklighet i Sölvesborg, säger hon till SVT Nyheter Blekinge..

Kristianstadsbladet - 17 dec 18 kl. 11:26

Dom öppnar för tiggeriförbud i Sölvesborg

Högsta förvaltningsdomstolen godkänner ett lokalt förbud mot tiggeri i Vellinge. Domen välkomnas av Louise Erixon (SD), kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg. – Jag utgår från att det som sker i Vellinge också kan bli verklighet i Sölvesborg, säger hon till SVT Nyheter Blekinge..

Trelleborgs Allehanda - 15 mar 13 kl. 09:09

Parterna optimistiska i väntan på domen

Efter avslutade förhandlingar i målet, där Nicklas Nilsson stämmer Vellinge kommun efter att felaktigt ha placerats i särskola, är båda parter positiva i väntan på domen som väntas komma i dag.
När Nicklas Nilsson var 13 år placerades han i särskola. Flera år senare, då han gick andra året på särskolegymnasiet i Trelleborg, ifrågasatte lärarna om han verkligen platsade in där.

Sydsvenskan - 03 jun 11 kl. 01:30

Vellinge medger fel - men överklagar

Arkivfoto: Lars Brundin
Vellinge kommun överklagar den uppmärksammade domen om två pojkar som felaktigt placerades i särskola.
? Det är en principiellt viktig dom inte bara för Vellinge utan också för många andra kommuner.

Trelleborgs Allehanda - 26 apr 14 kl. 12:00

Ännu inget skadestånd från Vellinge

Foto: Tomas Nyberg
Det är snart ett och ett halvt år sedan tvillingbröderna Sjöholm vann den rättsliga processen mot Vellinge kommun, men ännu har inget skadestånd betalats ut.
– Vi har inte varit i kontakt med Vellinge kommun sedan domen föll. Jag resonerar så att om de haft för avsikt att göra rätt för sig hade de hört av sig, säger tvillingarnas juridiska ombud Magnus Dillcrona.

Trelleborgs Allehanda - 18 jul 12 kl. 15:53

Vellinge kommun överklagar särskoledom

Foto: Stig-Åke Jensson/Scanpix
Vellinge kommun överklagar hovrättens dom om tvillingbröderna Rasmus och Robin Sjöholm till högsta domstolen. Kommunen är inte nöjd med beslutet att det var fel att placera bröderna i särskola och att de har rätt till skadestånd.
Kommunen menar att det var i samråd med föräldrarna som beslutet att placera bröderna i särkola togs.?

Nyan - 02 mar 18 kl. 16:23

Högsta Domstolen ger Åland rätt om körförbud

Ålands körkortslag strider inte mot grundlagen, konstaterar Högsta Domstolen. HD slår fast att Åland har rätt att tillämpa längre körförbud för rattfylleri än vad praxis är i riket.
Domen gäller ett fall som i sig inte är uppseendeväckande.

Sydsvenskan - 17 dec 18 kl. 10:12

Klartecken för lokalt tiggeriförbud i Vellinge

På måndagen kom domen i Högsta förvaltningsdomstolen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.