SVT > Sport

Thursday, 26 November, 22:53

SVT - 22 nov 20 kl. 16:10

Varför har inte Fis skapat en skidbubbla?Världscupåkarna i alpint och längd ska manövrera en ovanlig säsong. Det blir resor mellan många olika världscuporter där varje land eller region har sina egna smittskyddsregler som teamen måste förhålla sig till. Så varför skapar man inte en skid-bubbla?.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Fis

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varför har inte Fis, skapaten , skidbubbla
YLE - 08 jun 16 kl. 12:03

Strandvall: FIS-gubbarna förstår sig inte på modern skidåkning

”Det är som att gå tillbaka till träklubbor i tennisen”. Matias Strandvall trodde inte att stakningsförbudet skulle gå igenom. Nu blev det ändå så.

YLE - 15 feb 17 kl. 13:50

Fis skjuter fram beslut – Johaugs dom behandlas i dopningsutskott

Fis styrelse har skickat vidare Therese Johaugs dopningsfall till sitt dopningsutskott. Där ska ett beslut om en eventuell överklagan till Cas fattas. I fredags kom beskedet om Therese Johaugs dopningsavstängning från det norska idrottsförbundet.

YLE - 15 dec 16 kl. 14:01

Fis bekräftar: Ryska längdåkare var dopade i OS

Den ryska dopningsskandalen har tagit enorma proportioner. Det internationella skidförbundet Fis skriver i ett uttalande att tester manipulerades under OS 2014. Förra veckan eskalerade misstankarna mot den statsstyrda ryska dopningen.

YLE - 06 jun 17 kl. 17:06

Önskan från Fis: Vill inte se Johaug i OS

Fis överklagade Therese Johaugs dopningsdom. Efter förhören i Cas bekräftar advokaten Christian Hjort att motpartens krav ligger på ett sexton till tjugo månader långt straff. Therese Johaug fick en dopningsavstängning på tretton månader i vintras.

YLE - 22 mar 13 kl. 09:55

FIS ger efter för skidåkarna

Den fruktade Mördarbacken i Falun görs mindre farlig efter att skidåkarna hotat bojkotta världscupsavslutningen. FIS ger efter, men åkarna hade hoppats på ännu större justeringar. Det internationella skidförbundet FIS har halverat Mördarbacken.

YLE - 22 okt 16 kl. 08:29

FIS-bossen om Johaug: ”Vi överklagar ett milt straff”

Therese Johaug riskerar upp till fyra års avstängning för dopning. Om den norska skidstjärnan får ett kort straff, kommer det internationella skiförbundet FIS att agera. Om hon är skyldig borde hon få fyra år, säger högste chefen Gian Franco Kasper.

YLE - 07 mar 17 kl. 07:43

FIS överklagar Johaugs dopingdom

Internationella skidförbundet FIS anser att Therese Johaugs dopningsdom är för kort. Därav överklagas beslutet till idrottens skiljedomstol Cas. Efter att ha utrett fallet kräver FIS att Johaug ska få en hårdare dom än det 13 månaders tävlingsförbud som det norska skidförbundet gav henne i februari.

YLE - 07 mar 17 kl. 07:43

FIS överklagar Johaugs dopingdom – kräver hårdare straff

Internationella skidförbundet FIS anser att Therese Johaugs dopningsdom är för kort och överklagar därav domen till idrottens skiljedomstol Cas. Efter att ha utrett fallet kräver FIS att Johaug ska få en hårdare dom än det 13 månaders tävlingsförbud som det norska skidförbundet gav henne i februari. FIS skriver i ett pressmeddelande att domen är i mildaste laget och att den inte reflekterar över faktumet att Johaug inte läste den röda varningstexten trots att preparatet var okänt för henne sedan tidigare och dessutom köptes utomlands.

YLE - 15 okt 16 kl. 08:13

FIS kritik mot Norge: Förpliktad att stänga av Johaug

Antidopning Norge har ännu inte stängt av Therese Johaug trots att hon åkt fast för dopning. Det här är det internationella skidförbundet FIS nu väldigt kritsikt till. Therese Johaug testade positivt för anabola steroider i september men har ännu inte stängts av.

YLE - 15 okt 16 kl. 13:44

Norge och FIS tolkar reglerna olika – därför är Johaug inte avstängd

Internationella skidförbundet FIS är kritiskt till att Therese Johaug ännu inte stängts av efter sitt positiva dopningsprov. Antidopning Norge väljer ändå att tolka reglerna på ett annat sätt. FIS generalsekreterare Sarah Lewis berättade på fredagen i HBL att den norska antidopningskommittén är förpliktad att stänga av Therese Johaug.

SR - 23 nov 16 kl. 09:39

Efter dopningshärvorna: Internationella skidförbundet Fis skärper dopningsjakten inför skid-VM i Lahtis

Under skid-VM i Lahtis 2001 avslöjades den så kallade hemoheshärvan, då finländska skidåkare bloddopat sig med den förbjudna substansen hemohes. Det ska inte kunna upprepas i vinterns VM i Lahtis. Internationella skidförbundet (Fis) gör inför VM en riktad insats på att dopningstesta längdskidåkare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.