SVT > Inrikes

Thursday, 26 November, 22:58

SVT - 22 nov 20 kl. 15:29

Sjuksköterskorna jobbade mer än två miljoner timmar övertidEn kartläggning som SVT har gjort visar att sjuksköterskorna i Sverige jobbade nästan 2,2 miljoner timmar övertid under årets första åtta månader.  – Så här höga siffror har vi inte sett någon gång innan. Vi gick in i den här pandemin med en brist på våra yrken och de som är kvar och inte blev sjuka har fått jobba mycket mer, säger Sineva Ribeiro, ordförande för Vårdförbundet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT, Sverige, Sineva Ribeiro, Vårdförbundet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjuksköterskorna, jobbade, mer, än, tvåmiljoner , timmar, övertid
Skånskan - 06 apr 16 kl. 06:00

Sjuksköterskorna fick regionen på knä

Kristianstad Akutsköterskorna på Centralsjukhuset i Kristianstad har fått gehör för sitt krav om kortare arbetstid för att orka med natt- och kvällstjänstgöring.– En arbetstidsförkortning innebär fler anställda på intensiven. Sjuksköterskor, eller undersköterskor.

Alliansfritt Sverige - 03 apr 14 kl. 09:39

Sjuksköterskorna skrek på hjälp – blir kallade för smutskastare av politiker

Akutsjuksköterskorna på akutmottagningen i Karlstad skrev i en debattartikel i Värmlands Folkblad att de är oroliga för patientsäkerheten eftersom personal flyr från akuten. Det snabba tappet av personalen som enligt sjuksköterskorna gör att de blöder kompetens från mottagningen, även fast många sjuksköterskor försvinner till nya arbetsuppgifter till ambulansen. Här är några av de problem de lyfter upp: Ökat besökarantal med nio procent, utan att öka personalstyrkan Det är alltså lika få som ska ta hand om fler sjuka.

ÖstersundsPosten - 13 jun 13 kl. 06:06

Tuff sommar väntar sjuksköterskorna

Sjuksköterskorna på medicin räknar med att få stressiga sommarmånader på jobbet. Den vanliga bemanningen är redan för låg och nu anställs färre vikarier, menar flera. ?

DN - 02 jul 14 kl. 01:37

Sjuksköterskorna höjer kravet

Uppropet för högre ingångs­löner till sjuksköterskor verkar ha fått effekt. I Stockholm har drygt 87 procent av de nyutexaminerade sjuksköterskorna fått en lön på över 24.000 kronor.

Nerikes Allehanda - 04 maj 15 kl. 07:35

Kommer sjuksköterskorna stanna med nuvarande villkor?

Regionstyrelsens ordförande Marie-Louise Forsberg Fransson och ordförande i nämnden för hälsa, vård och klinisk forskning, Jenny Steen skriver att det görs insatser på både kort och lång tid för att säkerställa en god vård och förbättra arbetssituationen för anställda i regionen. Den stora frågan är; gör man tillräckligt?De bristande resurserna i vården kan utan tvekan relateras till en allvarlig sjuksköterskebrist, en nationell sådan, som tyvärr, låtits växa till orimliga proportioner.

Norrtelje Tidning - 08 mar 13 kl. 04:00

Sjuksköterskorna flyr från sjukhuset

Sex tusen kronor mer i lön och bättre arbetstider. Därför flyr sjuksköterskorna Norrtälje sjukhus..

Kristianstadsbladet - 15 apr 16 kl. 18:30

Sjuksköterskorna: "Vi är inte intresserade"

Under torsdagen gav Region Skåne ett nytt förslag till IVA-sjuksköterskorna inom Skånevård Kryh. Men det faller inte i god jord hos de 24 sjuksköterskorna som sagt upp sig..

GöteborgsPosten - 16 jul 18 kl. 07:26

Här står sjuksköterskorna i kö för att få jobba

För två år sedan sa hälften av sjuksköterskorna upp sig samtidigt på Näl:s kirurgiska akutvårdsavdelning. Nu köar sjuksköterskorna till tjänsterna – utan lockbete som högre lön eller kortare arbetstid..

GöteborgsPosten - 16 jul 18 kl. 07:59

Här står sjuksköterskorna i kö för att få jobba

För två år sedan sa hälften av sjuksköterskorna upp sig samtidigt på Näl:s kirurgiska akutvårdsavdelning. Nu köar sjuksköterskorna till tjänsterna – utan lockbete som högre lön eller kortare arbetstid..

Länstidningen i Jämtland - 01 feb 20 kl. 07:00

Lägre lön och mer arbetstid – sjuksköterskorna på kirurgen i Östersund har fått nog: "Patientsäkerheten är hotad. Stötta oss"

Nya direktiv från regionledningen för att spara pengar innebär att sjuksköterskorna på kirurgen....

Expressen - 05 feb 20 kl. 17:01

Sjuksköterskorna slår larm – inifrån akuten

Hög arbetsbelastning och brist på kompetent personal sedan mer än hälften av sjuksköterskorna slutat.Skyddsombuden på Näl-akuten begär nu en riskbedömning av arbetsmiljön.– Den är inte hållbar i längden, säger Anna Tjus, huvudskyddsombud för Vårdförbundet i NU-sjukvården..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.