Sydsvenskan > Utrikes

Thursday, 26 November, 22:01

Sydsvenskan - 22 nov 20 kl. 14:45

Aleksijevitj stannar i BerlinFörfattaren och Nobelpristagaren befinner sig just nu i Berlin för medicinsk behandling..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Berlin, Nobelpristagaren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Aleksijevitj, stannari , Berlin
Skånskan - 08 okt 15 kl. 17:40

Aleksijevitj prisad för mångstämmigt verk

Kultur och Nöje - Fantastiskt!
Det enda ordet var Svetlana Aleksijevitj spontana reaktion när Svenska Akademiens ständige sekreterare Sara Danius ringde och meddelade att hon tilldelats Nobelpriset i litteratur 2015.Svetlana Aleksijevitj
Född: 1948 i Sovjetunionen (Vitryssland)
Bakgrund: Har arbetat som journalist och lärare.

Trelleborgs Allehanda - 25 okt 13 kl. 15:20

Aleksijevitj skriver tidens musik

Hon var en av årets stora favoriter inför Nobelpriset i litteratur. Men det är skrivandet, inte priser, som upptar Svetlana Aleksijevitj. Med "Tiden second hand" slutför hon sin stora romansvit "Utopins röster".

Sydsvenskan - 08 okt 15 kl. 13:05

Aleksijevitj - den poetiska reportern

Det var länge sedan ett Nobelpris i litteratur var så förväntat och samtidigt så välförtjänt.Svetlana Aleksijevitj skriver i den stora ryska romantraditionen (Dostojevskij, Solzjenitsyn) och hennes ämnen är de stora frågorna: Vad är det som gör oss till människor, förmågan att alstra liv eller förmågan att släcka liv? Vad krävs för att rättfärdiga ett barns tårar?

Helsingborgs Dagblad - 08 okt 15 kl. 13:05

Aleksijevitj - den poetiska reportern

Det var länge sedan ett Nobelpris i litteratur var så förväntat och samtidigt så välförtjänt.Svetlana Aleksijevitj skriver i den stora ryska romantraditionen (Dostojevskij, Solzjenitsyn) och hennes ämnen är de stora frågorna: Vad är det som gör oss till människor, förmågan att alstra liv eller förmågan att släcka liv? Vad krävs för att rättfärdiga ett barns tårar?

Kristianstadsbladet - 18 maj 11 kl. 17:30

Skyways stänger linjen till Berlin

Skyways fimpar linjen mellan Kristianstad och Berlin. Sista turen går den 27 maj.
Nu är det klart att flygtrafiken till Berlin stannar.

Trelleborgs Allehanda - 04 apr 13 kl. 09:00

Trelleborg-Berlin kan bli verklighet i sommar

Arkiv: Scanpix
Sten Truedsson kan stå i hamnen i Trelleborg och se Berlintåget rulla ombord på färjan till Sassnitz. Men för att få åka med måste han ta bussen till Malmö. Nu ska Veolia se över linjen.

SR - 07 okt 14 kl. 06:10

"Zinkpojkar" av Svetlana Aleksijevitj

Det är två dagar kvar tills årets Nobelpristagare i litteratur tillkännages. Och precis som förra året är den vitryska författaren Svetlana Aleksijevitj en av de kandidater ryktena surrar kraftigast kring. Nu i höst avslutas ett ambitiöst flerårigt projekt där Aleksijevitj viktigaste böcker översatts till svenska.

SvD - 08 okt 15 kl. 13:17

Svetlana Aleksijevitj: ”SvD meddelade mig om priset”

Svetlana Aleksijevitj till SvD: ”Det här betyder att det inte längre blir så lätt för makthavarna i Vitryssland och Ryssland att avfärda mig med en handviftning”, säger Svetlana Aleksijevitj när SvD:s Anna-Lena Laurén talar om för henne att hon har vunnit Nobelpriset. SvD:s litteraturredaktör: ”Inte ett dugg oväntat”. Följ SvD:s livebevakning av Nobelpriset i litteratur.

SR - 14 aug 13 kl. 07:00

Svetlana Aleksijevitj: "Tiden second hand"

Den vitryska dokumentärförfattaren Svetlana Aleksijevitj fick sitt stora internationella genombrott med boken "Bön för Tjernobyl" i slutet av 90-talet. Med en väv av intervjuer skildrade hon kärnkraftsolyckans följder för människor i Ukraina, Vitryssland och Ryssland. Sedan dess har hon inte gett ut någonting nytt men nu kommer den avslutande delen i Aleksijevitj svit "Utopins röster".

Trelleborgs Allehanda - 27 aug 13 kl. 09:29

Aleksijevitj till nya bokfestivalen


Svetlana Aleksijevitj, av många omnämnd som en tänkbar Nobelpriskandidat, blir ett av dragplåstren på den nystartade internationella litteraturfestivalen i Stockholm. Hon får sällskap av bland andra Chimamanda Ngozi Adichie, Teju Cole och Philipp Meyer.Litteraturfestivalen på Moderna museet hålls den 26-27 oktober och innehåller både möten med författarna, uppläsningar, performance och annan teater och konst.

Västerbottens Folkblad - 25 okt 13 kl. 15:22

Aleksijevitj skriver tidens musik

Nobelpriset är någonting hon helst inte pratar om. ? En författare får priset, i år var det Munro och jag är jätteglad för det, jag gratulerar henne, säger Svetlana Aleksijevitj.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.