Sydsvenskan > Opinion

Thursday, 26 November, 21:28

Sydsvenskan - 22 nov 20 kl. 14:23

Igenbommat Europa gläntar på dörrenStorbritannien och Frankrike börjar kika fram från skyttegravarna, efter de senaste veckornas intensiva batalj mot coronaviruset. I bägge länder planeras det för en försiktig nedtrappning av restriktioner. Samhällslivet i England kommer att återgå till.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Europa, Frankrike, England

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Igenbommat, Europa, gläntar, dörren
BLT - 28 maj 12 kl. 09:12

Europa väntar på Loreen

Konstsnön föll och Loreen vann en lavinartad seger i schlager-EM. Rekordmånga länder gav henne full pott och dörren står vidöppen för en internationell karriär.
- Det känns helt sjukt, säger Loreen.

Helsingborgs Dagblad - 16 jun 15 kl. 00:21

Här riskerar barnen livet för drömmen om Europa

I den spanska enklaven Melilla spelar turisterna golf medan afrikanska flyktingar fastnar i rakbladsvass taggtråd. Det var hit Amin och hans bror Osama kom hösten 2013. HD och Sydsvenskan har träffat vännerna som är kvar.

Sydsvenskan - 16 jun 15 kl. 00:21

Här riskerar barnen livet för drömmen om Europa

I den spanska enklaven Melilla spelar turisterna golf medan afrikanska flyktingar fastnar i rakbladsvass taggtråd. Det var hit Amin och hans bror Osama kom hösten 2013. HD och Sydsvenskan har träffat vännerna som är kvar.

YLE - 28 jul 14 kl. 16:25

Heta matcher väntar HJK

På måndagen började hela HJK:s lag för fullt förbereda sig för tredje omgången av CL-kvalet. Cypriotiska Apoel FC trivs garanterat i det varma vädret medan man i Klubi-lägret medger att man skulle föredra svalare förhållanden. Då den tredje kvalomgången sparkas igång på onsdagen i Helsingfors är det inte mycket som krävs för att svetten ska börja rinna.

YLE - 29 mar 17 kl. 19:12

Terho om brexit: Beslut om en finländsk folkomröstning före riksdagsvalet

Den sannfinländske partiledarkandidaten Sampo Terho vill avvakta och dra lärdom av brexit. Därefter bör Finland besluta om en egen folkomröstning om utträde ur EU. Den tidigare socialdemokratiske utrikesministern Erkki Tuomioja anser för sin del att britterna gör en realistisk bedömning då de inte längre försöker få tillgång till EU:s inre marknad efter utträdet.

YLE - 20 nov 16 kl. 06:00

Essä: 1946 - året då världen älskade Amerika

I sin kulturessä skriver Stefan Brunow om Europa just nu; om ett politiskt fiasko, om en humanism som är som ett sockerpiller, om desperata människor som röstar på politiska clowner eller flyr mot en hopplös framtid. De barn som den 23-åriga Stig Dagerman mötte i det besegrade Tysklands ruinstäder är nu åldringar och Tredje rikets sista vittnen. En nyläsning av reportageboken Tysk höst påminner oss om hur Europa skulle se ut utan USA.

BT - 12 okt 14 kl. 07:38

Ett nytt liv i Borås

I det ännu kala pojkrummet skrattar 14-årige Efraim åt en dubbad version av Mr Bean. Efter flykten från Eritrea har han fått ett nytt hem i en familj i Borås. Efraim anlände med allt han ägde i en plastpåse, men precis som andra ensamkommande flyktingbarn har han ett tungt bagage att bära med sig in i framtiden.

Sydsvenskan - 07 mar 16 kl. 04:00

Den nationella egoismens återkomst

Ett EU-land kallar hem sin ambassadör i ett annat EU-land. Ett annat, eller samma land, blir i strid med alla EU:s solidaritetsregler, en soptipp för flyktingar som när den fyllts kommer att förvandlas till utmark, förort, en motsvarighet till medeltidens gigantiska och isolerade asyler för spetälska.Schengen som faller sönder.

YLE - 05 dec 16 kl. 14:22

Nedslag i det självständiga Finlands historia

Nedslag i det självständiga Finlands historia Nationen Finland började skapas redan under den svenska tiden, och som storfurstendöme under Ryssland (1809-1917). Hur har den självständiga nationens historia sett ut? Vi gör några nedslag i 1900-talet och 2000-talet.

Kristianstadsbladet - 12 mar 14 kl. 15:52

"Yahya har brutit sig ut och brutit sig in"

Foto: TT
Danske Yahya Hassans självbetitlade debutbok kom i höstas, har någon missat det? Även i Sverige har uppmärksamheten varit stor, trots att boken släpps först i nästa vecka. Några av alla dem som boken har engagerat är tre journalister hos oss.

YLE - 14 feb 17 kl. 20:49

Hangö ger inte upp hoppet om en Teslafabrik

Hangös stadsdirektör Denis Strandell tror att Koverharhamnens läge i kombination med de stora landområdena i Koverhar är ett starkt trumfkort i kampen om att locka en etablering av en Teslafabrik. Men nu gäller det först att säkra att Finland får fabriken, säger han. Arbets- och näringsministeriet meddelade i dag (14.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.