Sydsvenskan > Opinion

Thursday, 26 November, 22:08

Sydsvenskan - 22 nov 20 kl. 14:17

Eslövsbor kräver insatser för ökad trygghet kring Trollsjön”Vad är viktigast – vi medborgare eller fladdermössen?”.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Trollsjön

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Eslövsbor, kräver, insatserför , ökad, trygghetkring , Trollsjön
Skånskan - 11 jun 19 kl. 15:30

Många Eslövsbor behöver förvaltare

eslöv Eslöv har en ovanligt hög andel invånare som behöver hjälp av en god man eller förvaltare. Nu söker kommunen samarbete med Lund för att klara utmaningen.Överförmyndarverksamheten hjälper kommuninvånare som till exempel har svårt att klara av att betala sina räkningar själva.

Skånskan - 07 aug 16 kl. 21:14

Eslövsbor samlades för att stötta Mats

Eslöv Runt 300 personer kom under söndagen till Blomsterbergshallen för att visa stöd för Eslövsbon Mats Öberg som ligger nedsövd i respirator i Bangkok.
Över 50 000 kronor samlades in.Parkeringen var full och på gatan stod bilarna i en lång rad.

Skånskan - 05 nov 19 kl. 11:21

Eslövsbor räddade svårt skadades liv

ESLÖV Några förbipasserande Eslövsbor räddade tillsammans med poliser och ambulanspersonal troligtvis livet på den mycket svårt skadade man som under måndagskvällen hittades på Villavägen i Eslöv.
– De gav hjärt-lungräddning och kan ha medverkat till att den skadade är i livet idag, säger Patrik Nyqvist, chef för enheten för grova brott vid polisen i Lund.– Det vi nu behöver är att komma i kontakt med vittnen som kan hjälpa oss att reda ut vad det är som har hänt.

Skånskan - 27 okt 16 kl. 06:00

Skatten i Eslöv föreslås höjas

Eslöv Den styrande politiska majoriteten i Eslöv föreslår en skattehöjning med 30 öre nästa år.
– Det är nödvändigt för att klara en bra vård och omsorg, klara kvalitetssatsningar i skolan och volymkompensera verksamheterna samtidigt som Eslöv fortsätter att växa, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson (S). Fler punkter i budgeten
Arbetena med stationsområdet i Marieholm fortsätter.

Skånskan - 10 okt 19 kl. 08:36

Oväntade synen överraskade i Eslöv

ESLÖV Under onsdagen steg temperaturen i Eslöv när statsminister Stefan Löfven (S) gästade stan tillsammans med socialminister Lena Hallengren (S).
Många Eslövsbor överraskades av att regeringstopparna plöstligt kom knatande på stadens gator.– Aldrig i livet!

Skånskan - 12 okt 19 kl. 05:00

Hatstorm mot Löfven på populära Eslövsforum

ESLÖV En våg av hätska kommentarer vällde fram på flera Eslövsforum i samband med att statsminister Stefan Löfven (S) gästade staden.
Kommunalrådet Johan Andersson har reagerat på näthatet.
– Jag kan tycka att det är beklagligt att man går till personangrepp istället för att diskutera sakfrågor.

Skånskan - 13 feb 20 kl. 21:30

Eldsjälar och talanger prisades för sina insatser

Eslöv På torsdagskvällen hölls den traditionsenliga prisgalan i Medborgarhuset. Stora salen var nästan helt fylld av Eslövsbor när eldsjälar och talanger inom kultur, fritid och idrott prisades för sina insatser.HÄR ÄR ALLA NAMNEN:
Oline Stig – kulturpriset
Ludvig Åberg – idrottspriset
Sven-Otto Jönsson – ungdomsledarpriset
Emma Nilsson – årets eldsjäl
Therese Nilsson – ungdomspriset
Eslövsmusiken – jämställdhetspriset
Truls Möregårdh och Filippa Bergand – hederspriset
Mia Nilsson – kulturstipendium
Julia Wilhelmsson – idrottsstipendiumPubliken ledsagades genom programmet av konferencieren och före detta höjdhopparen Emma Green.

Skånskan - 21 feb 16 kl. 13:00

Eslöv ska betala assistent

ESLÖV Eslövs kommun måste, enligt en dom i förvaltningsrätten, betala 251 000 kronor per läsår för en personlig elevassistent åt en ung Eslövsbo som går på privata Pusselbitens skola i Dalby.
Skolan specialiserar sig på elever med diagnoser inom autismspektrat och har tidigare gått segrande ur tre rättsliga strider mot Eslöv.– Men man vet aldrig med Eslöv tyvärr.

Skånskan - 28 apr 16 kl. 06:00

Glans världsturné kan få avslutning i Eslöv

ESLÖV Eslövssonen Johan Glans åker världen runt med sin nya turné World tour, och nu öppnar han även för ett besök i Eslöv.
Christian Nilsson är en av dem som lär glädja sig lite extra åt beskedet. Han startade i söndags, helt ovetande om komikerns planer, en namninsamling just för att få hit Eslövs egna lokalkändis.

Skånskan - 22 maj 19 kl. 05:00

”Känner inte till några nya bussbesparingar i Eslöv”

ESLÖV Kollektivtrafiknämndens ordförande i Region Skåne, Carina Zachau (M) säger att hon varken känner till eller har sett något underlag om nya besparingar inom busstrafiken som Skånetrafikens tjänstemän informerat Eslövs kommun om.
– Det här är inget som varit uppe i nämnden utan är en diskussion mellan tjänstemän.Carina Zachau tycker att det varit svårt att få till stånd så kallade trepartssamtal med Eslövs kommun.

Skånskan - 26 nov 18 kl. 16:09

Så ska Eslöv klara notan för storsatsningarna

ESLÖV Eslövs kommun kommer nästa år att göra av med nästan två miljarder kronor, eller närmare bestämt 1 miljard och 956 miljoner till den löpande driften.
Samtidigt ska man fram till år 2022 investera drygt 1,3 miljarder i främst skolor och förskolor – cirka 60 procent av detta ska betalas av framtida generationer Eslövsbor.Eslövs nya majoritet har enats om att införa en så kallad självfinansieringsgrad för de kommande investeringarna från och med nästa år, och att denna självfinansieringsgrad ska vara ungefär 40 procent under de kommande fyra åren.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.