SVT > Inrikes

Thursday, 26 November, 22:56

SVT - 22 nov 20 kl. 13:16

Butiksanställda oroliga inför Black Friday: ”Kunder tar inte hänsyn till oss”Snart står rea-skyltar i varje butik. Shoppingdagen Black Friday närmar sig med stormsteg. För butikspersonal i coronatider innebär det inte enbart trevliga möten med människor. – Folk flåsar en i nacken och respekterar inte avståndet. Kunder tar inte hänsyn till oss, säger Naomi Holmgren, butikssäljare på Stadium outlet i Helsingborg..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Black Friday, Naomi Holmgren, Stadium, Helsingborg

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Butiksanställda, oroligainför , Black, Friday, Kunder, tarinte , hänsyn, till oss
BT - 28 nov 14 kl. 13:17

Kaos i butiker vid "Black Friday"

Polis kallades på fredagen till stormarknader och butiker runt om i Storbritannien sedan kalabalik uppstått med anledning av den stora shoppingdagen "Black Friday". Tv-bilder visar shoppinglystna britter som skriker, knuffar och trycker ner varandra i jakten på billiga varor. I Manchester skadades en kvinna lindrigt sedan hon träffats av en fallande tv.

BT - 28 nov 14 kl. 13:06

Polis fick ingripa: Kaos i butiker vid "Black Friday"

Polis kallades på fredagen till stormarknader och butiker runt om i Storbritannien sedan kalabalik uppstått med anledning av den stora shoppingdagen "Black Friday". Tv-bilder visar shoppinglystna britter som skriker, knuffar och trycker ner varandra i jakten på billiga varor. I Manchester skadades en kvinna lindrigt sedan hon träffats av en fallande tv.

YLE - 25 jan 16 kl. 04:30

"Butiksanställda har inga säkra lediga dagar längre"

Sedan årsskiftet har affärer och frisörer fått fritt välja när de håller öppet. Öppettiderna regleras alltså inte längre och många butiker i Åbotrakten och Åboland har utvidgat öppettiderna, speciellt under helger. Vid servicefacket PAM är man oroade.

YLE - 14 mar 14 kl. 15:18

Förolämpningar vardag för butiksanställda

Majoriteten av butiksanställda får utstå förolämpningar eller hot på jobbet. Speciellt unga och de som jobbar i små butiker upplever oftare hot än andra som jobbar inom handeln. Det här visar en undersökning som har gjorts av Arbetshälsoinstitutet, servicefacket PAM och Finsk Handel.

YLE - 19 mar 14 kl. 17:21

Skymfer vanliga bland butiksanställda

I en undersökning som Arbetshälsoinstitutet Esika gjort uppger 70 procent av de tillfrågade butiksanställda att de har utsatts för verbalt våld under det senaste året. Unga personer samt anställda i små butiker är de mest utsatta. Undersökningen genomfördes för att kartlägga förekomsten av hot och våld i arbetet bland anställda inom handel.

BT - 13 apr 14 kl. 03:14

Butiksanställda skadade i väpnat rån

Rånarna tog sig in bakvägen i den lilla familjeägda livsmedelsbutiken i Helsingborg. Två män i 30-årsåldern skadades under tumultet, när rånarna sköt med pistol och angrep anställda med tårgas eller pepparsprej. Helsingborgspolisen har inte gripit någon av pistolrånarna.

BT - 13 apr 14 kl. 07:38

Butiksanställda skadade i väpnat rån

Två maskerade och beväpnade män rånade under tumult en livsmedelsbutik i Helsingborg på lördagskvällen. Rånarna avlossade en pistol och angrep anställda med tårgas eller pepparsprej. Två butiksanställda skadades lindrigt under rånet, en av dem fick vård på sjukhus.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Stress och otrygghet bland butiksanställda

Med allt fler otrygga anställningar i detaljhandeln, upplever många butiksanställda i Dalarna stress och utmattning. Det visar en undersökning från Handelsanställdas förbund..

Expressen - 03 feb 15 kl. 15:00

Media Markt varslar alla butiksanställda

Media Markt varslar alla butiksanställda. Genom att omförhandla arbetstiderna vill de få mer personal till kvällar och helger. - Vi vill göra varuhusen bättre ur kundperspektiv, säger Media Markts vd Per Kaufmann..

Sydöstran - 17 sep 15 kl. 06:00

Utbildning för otrygga butiksanställda

En smygande otrygghet bland flera av Trossös butiksanställda, inte minst i galleriorna, ska nu mötas med utbildning – och säkerhetscertifikat..

NSD - 09 dec 19 kl. 11:29

Butiksanställda vill ha fler arbetstimmar

Majoriteten av butiksanställda vill jobba heltid, enligt en ny undersökning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.