DN > Utrikes

Monday, 23 November, 22:43

DN - Igår: 12:19

Etiopiens militär siktar mot regionhuvudstadRegeringsstyrkorna i Etiopien hotar att omringa regionhuvudstaden i den upproriska delstaten Tigray med stridsvagnar – och uppmanar. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Etiopien, Tigray

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Etiopiens, militär, siktarmot , regionhuvudstad
Kristianstadsbladet - 25 sep 13 kl. 07:13

Mygelfilter för kinesisk militär


I satsningen mot den svårartade korruptionen öppnar kinesiska regeringen också eld mot militären. Innan en militär kan befordras eller pensioneras ska personen tvingas genomgå en utredning där privata egendomar synas liksom hur makt utövats i tjänsten, tjänstebilar använts och underordnade behandlats.De nya riktlinjerna från militärkommissionen, vars ordförande är president Xi Jinping, siktar på att förbättra militärens "arbetsstil", skriver nyhetsbyrån Nya Kina..

BT - 25 sep 13 kl. 07:15

Mygelfilter för kinesisk militär

I satsningen mot den svårartade korruptionen öppnar kinesiska regeringen också eld mot militären. Innan en militär kan befordras eller pensioneras ska personen tvingas genomgå en utredning där privata egendomar synas liksom hur makt utövats i tjänsten, tjänstebilar använts och underordnade behandlats. De nya riktlinjerna från militärkommissionen, vars ordförande är president Xi Jinping, siktar på att förbättra militärens "arbetsstil", skriver nyhetsbyrån Nya Kina..

DN - 25 mar 14 kl. 08:54

Moskva siktar på splittring – inte anfall

Krim är redan erövrat och ryska styrkor koncentrerade längs Ukrainas gräns. Risken för en ny invasion tycks överhängande. Ändå tyder det mesta i dag på att Moskva siktar på att destabilisera Ukraina snarare än att anfalla resten av landet militärt..

BT - 21 aug 14 kl. 17:32

Sjöstedt siktar högt

Jonas Sjöstedt siktar på att bli den första Vänsterpartiledaren som får sitta i en regering. En lista över partiets ministerkandidater är klar och kraven inför eventuella regeringsförhandlingar rangordnade. Vänsterpartiledaren har plötsligt hamnat i centrum i den heta debatten om vem som ska samarbeta med vem efter valet.

Sydöstran - 11 feb 19 kl. 11:29

Hockeymilitärer knep brons: ”Nästa år siktar vi på seger”

För första gången har ishockeyspelande militärer från Sverige deltagit i Baltic military winter games – däribland sex spelare från Karlskrona. – Nästa år siktar vi på seger, säger Thomas Nord..

DI - 10 apr 18 kl. 07:47

Uppgifter: Kina siktar på ny militärbas i Vanuatu

Kina har vänt blickarna mot den lilla Stillahavsnationen Vanuatu. Tidiga diskussioner har förts om att anlägga en militärbas i öriket, rapporterar Fairfax Media..

UNT - 14 feb 14 kl. 08:53

24UNT: Toppa formen med militärträning

24UNT: Händer i helgen då? Vi lägger festandet och partyskorna på hyllan och siktar istället in oss på ett lite mer hälsosamt helgnöje..

YLE - 28 maj 14 kl. 08:59

16-åriga Eirin Losvik siktar på junior-EM

Eirin Losvik från Nykarleby är en av Finlands mest lovande juniorer inom den stenhårda hästsporten fälttävlan. Hennes huvudmålsättning för i år är junior-EM i augusti. Va då fälttävlan?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Sveriges farligaste nazistorganisation siktar mot riksdagen

Sveriges farligaste nazistorganisation, Svenska Motståndsrörelsen, SMR, planerar att ställa upp i valet 2018.LÄS MER: Säpo: "Det finns flera anhängare som kan tänka sig använda våld"Enligt Säpo är SMR den nazistiska organisation som utgör störst hot mot Sveriges inre säkerhet. Så här beskrivs organisationen i en Säpo-rapport:"Svenska motståndsrörelsen är en organisation vars målsättning är att genom revolution etablera ett nationellt och totalitärt styre.

Sydsvenskan - 19 maj 16 kl. 13:56

Kvinnor siktar högt i USA:s försvar

Antalet kvinnor i USA:s försvar har ökat kraftigt de senaste decennierna, och från och med årsskiftet är samtliga stridande positioner öppna för kvinnor. 19-åriga Maggie Oelfke från Texas, som just avslutat marinkårens grundutbildning, har alltid känt sig dragen till livet i det militära..

Helsingborgs Dagblad - 19 maj 16 kl. 13:56

Kvinnor siktar högt i USA:s försvar

Antalet kvinnor i USA:s försvar har ökat kraftigt de senaste decennierna, och från och med årsskiftet är samtliga stridande positioner öppna för kvinnor. 19-åriga Maggie Oelfke från Texas, som just avslutat marinkårens grundutbildning, har alltid känt sig dragen till livet i det militära..

Fler nyheter från DN

DN - 10 minuter sedan

Kinesisk sond på väg till Stormarnas ocean

Den kinesiska rymdsonden Chang'e-5 har inlett sin färd mot månen. Dess uppgift är att samla in två kilo prover från himlakroppen, närmare….

DN - 1 timme sedan

”Nomineringen visar att Biden prioriterar klimatet”

Mertin Gelin: Med John Kerry som klimatpolitisk ansvarig kan USA göra en 180-graderssväng i klimatpolitiken..

DN - 5 timmar sedan

Bilder på poliser kan ge ett års fängelse i Frankrike

Människorättsorganisationer och journalistfack i Frankrike varnar för att en ny lag med hårda straff för publicering av bilder och videor….

DN - 14 timmar sedan

Världen förbereder för vaccination – redan i år

Tyskland, USA och Storbritannien planerar att börja redan i december – Sverige i januari. .

DN - 16 timmar sedan

Han kan bli ny utrikesminister i USA

På tisdag ska den tillträdande presidenten Joe Biden presentera delar av sin kommande regering..

DN - 17 timmar sedan

Aktivisten Joshua Wong erkänner sig skyldig

Demokratiaktivisten Joshua Wong erkänner sig skyldig till att ha deltagit i en otillåten manifestation, säger han inför….

DN - Igår: 16:06

Nytt ”George Floyd-fall” i Brasilien

En svart man har kvävts till döds av två vita vakter på stormarknaden Carrefour i staden Porto Alegre i Brasilien..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.