NT > Nyheter

Wednesday, 25 November, 11:46

NT - I förrgår: 12:05

Etiopiens militär siktar mot regionhuvudstadRegeringsstyrkorna i Etiopien hotar att omringa regionhuvudstaden i den upproriska delstaten Tigray med stridsvagnar – och uppmanar civilbefolkningen att sätta sig i säkerhet..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Etiopien, Tigray

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Etiopiens, militär, siktarmot , regionhuvudstad
Kristianstadsbladet - 25 sep 13 kl. 07:13

Mygelfilter för kinesisk militär


I satsningen mot den svårartade korruptionen öppnar kinesiska regeringen också eld mot militären. Innan en militär kan befordras eller pensioneras ska personen tvingas genomgå en utredning där privata egendomar synas liksom hur makt utövats i tjänsten, tjänstebilar använts och underordnade behandlats.De nya riktlinjerna från militärkommissionen, vars ordförande är president Xi Jinping, siktar på att förbättra militärens "arbetsstil", skriver nyhetsbyrån Nya Kina..

BT - 25 sep 13 kl. 07:15

Mygelfilter för kinesisk militär

I satsningen mot den svårartade korruptionen öppnar kinesiska regeringen också eld mot militären. Innan en militär kan befordras eller pensioneras ska personen tvingas genomgå en utredning där privata egendomar synas liksom hur makt utövats i tjänsten, tjänstebilar använts och underordnade behandlats. De nya riktlinjerna från militärkommissionen, vars ordförande är president Xi Jinping, siktar på att förbättra militärens "arbetsstil", skriver nyhetsbyrån Nya Kina..

DN - 25 mar 14 kl. 08:54

Moskva siktar på splittring – inte anfall

Krim är redan erövrat och ryska styrkor koncentrerade längs Ukrainas gräns. Risken för en ny invasion tycks överhängande. Ändå tyder det mesta i dag på att Moskva siktar på att destabilisera Ukraina snarare än att anfalla resten av landet militärt..

BT - 21 aug 14 kl. 17:32

Sjöstedt siktar högt

Jonas Sjöstedt siktar på att bli den första Vänsterpartiledaren som får sitta i en regering. En lista över partiets ministerkandidater är klar och kraven inför eventuella regeringsförhandlingar rangordnade. Vänsterpartiledaren har plötsligt hamnat i centrum i den heta debatten om vem som ska samarbeta med vem efter valet.

Sydöstran - 11 feb 19 kl. 11:29

Hockeymilitärer knep brons: ”Nästa år siktar vi på seger”

För första gången har ishockeyspelande militärer från Sverige deltagit i Baltic military winter games – däribland sex spelare från Karlskrona. – Nästa år siktar vi på seger, säger Thomas Nord..

DI - 10 apr 18 kl. 07:47

Uppgifter: Kina siktar på ny militärbas i Vanuatu

Kina har vänt blickarna mot den lilla Stillahavsnationen Vanuatu. Tidiga diskussioner har förts om att anlägga en militärbas i öriket, rapporterar Fairfax Media..

UNT - 14 feb 14 kl. 08:53

24UNT: Toppa formen med militärträning

24UNT: Händer i helgen då? Vi lägger festandet och partyskorna på hyllan och siktar istället in oss på ett lite mer hälsosamt helgnöje..

YLE - 28 maj 14 kl. 08:59

16-åriga Eirin Losvik siktar på junior-EM

Eirin Losvik från Nykarleby är en av Finlands mest lovande juniorer inom den stenhårda hästsporten fälttävlan. Hennes huvudmålsättning för i år är junior-EM i augusti. Va då fälttävlan?

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Sveriges farligaste nazistorganisation siktar mot riksdagen

Sveriges farligaste nazistorganisation, Svenska Motståndsrörelsen, SMR, planerar att ställa upp i valet 2018.LÄS MER: Säpo: "Det finns flera anhängare som kan tänka sig använda våld"Enligt Säpo är SMR den nazistiska organisation som utgör störst hot mot Sveriges inre säkerhet. Så här beskrivs organisationen i en Säpo-rapport:"Svenska motståndsrörelsen är en organisation vars målsättning är att genom revolution etablera ett nationellt och totalitärt styre.

Sydsvenskan - 19 maj 16 kl. 13:56

Kvinnor siktar högt i USA:s försvar

Antalet kvinnor i USA:s försvar har ökat kraftigt de senaste decennierna, och från och med årsskiftet är samtliga stridande positioner öppna för kvinnor. 19-åriga Maggie Oelfke från Texas, som just avslutat marinkårens grundutbildning, har alltid känt sig dragen till livet i det militära..

Helsingborgs Dagblad - 19 maj 16 kl. 13:56

Kvinnor siktar högt i USA:s försvar

Antalet kvinnor i USA:s försvar har ökat kraftigt de senaste decennierna, och från och med årsskiftet är samtliga stridande positioner öppna för kvinnor. 19-åriga Maggie Oelfke från Texas, som just avslutat marinkårens grundutbildning, har alltid känt sig dragen till livet i det militära..

Fler nyheter från NT

NT - 5 minuter sedan

Pengar mot mäns våld mot kvinnor och barn

Regeringen anslår 122 miljoner kronor till det internationella arbetet mot mäns våld mot kvinnor och barn i nära relationer..

NT - 15 minuter sedan

Kommun straffas för kamera på LSS-boende

Gnosjö kommun i Småland tvingas betala 200 000 kronor i sanktionsavgift för att man haft olaglig kamerabevakning av en person på ett LSS-boende..

NT - 30 minuter sedan

Tummen upp för Nordnets återkomst

Nätmäklaren Nordnet välkomnas med ett kraftigt kurslyft i återkomsten som noterad aktie på Stockholmsbörsen..

NT - 30 minuter sedan

Newkid klar för "Late night concert"

TV4, Live Nation och Gröna Lund fortsätter med konsertkonceptet "Late night concert" i vinter..

NT - 30 minuter sedan

Fyra Örebromatcher flyttas fram

På grund av utbredd smitta av covid-19 i Örebro pausas hockeyverksamheten i en vecka..

NT - 45 minuter sedan

HM-butiker fortsatt stängda under pandemin

Drygt en femtedel av klädkedjan HM:s butiker är fortsatt stängda som effekt av coronarestriktioner världen över..

NT - 45 minuter sedan

Åby laddar för derby: "Blir nog lite extra tugg"

Åby vill gärna bygga på en segersvit efter den tuffa allsvenska starten. "Det finns inga lätta matcher i den här serien", säger tränaren Tommy Karlsson inför derbyt i Nyköping..

NT - 45 minuter sedan

Medellivslängden i Sverige väntas sjunka i år

Medellivslängden i Sverige kommer med stor sannolikhet att sjunka i år till följd av coronapandemin, enligt en rapport från SCB. Att den sjunker mellan två år har varit ovanligt sedan början av 1900-talet..

NT - 1 timme sedan

Golden Globe-organisation vann mot journalist

Pressorganisationen Hollywood Foreign Press Association (HFPA) går segrande ur konflikten med den norska journalisten Kjersti Flaa..

NT - 1 timme sedan

Nytt företag startar i Norrköping: Ekstugans Fastighetsförvaltning AB

Bolaget har angett följande som verksamhetsbeskrivning: "Förvaltning av egna fastigheter.".

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.