SR > Nyheter

Thursday, 26 November, 00:00

SR - 22 nov 20 kl. 12:01

Oenighet med Sabuni bakom Gulan Avcis avhoppGulan Avci - som sitter i Liberalernas partiledning - lämnade sitt uppdrag som arbetsmarknadspolitisk talesperson i protest mot hur partiledaren Nyamko Sabuni hanterade den infekterade las-frågan. Det uppger Ekots källor..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sabuni, Gulan Avcis, Avci, Liberalernas, Nyamko Sabuni, Ekots

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oenighetmed , Sabuni, bakom, Gulan, Avcis, avhopp
Skånskan - 15 jun 19 kl. 12:55

Skåneliberaler ställer sig bakom Sabuni

Skåne Liberalernas Skånska förbundsstyrelse beslutade på lördagen att ställa sig bakom partiledarkandidaten Nyamko Sabuni, enligt ett pressmeddelade.Striden pågår för fullt inom Liberalerna om vem som ska ersätta Jan Björklund på partiledarposten. Den 28 juni avgör ett extra landsmöte om det blir Erik Ullenhag, Nyamko Sabuni eller Johan Pehrson som får förtroendet.

Skånskan - 24 jun 19 kl. 17:00

Valberedningen nominerar Sabuni

Inrikes Liberalernas valberedning meddelade på måndagen att de nominerar Nyamko Sabuni till posten som ny partiledare efter Jan Björklund.Enligt valberedningen så är Nyamko Sabuni, före-detta integrations-, jämställdhet- och biträdande utbildningsminister, bäst lämpad att leda partiet genom dess framtida utmaningar. Med valberedningens nominering tar nu Nyamko Sabuni ett stort kliv närmare partiledarposten.

Cornucopia - 29 jun 19 kl. 16:50

Nyamko Sabuni blev ny partiledare för Liberalerna

Som väntat efter att övriga kandidater hoppat av valde Nyamko Sabuni till partiledare för Liberalerna på partiets landsmöte. I sitt tal sade hon att staten ska vara som en snäll storasyster.
Slut med ståndaktig politik?

Skånskan - 11 apr 19 kl. 16:42

Sabuni enar inte L

I går kom troligen det besked som löser ledarfrågan i Liberala partiet. Åtminstone på kort sikt. Nyamko Sabuni förklarade sig beredd att axla ansvaret som partiledare efter Jan Björklund.

DI - 16 jun 19 kl. 14:47

Klart: Skåne sluter upp bakom Sabuni

Skåneliberalerna ställer sig helt och fullt bakom Nyamko Sabuni i valet av ny partiledare. Sabuni lägger därmed till ännu en delseger i kampen mot huvudmotståndaren Erik Ullenhag..

SR - 17 jun 19 kl. 09:24

Ramberg: De som stödjer Sabuni är splittrade

Stödet för Nyamko Sabuni ökar i kampen om ordförandeposten i Liberalerna. Ytterligare fem länsförbund har valt att ställa sig bakom Sabuni. – En del av dem som stödjer Sabuni är splittrade.

DN - 21 apr 18 kl. 13:18

Gulan Avci (L) tog bort felaktig tweet om syrienflyktingar

I en nu borttagen tweet påstod Gulan Avci, Liberalernas integrationspolitiska talesperson, under torsdagen att flyktingar som kommit till Sverige från Syrien utvisas. Påståendet, som fördes fram som del av en kritik mot regeringens förslag om att låta ensamkommande ungdomar gå klart gymnasiet, var dock felaktigt. ”Jag tog bort tweeten eftersom det blev felaktigt.

Nyheter 24 - 20 maj 11 kl. 07:55

Sabuni ensam utrikesfödd bland politikens toppar


Riksdagen har färre än hälften så många utrikesfödda ledamöter som man borde ha. STOCKHOLM. "Det politiska livet skall i största möjliga utsträckning spegla sammansättningen av befolkningen som helhet".

Nyheter 24 - 09 maj 12 kl. 13:52

Sabunis privata erfarenheter bakom Björklunds reformpaket


Regeringen genomför nya reformer i grundskolan - den här gången med syftet att bryta segregationen. Men ännu en gång gör man förändringen utan konkret forskningsunderlag att peka på - i stället hänvisas till Nyamko Sabunis personliga erfarenheter. Förlängd skolplikt, prov vid ankomsten till Sverige samt nya regler för skolstatistik.

DN - 16 jun 19 kl. 15:18

Skåne ställer sig bakom Nyamko Sabuni

Medvinden forsätter för Nyamko Sabuni kampen om att bli Liberalernas nästa partiledare. På söndagen ställde sig Skåne, som är ett va de tre stora länsförbunden, bakom henne. .

GöteborgsPosten - 16 jun 19 kl. 16:32

Liberalerna i Västsverige ställer sig bakom Sabuni

Nu ställer sig styrelsen bakom Sabuni i Liberalernas partiledarstrid..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Trump benådar tidigare säkerhetsrådgivare

USA:s president Donald Trump benådar sin tidigare nationella säkerhetsrådgivare Michael Flynn, meddelar han i sociala medier..

SR - 1 timme sedan

Nytt bud till Byggnads och Byggföretagen

Det rör det på sig i förhandlingarna i byggbranschen för att försöka undvika att en strejk bryter ut på fredag. Nu i kväll har fack och arbetsgivare fått ett bud från medlarna, erfar Ekot..

SR - 3 timmar sedan

Argentina har utlyst tre dagars landssorg efter Maradonas död

Argentina har utlyst tre dagars landssorg och hela fotbollsvärlden sörjer efter beskedet om Diego Armando Maradonas död. Fotbollslegenden dog i en hjärtinfarkt tidigare idag och gatorna i Buenos Aires fylls nu av gråtande fans..

SR - 4 timmar sedan

Kritik mot brexitavtal

EU:s lagstiftare kommer tvingas fatta beslut om ett avtal med Storbritannien utan ordentlig granskning. Det finns helt enkelt inte tid att gå igenom avtalet om det ska vara på plats till årsskiftet..

SR - 5 timmar sedan

Oro för att gigantiskt coronastödpaket hamnar i fel händer

Portugal väntas få över 30 miljarder euro - över 300 miljarder kronor - i bidrag och lån från EU, när pengar ur det gigantiska stödpaketet ska delat ut med anledning av coronapandemin. Det är mycket stora belopp och här finns en stora oro att pengarna, när de väl kommer, ska hamna snett och i privata fickor, säger den portugisiske högerpolitikern Carlos Coelho..

SR - 5 timmar sedan

Vaccintransport kan bli komplicerad

Nu utses de företag som ska transportera covid-vaccin ut till landets regioner. När vaccin mot covid-19 kommer till Sverige är det snabba och kalla leveranser som krävs ut till landets regioner..

SR - 5 timmar sedan

Norge öppnar för ytterligare oljeborrning i Barents hav

Öppnande av nya oljelicenser kommer trots att tvisten om sökandet efter mer olja i arktiska vatten bryter mot landets grundlag eller inte ännu inte är avgjord i Högsta Domstolen. Den nya licensrundan handlar om 136 så kallade licensblock, varav 125 ligger i arktiska Barents hav och elva i Norska havet. Oljan är en het politisk fråga i Norge där stora ekonomiska värden ställs mot klimatet..

SR - 6 timmar sedan

Iran fördömer Sveriges inbladning i fallet med dödsdömde Djalali

Iran avråder från "all inblandning" från Sverige efter att utrikesdepartementet uppmanade Teheran att inte avrätta den iransk-svenska akademikern Ahmadreza Djalali, som dömdes till dödsstraff för tre år sedan för spioneri..

SR - 6 timmar sedan

Fotbollslegendaren Maradona är död

Fotbollslegendaren Diego Maradona har avlidit, rapporterar den argentinska dagstidningen Clarín..

SR - 7 timmar sedan

Regioner kan behöva prioritera bland riskgrupper

Mycket är oklart inför vaccineringen som förväntas starta efter årsskiftet, och det är inte säkert att alla riskgrupper kommer kunna vaccineras direkt. Beroende på vilka vacciner som kommer först och i vilka volymer kan regionerna behöva prioritera bland riskgrupperna. "Vi tänker i det läget framför allt rikta in oss på de allra äldsta", säger Per Hagstam, biträdande smittskyddsläkare i Skåne..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.