NT > Nyheter

Monday, 30 November, 17:55

NT - 22 nov 20 kl. 12:00

"Vi har inventerat och ställt krav sen 90-talet"Vart tionde år inspekteras de små avloppen i Finspångs kommun och av dem blir nio av tio godkända..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Finspångs

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi har inventeratoch , ställt, krav, sen, 90-talet
Skånskan - 02 maj 18 kl. 05:00

Störande reklam ska inventeras

MALMÖ Längs de större motorvägarna och ringlederna i Malmö står ett flertal reklamskyltar.
Nu uppmärksammar Trafikverket kommunen på att en del av skyltarna kan vara olagliga och stör bilisterna.– Vi har fått in många klagomål från trafikanter som upplever reklamen som stötande, bländande och förfulande i landskapsbilden.

Barometern - 28 jan 14 kl. 06:18

Många fel på enskilda avlopp

Högsby kommun har inventerat samtliga enskilda avlopp. Nu framgår att det finns stora brister.
Många avloppsanläggningar uppfyller inte kraven.

BT - 15 jan 15 kl. 11:57

Spridda men dyra skogsskador av Egon

Långt ifrån i Gudruns eller i Pers klass. Men uppemot dubbelt så illa som den stora skogsbranden i Västmanland.Stormen Egon bedöms ha fällt skog för hundratals miljoner kronor, spritt över hela Götaland.

BT - 15 jan 15 kl. 12:58

Nota på hundratals miljoner efter Egon

Långt ifrån i Gudruns eller i Pers klass. Men uppemot dubbelt så illa som den stora skogsbranden i Västmanland. Stormen Egon bedöms ha fällt skog för hundratals miljoner kronor, spritt över hela Götaland.

Skånskan - 22 feb 16 kl. 06:00

Socialnämnden: Syftet med höjningen var mer personal

höör Ett sätt att få in mer pengar till personal inom äldreomsorgen.
Så motiveras avgiftsökningen från politiskt håll.
Och Anders Magnhagen (S), ordförande i socialnämnden, ger delvis den tidigare majoriteten i kommunen skulden för att höjningen nu måste göras.

Alingsås tidning - 12 sep 16 kl. 05:30

Räddningstjänsten brandövar i centrum

En större brandövning kommer att hållas i Alingsås nu i veckan – då simuleras brand i stans trähusbebyggelse. – I flera års tid har vi arbetat med olika åtgärder för att kunna rädda trästaden vid händelse av brand, säger Börje Lindgren, räddningschef vid Alingsås och Vår­gårda Räddningstjänstförbund, om bakgrunden till den övning som nu ska genomföras. Räddningspersonalen har gjort ett gediget arbete och inventerat trähusbebyggelsen i centrum för att se hur det ser ut på vindar, och hur det är beställt med brandväggar mellan husen.

Nyan - 08 aug 18 kl. 16:43

Stärkt skydd för Eckerö post- och tullhus

Nu är Eckerö post- och tullhus skyddat med det högsta bevarandeskyd en byggnad kan ges på Åland.
Post- och tullhuset är en av Finlands mest välbevarade empirbyggnader och är samtidigt en av Ålands mest välanvända kulturella mötesplatser där utställningar, konst och konsthantverk, café och restaurang fyller de historiska rummen. I går gav Åland landskapsregering anläggningen en byggnadsminnesförklaring.

Skånskan - 11 jul 19 kl. 15:35

Kommunal utmaning när medborgare blir allt äldre

Svalöv Sveriges befolkning blir allt äldre, samma sak gäller invånarna i Svalövs kommun.
Den demografiska utmaningen innebär en risk att kostnaderna ökar. Politiker och tjänstemän arbetar med att komma fram till lösningar på ett nationellt huvudbry.

Trelleborgs Allehanda - 03 maj 12 kl. 00:07

"Det här är efterlängtat"

Mer än fem års kamp ser ut att vara över. Kommunens planer att nästan helt bygga om Vångavallen välkomnas av TFF:s ordförande. ?

Kristianstadsbladet - 30 sep 13 kl. 20:30

Nu drar Klockaren igång energibesparingen

Arkivfoto: Bosse Nilsson
Det största energi-besparingsprojektet någonsin i Östra Göinge, Bostadsbolaget Klockaren och Siemens är nu överens om vad som ska göras och klara att sätta igång.
? Det här är en win- win-situation för alla, sade Jerker Westdal som är styrelseordförande i det kommunala bostadsbolaget Klockaren.

YA - 15 okt 13 kl. 06:30

Många avlopp inte godkända

Foto: Sprisse Nilsson
En tredjedel av de enskilda avloppen i Ystads kommun är inte godkända. Det visar en inventering som Ystad-Österlenregionens miljöförbund gjort. Nu kräver bybor svar om vad kommunen tänker göra åt problemet.

Fler nyheter från NT

NT - 15 minuter sedan

Efter anmälningen – Cavani ber om ursäkt

Manchester Uniteds Edinson Cavani har anmälts till FA efter en kommentar i sociala medier. Nu uttalar sig Cavani själv. "Det sista jag ville var att förolämpa någon", säger han..

NT - 30 minuter sedan

Så avgörs EM-kvalet – vilka kan gå vidare?

Sju länder är klara för fotbolls-EM 2022. Det finns ytterligare nio platser att slåss om. Så här är läget i alla grupper inför slutspurten av EM-kvalet..

NT - 30 minuter sedan

Skanska får vägkontrakt i Norge

Skanska har fått i uppdrag av Norges vägmyndighet Statens vegvesen att bygga en motorväg mellan kommunerna Bærum och Hole, strax väster om Oslo..

NT - 30 minuter sedan

England kan fylla luckan efter Algarve

Det snackas om en ny landslagsturnering i England i slutet av februari. För de svenska fotbollsdamerna skulle det kunna vara ett perfekt alternativ till inställda Algarve Cup. –En sådan turnering med de allra bästa är något som man verkligen skulle uppskatta att spela, för då får vi väldigt bra motstånd inför OS, säger Sveriges lagkapten Caroline Seger..

NT - 30 minuter sedan

Mitt i allt är jag tacksam över att vi är friska

Mitt i allt vabande, vobande, hemma-jobbande och vardagspusslande kommer beskedet. Barnens skola stänger och från och med nästa dag är det hemundervisning som gäller..

NT - 30 minuter sedan

Göran, 72: "Jag tycker människor beter sig märkligt"

Göran Larsson, 72, gillar att upptäcka nya platser och hade tidigare Europa som arbetsplats. Nu har pandemin satt stopp för resor och fysiskt umgänge med nära och kära är pausat..

NT - 30 minuter sedan

Birgitta,73, spanar på barnbarnen från bilen

För att bryta isoleringen tar Birgitta Gistedt och hennes sambo ofta långa bilturer ut på landsbygden. På vägen hem åker de ibland förbi huset där Birgittas barnbarn bor, i hopp om att få se en skymt av dem..

NT - 30 minuter sedan

Malin, 30, kämpar i pandemin: "Det är knäckande"

För Malin Carlsson, 30, har pandemin ställt livet på ända. Som arbetslös med tre barn kändes vardagen tuff innan, nu känns den tidvis hopplös..

NT - 45 minuter sedan

Många vill hjälpa de drabbade: "De behöver allt nu"

Facebook svämmar över av människor som vill hjälpa till med kläder och andra förnödenheter till de familjer som drabbats av radhusbranden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.