NT > Nyheter

Saturday, 05 December, 06:16

NT - 22 nov 20 kl. 12:00

190 000 kycklingar slaktade efter viruslarmNederländerna har avlivat 190 000 kycklingar efter ett utbrott av synnerligen smittsam fågelinfluensa på minst två hönsgårdar, meddelar jordbruksdepartementet..
Läs mer på NT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 190, 000, kycklingar, slaktadeefter , viruslarm
BT - 29 dec 14 kl. 10:27

Japan slaktar 42 000 kycklingar

Omkring 42 000 kycklingar ska slaktas i Japan efter att ett utbrott av fågelinfluensa, det andra inom en månad, bekräftats i landet. DNA-tester visar att viruset finns på en farm i prefekturen Miyazaki i sydväst, sedan farmens ägare rapporterat att flera kycklingar plötsligt dött. Kycklingfarmer inom en radie av en mil får inte flytta fåglarna utanför området.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

160.000 kycklingar dör vid transport

EU kritiserar Sverige för kontrollen av djurtransporter, uppger SVT. Kycklingar är de djur som far mest illa vid transporter. Varje år dör mer än 160.

Helsingborgs Dagblad - 29 dec 14 kl. 10:30

Japan slaktar 42 000 kycklingar

Omkring 42 000 kycklingar ska slaktas i Japan efter att ett utbrott av fågelinfluensa, det andra inom en månad, bekräftats i landet. DNA-tester visar att viruset finns på en farm i prefekturen Miyazaki i sydväst, sedan farmens ägare rapporterat att flera kycklingar plötsligt dött. Kycklingfarmer inom en radie av en mil får inte flytta fåglarna utanför området..

SvD - 29 dec 14 kl. 10:27

Japan slaktar 42 000 kycklingar

Omkring 42 000 kycklingar ska slaktas i Japan efter att ett utbrott av fågelinfluensa, det andra inom en månad, bekräftats i landet. DNA-tester visar att viruset finns på en farm i prefekturen Miyazaki i sydväst, sedan farmens ägare rapporterat att flera kycklingar plötsligt dött..

Skånskan - 22 okt 15 kl. 09:09

Uppemot 190 000 flyktingar till Sverige i år

Sverige Migrationsverkets resurser räcker inte till. Tiotusentals boendeplatser saknas, trots de extraordinära boendelösningar som just nu ses över.Migrationsverket presenterade på torsdagsmorgonen en ny prognos över hur många  flyktingar som förväntas komma till Sverige under året och nästa år.

UNT - 29 dec 14 kl. 10:27

Japan slaktar 42 000 kycklingar

Omkring 42 000 kycklingar ska slaktas i Japan efter att ett utbrott av fågelinfluensa, det andra inom en månad, bekräftats i landet..

Expressen - 29 dec 14 kl. 10:32

42 000 kycklingar ska slaktas i fågelinfluensa

Omkring 42 000 kycklingar ska slaktas i Japan efter att ett utbrott av fågelinfluensa, det andra inom en månad, bekräftats i landet..

SN - 01 apr 15 kl. 20:55

13 000 kycklingar dog i transporter

Under senaste året har över 13 000 kycklingar dött i transporter i Sörmland på väg till slakteriet i Valla..

Expressen - 25 aug 15 kl. 06:42

94 000 kycklingar har tvingats avlivats

Nästan 100 000 kycklingar har avlivats på en gård i Halland efter att man hittat en i Sverige ny typ av salmonella. Hur den har tagit sig hit är det ingen som vet..

YA - 17 dec 15 kl. 14:00

Lastbil med 5 000 kycklingar välte

Strax efter klockan 12 välte en lastbil med 5 000 kycklingar vid Sövde. Föraren klarade sig fysiskt oskadd men merparten av kycklingarna befarats ha avlidit..

Expressen - 26 maj 19 kl. 17:34

100 000 kycklingar döda i stor ladugårdsbrand

Cirka 100 000 kycklingar ska vara döda i en ladugårdsbrand som pågår på en kycklingfarm utanför Linköping.   – Det är två byggnader som är helt övertända. Det ena är ett höns- och kycklingstall och det andra är ett foderstall, säger Lennart Ågren, operatör vid Räddningstjänsten Östra Götaland, till SVT Öst.

Fler nyheter från NT

NT - 15 minuter sedan

Polisen slog till på flera platser - fann vapenarsenal

Polisen hittade en mindre vapenarsenal i mannens hem och verkstad i Norrköping. Nu har han dömts till tre års fängelse för grovt vapenbrott..

NT - 30 minuter sedan

Holm: "Hjärtat säger Mondo"

Han har redan säkrat Bragdguldet – nu kan det bli ännu en tung utmärkelse. Armand Duplantis är en av favoriterna till att ta hem årets manliga friidrottare i världen. –Det är väl den bästa säsongen en stavhoppare haft, säger förre höjdstjärnan Stefan Holm..

NT - 30 minuter sedan

Spädbarn dog efter vårdmiss

En bebis i Kalmar dog efter att personalen misstolkat CTG-apparatens övervakningskurva på det ofödda barnet och därför dröjt med beslut om kejsarsnitt..

NT - 1 timme sedan

Många döda i gruvolycka i Kina

Minst 18 personer har bekräftats döda efter en gruvolycka i Kina, rapporterar statliga CCTV..

NT - 1 timme sedan

Sålde mistlar - misstänks för brott

En man i 40-årsåldern greps under fredagseftermiddagen i Framnäs i Västerås kommun, misstänkt för miljöbrott..

NT - 1 timme sedan

Nordqvist upp i täten i Texas

Varmare väder gynnade Anna Nordqvist vid LPGA-tävlingen i The Colony. Svenskan gick upp i delad ledning efter en runda på 68 slag..

NT - 1 timme sedan

Norrmän med svensk stuga stämmer staten

Ett tusental norrmän med stugor i Sverige stämmer den norska staten för att få slut på karantänplikten..

NT - 2 timmar sedan

Ny spelstudio öppnar i Stockholm

Christofer Sundberg, en av grundarna bakom Avalanche Studios och en av skaparna av spelserien "Just cause", öppnar en ny spelstudio i Stockholm, Liquid Swords..

NT - 2 timmar sedan

Qatar på väg att släppas in i Gulfvärmen igen

En lösning kan vara i sikte i den utdragna Gulfkonflikten mellan Saudiarabien och Qatar, där relationerna varit minst sagt kyliga i flera år..

NT - 3 timmar sedan

Två poliser skadade i biljakt

Två poliser har förts till sjukhus efter att deras bil kördes på under en polisjakt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.