YLE > Finland

Saturday, 05 December, 03:31

YLE - 22 nov 20 kl. 09:30

Familjeåterföreningar på is bekymrar Rädda Barnen, som utmanar Utrikesministeriet att göra mer under epideminLånga köer till finländska beskickningar utomlands..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Rädda Barnen, Utrikesministeriet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Familjeåterföreningarpå is , bekymrar, Rädda, Barnensom , utmanar, Utrikesministeriet, att göra mer under epidemin
YLE - 15 jun 17 kl. 16:57

Biträdande JO kritiserar - familjeåterförening hängde på intervju med femåring

Biträdande justitieombudsmannen har fått klagomål om att en femåring utan vuxet sällskap har utfrågats på Finlands representation i Dar es-Salaam. Det gällde möjlighet till familjeåterförening med ett äldre syskon i Finland. Det var en syskonskara på 5, 7, 9 och 17 år gamla barn som intervjuades var för sig utan att någon vuxen som de kände var närvarande.

YLE - 15 jun 17 kl. 11:59

Biträdande JO: Beskickningar beaktar inte barns rättigheter vid förhör för familjeåterförening

Riksdagens biträdande justitieombudsman Maija Sakslin kritiserar finländska utlandsbeskickningar för att inte beakta barnens rättigheter i samband med förhör som kan leda till familjeåterföreningar. Sakslin är inte övertygad om att barnens rättigheter, rättskydd eller intressen förverkligas då barn hörs vid finländska utlandsbeskickningar. Biträdande JO har rett ut frågan på eget initiativ.

Skånskan - 24 jun 16 kl. 14:00

Barnen är mest ut­satta

Opinion Barn­kon­ven­tionen ska bli svensk lag, säger rege­ringen. Re­dan i höst ska ett för­slag läg­gas fram för riks­dagen.
Ge­nom att FN:s barn­kon­ven­tion ra­ti­fi­cerats ska den re­dan gälla i Sve­ri­ge vid all rätts­til­lämp­ning, Den prak­tiska be­ty­del­sen av att göra den till egen lag är tro­li­gen inte så stor.

Skånskan - 24 okt 16 kl. 04:00

Låt barnen komma

Det mest kon­tro­ver­si­ella in­sla­get i den nya flyk­ting­po­li­tiken är att familjeåterföreningar i stort sett helt stoppats se­dan den 1 juli. Den delen av po­li­tiken står bara re­ger­ings­par­tierna Socialdemokraterna och Mil­jö­par­ti­et samt Mo­de­raterna och Sverigedemokraterna bak­om. De an­dra allians­par­tierna samt Vänsterpartiet är mot­stån­da­re till po­li­tiken.

Skånskan - 20 jul 18 kl. 01:00

Barn­kon­ven­tionen som lag ändrar i sig in­gen­ting

FN:s barn­kon­ven­tion säger att barnets bästa ska komma i främs­ta rummet vid alla be­slut som rör barn. Det är en vik­tig kon­ven­tion. och Sverige har se­dan länge för­sökt föra in den prin­cipen i olika lagar.

YLE - 30 mar 17 kl. 16:24

Diskriminering en risk för asylsökares mentala hälsa

Det växande antalet självmordsförsök bland asylsökarna i Finland har lett till en unik enkätstudie. Åbo Akademi har frågat 507 människorna i 12 av landets flyktingförläggningar hur de mår. Över en tredjedel av de frågade har tänkt på att begå självmord.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.