ÖstersundsPosten > Nyheter

Saturday, 28 November, 06:11

ÖstersundsPosten - 22 nov 20 kl. 09:00

Vattenfall vill effektivisera kraftverken i Ragunda – ska använda mer vattenVattenfall vill effektivisera fem kraftverk i Östjämtland och öka vattenflödet genom turbinerna.....
Läs mer på ÖstersundsPosten
Läs mer om:
Ragunda, Östjämtland

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vattenfallvill , effektivisera, kraftverkeni , Ragundaska , använda, mer, vatten
NSD - 05 maj 19 kl. 19:00

Kraftverken som står på tur att renoveras

Vattenfall fortsätter arbetet med att effektivisera kraftverken i Luleälven..

SN - 15 mar 13 kl. 07:53

Vattenfall säljer Nyköpings elverk

Statliga Vattenfall vill sälja de tre kraftverken i Nyköpingsån. För drygt 15 år sedan köpte Vattenfall kraftverken som nu anses för små och ineffektiva..

Opinionen.se - 23 jul 13 kl. 15:26

Vattenfall styckat efter brakförlust

Statliga Vattenfall gör ännu en brakförlust. Nu styckas koncernen i två delar och det kan bli aktuellt att ta in externa ägare. Dålig konjunktur, pressade elpriser och olönsamma förvärv fortsätter att plåga energikoncernen.

BT - 23 jul 13 kl. 15:23

Vattenfall styckat efter brakförlust

Statliga Vattenfall gör ännu en brakförlust. Nu styckas koncernen i två delar och det kan bli aktuellt att ta in externa ägare. Dålig konjunktur, pressade elpriser och olönsamma förvärv fortsätter att plåga energikoncernen.

BT - 07 nov 14 kl. 05:01

Vattenfall bygger vindkraftpark

Vattenfall ska bygga en vindkraftpark för närmare 500 miljoner kronor 15 kilometer öster om Falkenberg i Halland. De tolv kraftverken, som byggs i anslutning till den redan existerande vindkraftparken Hjuleberg, kommer att producera hushållsel till cirka 20 000 hushåll, skriver Vattenfall i ett pressmeddelande. Vattenfall räknar med att investera ytterligare 11 miljarder kronor i vindkraft de kommande fyra åren.

Supermiljöbloggen - 24 jul 15 kl. 12:28

Energiexpert: Bättre för både ekonomi och miljö om Vattenfall behåller och fasar ut brunkolet

Debatten om Vattenfalls tyska brunkolsverksamhet fortsätter.  I Sveriges radios Studio ett medverkade i veckan den fristående energiexperten Jonas Almquist. På frågan om Vattenfall bör sälja eller behålla och fasa ut sin brunkolsverksamhet svarade Jonas Almquist: – I Vattenfalls perspektiv är det både ekonomiskt och miljömässigt det bästa att behålla brunkolen och tillsammans med den tyska staten tar och kommer överens om en plan att avveckla det under en realistiskt tidsperiod.

Supermiljöbloggen - 12 apr 16 kl. 10:07

Oro inom MP inför Vattenfall-beslut

Partiprofiler vill att försäljningen av Vattenfalls brunkolsverksamhet stoppas. - Om det inte finns någon gräns för vad vi går med på kommer vi inte respekteras av någon. Det säger riksdagsledamoten Karins Svensson Smith i en kommentar till Dagens industri, detta med anledning av de medieuppgifter som gjort gällande att Vattenfall planerar att sälja sin tyska brunkolsverksamhet till det tjeckiska energibolaget EPH.

Helsingborgs Dagblad - 07 nov 14 kl. 05:03

Vattenfall bygger vindkraftpark

Vattenfall ska bygga en vindkraftpark för närmare 500 miljoner kronor 15 kilometer öster om Falkenberg i Halland. De tolv kraftverken, som byggs i anslutning till den redan existerande vindkraftparken Hjuleberg, kommer att producera hushållsel till cirka 20 000 hushåll, skriver Vattenfall i ett pressmeddelande. Vattenfall räknar med att investera ytterligare 11 miljarder kronor i vindkraft de kommande fyra åren..

Västerbottens Folkblad - 16 mar 17 kl. 13:47

Vattenfall lägger ner i Storuman – elva anställda berörs

Vattenfall lägger ned sin driftcentral i Storuman. Elva anställda berörs av beslutet. Vattenfall har beslutat minska antalet driftcentraler från tre till två.

SVT - 26 sep 11 kl. 21:15

Regnet tvingar Vattenfall öppna dammarna

Regnet i höst har gjort att Vattenfall nu måste öppna dammluckor vid dom flesta av sina vattenkraftverk. Det handlar om hundratals miljoner kronor som Vattenfall nu förlorar när man måste släppa vattnet förbi kraftverken...

SvD - 07 nov 14 kl. 05:01

Vattenfall bygger vindkraftpark

Vattenfall ska bygga en vindkraftpark för närmare 500 miljoner kronor 15 kilometer öster om Falkenberg i Halland. De tolv kraftverken, som byggs i anslutning till den redan existerande vindkraftparken Hjuleberg, kommer att producera hushållsel till cirka 20 000 hushåll, skriver Vattenfall i ett pressmeddelande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.