Nerikes Allehanda > Nyheter

Tuesday, 01 December, 04:15

Nerikes Allehanda - 22 nov 20 kl. 08:14

Det behövs undervisning i sopsorteringSedan något år tillbaka bor jag i en av de nyrenoverade lägenheterna i kvarteret Karmen på Norr.....
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
Karmen, Norr

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det behövs, undervisningi , sopsortering
Länstidningen i Jämtland - 13 dec 15 kl. 18:00

"Östersunds kommun behöver undervisning om kulturens mervärden"

Den 11 december släpps skivan Hälsningar från, som du varit med och producerat. Vad är det för särskilt med den?.

YLE - 16 aug 13 kl. 04:43

Det behövs mer undervisning i B-finska

Undervisningen på B-nivå i finska i gymnasierna räcker inte till. De obligatoriska kurserna är bara fem till antalet medan a-finskan, för de som är bättre på finska, har fler kurser. - Det är vi som går på B-nivå som borde ha fler kurser för vi behöver mer undervisning, säger Julia Bäck som går tredje året i Korsholms gymnasium.

SmålandsPosten - 24 jan 14 kl. 09:35

Skolan erbjuder eleverna undervisning på sportlovet

Elever på Ulriksberg­skolan erbjuds undervisning på sportlovet.
– Ett bra erbjudande för den som behöver extra undervisning om man varit bortrest eller har svårt i ett ämne, säger rektor Cecilia Wallinder. För andra året erbjuds föräldrar att låta sina barn få undervisning i ämnen de ligger efter i.

Sydsvenskan - 27 maj 15 kl. 04:00

Ge hemmasittare riktig undervisning

En normal skolgång med betyg och möjlighet till någon form av gymnasieutbildning är den mest avgörande faktorn för att undvika utanförskap. Idag ökar antalet elever som hamnar i utanförskap redan i grundskolan. De har till och med fått ett namn – hemmasittare.

Helsingborgs Dagblad - 27 maj 15 kl. 04:00

Ge hemmasittare riktig undervisning

En normal skolgång med betyg och möjlighet till någon form av gymnasieutbildning är den mest avgörande faktorn för att undvika utanförskap. Idag ökar antalet elever som hamnar i utanförskap redan i grundskolan. De har till och med fått ett namn – hemmasittare.

Nerikes Allehanda - 17 maj 16 kl. 04:26

5,3 miljarder till mer undervisning

En av de viktigaste byggstenarna för en människas livschanser är en god utbildning. Och få saker är så viktiga för ett lands konkurrenskraft som att rusta sina unga medborgare med kunskaper. För en tid sedan kom en rapport om grundskolornas resultat runt om i landet.

YLE - 20 apr 15 kl. 15:00

Många elever saknar behörig lärare

I Nyland finns lågstadier utan en enda behörig klasslärare. En del elever får undervisning som inte håller måttet, andra barn tvingas byta lärare gång på gång. Varför har vi fått vänta så länge på lärarutbildning i Helsingfors?

Skånskan - 13 nov 19 kl. 16:20

Dyrare sopsortering och gymnasiemat

STAFFANSTORP Sopsortering blir dyrare för alla som från 1 januari vill sortera mera och en avgift ska tas ut för skolmaten för gymnasieelever.
Båda taxorna klubbades vid onsdagens budgetfullmäktige i Staffanstorp.Den 1 januari blir det äntligen möjligt för kommuninvånarna att sopsortera.

YLE - 04 dec 13 kl. 04:42

Pisa visar: invandrarelever behöver mer stöd

Elever med invandrarbakgrund klarade sig betydligt sämre i Pisaundersökningen, än de som hade finska eller svenska som modersmål. Nu borde Helsingfors satsa mer på att stöda de här eleverna, anser utbildningsnämndens ordförande Minerva Krohn. I Pisaundersökningen presterade elever med invandrarbakgrund klart sämre, än elever med finska eller svenska som modersmål.

YLE - 22 mar 17 kl. 19:36

Korsholm ska ordna förberedande undervisning för kvotflyktingar

Bildningsnämnden i Korsholm föreslår att kommunen framöver kommer att ordna förberedande undervisning för kvotflyktingar i egen regi. Tidigare har man samarbetat med Vasa. Kommunen kommer att erbjuda förberedande undervisning för barn med invandrarbakgrund från och med hösten.

BT - 10 jun 14 kl. 09:03

Alla måste få det stöd de behöver

Replik. Svar till Elisabet Hedblom, BT 30/5. Jag står bakom och håller med om innehållet i Elisabet Hedbloms artikel.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.