Nerikes Allehanda > Nyheter

Thursday, 26 November, 00:06

Nerikes Allehanda - 22 nov 20 kl. 08:11

Planarkitekten om vår hotade stadskärna: ”Corona har blottat klyftorna”Butiksdöden, hemmakontoret, coronarestriktioner – hoten mot en levande stadskärna hopar sig. Men....
Läs mer på Nerikes Allehanda

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Planarkitektenom vår , hotade, stadskärna, Coronahar , blottat, klyftorna
Kristianstadsbladet - 21 maj 14 kl. 23:09

Kristianstad blev Årets Stadskärna

Foto: Peter Åklundh
I hård konkurrens med Västervik tog Kristianstad hem titeln Årets Stadskärna på onsdagskvällen.
Det stod mellan Västervik och Kristianstad, spänningen drog ut till sent på onsdagskvällen.– Det var väldigt svårt att avgöra, men Kristianstad tog hem det, säger Lena Lindström, ordförande för juryn.

Trelleborgs Allehanda - 27 maj 14 kl. 08:16

Trelleborg ska bli årets stadskärna 2020

Arkivfoto: Tom Wall
Vinna tävlingar är bra både för självförtroendet och uppmärksamheten. Handlare och kommunen vill tillsammans jobba för att vinna utmärkelsen Årets stadskärna inom sex år.
Det var i det senaste vårtinget som idén kom upp.

SVT Debatt - 30 nov 13 kl. 06:00

Köpcentrumsförbud inte lösning för levande stadskärna

STADSPLANERING Landskrona kommun vill förbjuda nya köpcentrum i kommunen, för att få stadskärnan att piggna till igen. Frågan har i veckan väckt intresse bland andra kommuner, men är generellt inget att rekommendera. Konsekvenserna blir bara att grannkommunerna snor åt sig alla köp– och jobbtillfällen.

Kristianstadsbladet - 15 apr 14 kl. 10:25

Kristianstad nominerad till Året stadskärna

Av de sökande städerna har endast två nominerats till finalen. Valet står mellan Kristianstad och Västervik, två mindre kommuner som, enligt juryn i Årets stadskärna 2014, åstadkommit stora förbättringar.
Utmärkelsen Årets Stadskärna delas ut av organisationen Svenska Stadskärnor.

Kristianstadsbladet - 02 feb 13 kl. 09:08

Årets stadskärna - nu?

Foto: Bosse Nilsson
Handelsstaden Kristianstad, som är ett samarbete mellan Kristianstads kommun, Handelsföreningen och Fastighetsägarna Syd, skickade på fredagen in en ansökan om att bli Årets stadskärna 2013.
Som grund pekar Handelsstaden bland annat på de stora fysiska satsningarna som görs, med Kristianstadslänken, Galleria Boulevard, nya Resecentrum och rådhuskvarteret.Hur kan ni ansöka om att bli Årets stadskärna nu, när hela stadskärnan är en byggarbetsplats??

Kristianstadsbladet - 03 feb 14 kl. 08:30

Vill bli "Årets stadskärna"

Foto: Bosse Nilsson
Än en gång ansöker Kristianstad om att utses till "Årets stadskärna". – Förra gången var bara en övning, säger Åke Lind från fastighetsägarna.
400 år av tradition och förändring.

Kristianstadsbladet - 25 mar 14 kl. 09:00

Ett steg närmare Årets stadskärna

Foto: Bosse Nilsson
Juryn som utser ”Årets stadskärna” besökte Kristianstad i går. Flanerande genom stadskärnan gjorde den sig en uppfattning om en traditionell 400-åring i förändring. Runt besöket låg en del hemlighetsmakeri – vilka städer som ansökt och vilka som ska besökas var juryn fåordig om.

Västerbottens Folkblad - 12 feb 16 kl. 08:25

Vill bli Årets Stadskärna

Umeå har i dagarna skickat in ansökan om att bli Årets Stadskärna 2016 En gång per år delar Svenska Stadskärnor ut det prestigefyllda priset ”Årets Stadskärna”. I  Svenska Stadskärnor samlas företag, organisationer och kommuner som har ambition att utveckla städerna.  Bakom ansökan står Visit Umeå AB tillsammans med intressenter representerade av Umeå Kommun, fastighetsägarna och […].

Barometern - 17 mar 14 kl. 20:00

Dagparkeringar försvinner i Kalmars stadskärna

Korttidsparkeringar i Kalmars stadskärna ska få Kalmarbor att shoppa loss. Bilister får numera stå parkerade kortare tid på parkeringarna vid Lilla torget och Östra sjögatan. Inom kort regleras parkeringarna från dag- till korttidsparkering för att öka cirkulationen på platserna.

Barometern - 27 sep 13 kl. 07:24

Vi arbetar för en starkare stadskärna

Svar insändare Husaren

Stig fram i ljuset och bidra! Du verkar ha många idéer kring hur till exempel handeln kan samverka bättre.
Grunden för vårt arbete handlar just om hur vi politik/kommun och näringsidkare med gemensamma krafter kan fortsätta att utveckla Kvarnholmen i positiv riktning.

Vimmerby Tidning - 16 apr 14 kl. 08:53

Västervik nominerad till årets stadskärna

Västervik kommer att tävla med Kristianstad om utmärkelsen, ”Årets stadskärna”. En utmärkels som delats ut i 20 år till den stad som har den mest lockande stadskärnan i Sverige. Priset delas ut den 21-22 maj i Västerås, som var förra årets vinnare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.