Expressen > Nyheter

Friday, 27 November, 12:25

Expressen - 22 nov 20 kl. 07:54

Sverige pekas ut: Sämst på coronaEn ny rapport, publicerad av den internationella organisationen OECD, visar att Sverige är sämst av alla analyserade länder på att minska smittspridningen på flera olika punkter.Det handlar om invånarnas rörlighetsmönster, att få ner R-talet och att minska antalet inlagda iva-patietenter, som Sverige alltså hanterat sämst, som journalisten Emanuel Karlsten var först med att rapportera.Men Anders Tegnell är kritisk till rapporten..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
OECD, Sverige, Emanuel Karlsten, Anders Tegnell

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, pekasut , Sämst, corona
Expressen - 14 dec 13 kl. 06:47

Sverige är sämst på tester – i hela Norden

DAVOS/STOCKHOLM. De senaste åren har antalet utförda dopingtester av Riksidrottsförbundet minskat dramatiskt. Anledningen?

YLE - 05 jan 16 kl. 17:49

Juniorkronorna sågas hårt i Sverige – ”var sämst när det gällde”

Uselt och pinsamt. Det skriver både Aftonbladets Hans Abrahamsson och Expressens Magnus Nyström efter djupdyket med 3–8 i bronsmatchen mot USA. – Sverige var sämst när det gällde som mest, skriver Nyström.

Expressen - 27 aug 17 kl. 06:30

Forskare: "Sverige är sämst på att prata med patienterna"

Sverige är sämst på att kommunicera med patienter.Det visar en studie som amerikanska forskare gjort på jämförbara OECD-länder.– Det fungerar för det mesta bra i vårdögonblicket, på sjukhuset.

Aftonbladet - 4 timmar sedan

OECD pudlar: Sverige inte sämst på corona

▸ Sverige pekades ut som sämst på en rad punkter när OECD nyligen släppte en uppmärksammad rapport..

YLE - 16 jun 16 kl. 17:32

Fler pappor stannar hemma med barnen – Finland fortfarande efter Sverige i jämställdhet inom familjen

Antalet finländska pappor som tar ut pappaledighet har ökat under hela 2000-talet, men fortfarande låter en femtedel av alla pappor helt bli att ta ut någon ledighet. Trots att Finland ligger bra till om man jämför med Frankrike eller Storbritannien så ligger vi långt efter Sverige då det gäller jämställdhet mellan föräldrarna. – Sverige är i en helt egen klass när det gäller till exempel attityder och hur man delar upp föräldraledigheten, säger ledande forskare Minna Ylikännö på Folkpensionsanstalten.

Alliansfritt Sverige - 08 aug 14 kl. 22:14

Annie Lööf har verkligen inte förstått jämställdhetsdebatten – och det är helt okej

Jaha, då var det dags igen då, högerfolk som avfärda feminismen på skakiga grunder. Idag är det näringsminister Annie Lööf som är igång under Centerpartiets valkonvent: Hon anser att ”vänsterfeministerna” driver fel frågor för att göra Sverige mer jämställt. – I stället har den nyvakna svenska jämställdhetsdebatten handlat om omskolningsläger för män och rättigheten att visa bara bröst.

Sydsvenskan - 13 jun 13 kl. 14:13

Sverige mest jämställt i Europa

Sverige är EUs mest jämställda land, visar unionens första topplista i denna tävlingsgren. Segervapen: Svenska kvinnor har politiskt inflytande och svenska män tar ansvar i hushållet..

Nya Wermlands Tidningen - 24 jan 14 kl. 06:00

Sverige, det jämställda landet

Sverige anses vara ett av världens mest jämställda länder, vilket vi gärna skryter om..

SvD - 03 nov 15 kl. 08:40

Soraya Post: ”Sverige är sämst i klassen”

Soraya Post följer avhysningen i Malmö i ett tillstånd av upprördhet och ilska: – Jag som alltid har skrutit om Sverige. Nu är vi sämst i klassen jämfört med andra medlemsstater, säger Fi:s europaparlamentariker till SvD..

GöteborgsPosten - 16 feb 18 kl. 13:18

Utklassning – tänk om Sverige varit jämställt också

Det som var uppenbart i Rio har blivit ännu tydligare här i Pyeongchang: Det är kvinnorna som räddar den svenska äran i OS.
Tänk om Sverige hade varit jämställt också..

SmålandsPosten - 03 mar 20 kl. 14:04

Sverige: Kraftig ökning av corona-fall senaste dygnet

Totalt har nio nya fall av coronavirus i Sverige konstaterats under dagen. Samtliga har rest i norra Italien. Men Folkhälsomyndigheten är inte orolig – och samtidigt har det första bekräftade coronafallet i Sverige friskförklarats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.