Vimmerby Tidning > Nyheter

Saturday, 05 December, 05:43

Vimmerby Tidning - 22 nov 20 kl. 08:00

Känsloladdad kamp om småskolorna - Flera problem kvarFyra skolor skulle bort för att rädda kommunens ekonomi. Samma startade en känsloladdad debatt. I folkomröstningen röstade 87 procent för att behålla skolorna. De styrande politikerna tvingades backa och folkkraften..
Läs mer på Vimmerby Tidning

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Känsloladdad, kampom , småskolornaFlera problem , kvar
BT - 16 nov 12 kl. 07:36

Nu ska inget stoppa deras kamp

Bäckäng brukar vinna över Teknis.
Men förra året vann ingen ? alla förlorade.

Sydsvenskan - 14 nov 11 kl. 06:30

Hård kamp om elevers intresse

De värsta marknadsföringstricken från gymnasieskolorna för att locka ­elever har försvunnit. Men fortfarande är ­informationen begränsad och de osäkra eleverna blir fler. - Det finns mycket kvar att göra, säger ­studie- och yrkesvägledaren Richard ­Rasmussen.

Trelleborgs Allehanda - 09 okt 12 kl. 08:15

SD-motion om mellanmjölk i skolorna röstades ner i KS

Arkiv: Fredrik Sandberg/SCANPIX
Striden om mellanmjölk i skolorna verkar förlorad ännu en gång. Kommunstyrelsen säger nej till SD:s motion att återinföra mellanmjölken.
I våras rasade debatten om mellanmjölken som värst.

YLE - 16 sep 13 kl. 20:59

En tuff kamp om pengar och poäng

Fotbollslaget FF Jaro har inte vunnit på de senaste åtta matcherna i ligan och Liga-Jaros verkställande direktör Niklas Storbacka får ständigt kämpa med att få ekonomin att gå ihop. Spela upp klipp på ArenanEfter förlusten mot FC Honka på måndagen i Jakobstad känns drömmen om en historisk första medalj igen mer avlägsen. Spolar man bandet tillbaka ett par månader var det andra tongångar på Centralplan.

Dagen - 27 sep 11 kl. 03:00

"Mammorna fortsätter sin dagliga kamp för familjen"

Flyktinglägren i nordöstra Afrika drar till sig desperata människor och byarna utarmas då hjälpen uteblir.

De flesta av oss är vid det här laget vana vid rapporteringen kring svältkatastrofen på Afrikas horn. Den exceptionella torkan pågick långt innan semestrarna började och hjälpinsatserna intensifierades då den svenska sommaren nådde sin kulmen.

BT - 06 mar 12 kl. 21:32

Desperat Linköping kvar i elitserien

Linköping lyckades undvika kvalserien efter stor dramatik i Fjällräven Center i Örnsköldsvik. Med dryga minuten kvar kvitterade Pär Arlbrandt till 4?4 mot Modo.

YLE - 10 dec 16 kl. 17:27

Kariskvittering med fyra sekunder kvar i toppmötet – ”Vi kämpade oss ikapp”

En fin och spännande kamp, konstaterar matchens lirare Patrik Roslander om handbollsligans toppmöte mellan Dicken och BK-46. Roslander fick kapitulera för Jasper Hellbergs utjämning med bara sekunder kvar på klockan. Det var en svängig dust som utkämpades mellan serietvåan BK-46 och -trean Dicken i Helsingfors på lördagskvällen.

Skånskan - 06 nov 16 kl. 08:00

”Det har gått från en fysisk till en psykisk kamp”

Reportage ERWP.fif(1)Den lilla byn Mala ligger längs med väg 117 mellan Hässleholm och Bjärnum. Om det inte hade varit för polisens fartkameror, precis utanför infarten, så hade man kanske lagt märke till byn på ett annat sätt även om den inte syns särskilt väl ute från vägen.

Sydsvenskan - 02 dec 11 kl. 12:49

"Marmorn ligger kvar"

De maktlösas kamp mot makten tar aldrig slut, skriver Andrzej Tichý.
För exakt fem år sedan kunde man på Sydsvenskans kultursidor, med anledning av att Peter Weiss skulle ha fyllt 90 år, läsa den tyske författaren Ingo Schulzes berättelse om hur han som ung student i åttiotalets DDR kom i kontakt med ?Motståndets estetik?

YA - 12 aug 14 kl. 06:30

Lång kamp lönade sig

Foto: Sprisse Nilsson
Efter många års strid för att rädda Raketen är Wiggo Jurgård i dag en nöjd man. För honom är det en fröjd att den en gång rivningshotade skulpturen nu är restaurerad och dessutom omges av en vacker plantering.
YA träffar Wiggo Jurgård i den nyanlagda parken i hörnet av Backgatan/Simrisvägen.

Skånskan - 11 apr 18 kl. 09:00

Grannar kräver avslut efter tolv års kamp

perslund Sommaren 2006 började en nyinflyttad man att transportera en stor mängd bilar till sin fastighet i den lilla byn Perslund utanför Stora Harrie.
Många fordon ställdes också utanför tomten, och började snart förfalla. Trots ständiga påstötningar hos kommunens miljöavdelning står bilarna kvar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.