SVT > Inrikes

Tuesday, 24 November, 15:44

SVT - I förrgår: 07:32

Svininfluensan: Så gick det till när fem miljoner svenskar vaccinerade sigNär svininfluensan spreds 2009 var det nästan fem miljoner svenskar som vaccinerade sig – den största massvaccineringen i svensk historia. Men vaccinet visade sig ha en allvarlig biverkan..
Läs mer på SVT

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svininfluensan, , gickdet till när , femmiljoner , svenskar, vaccinerade sig
Barometern - 30 jan 14 kl. 16:15

Svininfluensan har kommit till länet

Årets influensasäsong är här. De sex första influensafallen har nu bekräftats. Fem av de smittade har konstaterad svininfluensa.

Magazin24 - 21 sep 11 kl. 14:43

Svininfluensan dyker upp i år med

Socialstyrelsen gick ut med informationen på onsdagen. Svininfluensan väntas hit i år med och årets influensavaccin kommer att bli identiskt med förra årets
Man rekommenderar därför att friska gravida kvinnor utan skydd mot den vaccinerar sig. Myndigheten tycker också att alla över 65 år, extremt överviktiga personer eller de med kroniska sjukdomar bör ta en spruta, skriver TT..

BT - 29 jan 13 kl. 10:21

Mannen som dog i svininfluensan inte i riskgrupp

Den man i 35-årsåldern som tros ha dött av svininfluensa i helgen var fullt frisk och tillhörde ingen riskgrupp. ? Det kom helt oväntat.

Expressen - 04 jan 14 kl. 14:26

Femåring död i svininfluensan

Ronan, 5, dog i svininfluensan. Han insjuknade på julafton och avled bara några dagar senare. – Min son föll ihop på golvet, och blev blå.

Expressen - 26 jan 15 kl. 14:55

Olle, 10, får rätt – efter fem år med narkolepsi

Olle Erikson, 10, vaccinerades mot svininfluensan. Ett år senare, under en semester på Kanarieöarna, märkte familjen att den vanligtvis badglade Olle mest låg och sov. Han hade drabbats av narkolepsi.

SvD - 10 maj 16 kl. 07:30

Skattemiljoner gick upp i rök – och miljonrullningen fortsätter

Lagret med över sex miljoner doser Pandemrix som blev över efter massvaccineringen mot svininfluensan avvecklades i all tysthet för över ett och ett halvt år sedan. Mellan 400 och 500 skattemiljoner gick bildligt talat upp i rök. Det nya avtalet kostar 85 miljoner årligen – även om inget vaccin framställs..

Corren - 07 jan 11 kl. 07:44

Svininfluensan sprider sig i länet

Nu ökar antalet fall av svininfluensa. Sedan i tisdags vårdas sex patienter, varav fem på Universitetssjukhuset och en på Lasarettet i Motala med bekräftad eller misstänkt influensa A(H1N1). Och på torsdagen insjuknade en yngre Norrköpingsbo, som nu vårdas på Vrinnevisjukhuset..

Kristianstadsbladet - 07 feb 13 kl. 13:10

Sex döda hittills av svininfluensan


Det cirkulerar ovanligt mycket influensa och andra virus som orsakar luftvägsinfektioner just nu, konstaterar Smittskyddsinstitutet (SMI).Bland dem som diagnostiserats med svininfluensa har 335 sjukhusvårdats, var av 35 har krävt intensivvård. Sex personer har avlidit, var av fem personer tillhörde en riskgrupp.

Corren - 13 feb 14 kl. 09:23

Svininfluensan är här – och den ökar

Fem östgötar insjuknade i svininfluensa i december förra året. Sju blev sjuka i januari, och hittills i februari är det åtta som drabbats..

Expressen - 15 apr 15 kl. 15:28

Sonen fick narkolepsi – hon gick in i väggen

Pia Dellsons son Axel kunde somna nästan var som helst – vid matbordet eller på en butikshylla. Det visade sig att han drabbats av narkolepsi efter att ha vaccinerats mot svininfluensan. Oron för sonen gjorde att Pia Dellson drabbades av utmattningssyndrom – nu har hon skrivit en bok om både det och narkolepsin.

SvD - 10 maj 16 kl. 16:04

Grafik: Från pandemi till narkolepsi – så gick det till

Tusentals döda och en enorm uppmärksamhet. Svininfluensan spred skräck över världen 2010. Sedan blåstes pandemin av – och fallen av narkolepsi började dyka upp.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.