Dalarnas tidningar > Nyheter

Sunday, 29 November, 06:09

Dalarnas tidningar - 22 nov 20 kl. 07:27

Klas Östergren kan få en August via länkKanske avgör berättarglädjen vem som får Augustpriset under pandemin? Både Klas Östergrens och....
Läs mer på Dalarnas tidningar
Läs mer om:
Östergren, August, Augustpriset, Klas Östergrens

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klas, Östergrenkan , en , August, via, länk
Kristianstadsbladet - 22 mar 12 kl. 11:34

Trött? Inte August!

Foto: Sören Vilks
"Dödsdansen" och "Ett drömspel" är de två av Strindbergs pjäser som Martin Lagerholm som teaterkritiker har mött oftast. Båda är pelare i teaterhistorien och har, liksom mycket annat hos den ropande och grävande Strindberg, inspirerat flera efterföljare. Och en sak är klar, fortfarande behövs August Strindbergs dramer på scenerna.

Sydsvenskan - 20 nov 11 kl. 12:29

Värdig en August

"Korparna" flyger över litterturens gränser. Rakel Chukri imponeras av Tomas Bannerheds romandebut.
Allt fler drömmer om ett hus på landet.

Kristianstadsbladet - 17 okt 14 kl. 10:21

Kristina Sandberg August-favorit

Ett spännande utgivningsår borgar för många favoriter till Augustpriset. Bland flera tunga namn sticker Kristina Sandberg ut. - Hon har mutat in en vit fläck på den svenska litterära kartan, säger litteraturkritikern Yukiko Duke.

Trelleborgs Allehanda - 17 okt 14 kl. 10:21

Kristina Sandberg August-favorit

Ett spännande utgivningsår borgar för många favoriter till Augustpriset. Bland flera tunga namn sticker Kristina Sandberg ut. - Hon har mutat in en vit fläck på den svenska litterära kartan, säger litteraturkritikern Yukiko Duke.

Sydsvenskan - 05 dec 14 kl. 04:00

Tidstroget men för spretigt

Mikael Marcimain har en speciell förmåga att skapa en oroande känsla och stämning av någonting overkligt, trots filmens påtagliga realism i form av tidstrogen scenografi, kostym och rekvisita både från slutet på 70-talet och de många tillbakablickarna till 60- och 70-talets början. Den här skickligheten fanns både i ”Call Girl” (2012) och tv-serien ”Lasermannen” (2005). Publiken anar att berättelsen rymmer någonting betydligt mer än det vi ser på bioduken och det fångar åskådaren.

Kristianstadsbladet - 16 jan 12 kl. 06:30

De Ockulta sidorna

Under tolv år kring förra sekelskiftet förde August Strindberg dagbok. Nu, under Strindbergsåret, visas den "Ockulta dagboken" med författarens personliga anteckningar i original på Nordiska museet i Stockholm.
?

Skånskan - 11 jul 18 kl. 12:00

Pjäs med motspelare på film

14 juli är det pre­mi­är för August Strindbergs Ett dröm­spel i en lada i byn Rynge nord­väst om Ystad.
– Det är det ab­so­lut svåraste jag har gjort men det är ock­så väl­digt ro­ligt, säger re­gis­sören och skå­de­spe­la­ren Chris­ter Jonsson som är inne på sin tredje sä­song med Rynge Teater.Chris­ter Jonsson är ut­bildad på Teaterhögskolan i Malmö och drev Svensk Symbolistisk Teater i många år.

HBL - 17 maj 13 kl. 21:43

Här är vårens studenter 2013

Vi publicerar namnen på vårens studenter i Svenskfinland. Saknas ditt gymnasium? Skicka oss uppgifterna till studenter@hbl.

Kristianstadsbladet - 26 jan 12 kl. 06:30

Augustvinnare och arkeologiserie

Det blir en hel del arkeologi på Stadsbiblioteket i vår. Och så gästar Tomas Bannerhed, den senaste Augustvinnaren.
KRISTIANSTAD.

Kristianstadsbladet - 10 apr 12 kl. 11:42

Hemlighetsfull och övertygande

Katarina Fägerskiölds debutbok "Åsen" är en imponerande berättelse om livet på landet och dagar som kommer och går. Kulturskribent Anna Thörnell kommer att tänka på Bannerheds prisade debut "Korparna", men finner att de båda lantliga böckerna skiljer sig åt.
En svensk debutroman.

Helsingborgs Dagblad - 27 apr 11 kl. 17:44

Fröken Julie blir långfilm

Nästa år är det 100 år sedan August Strindberg dog. Lagom till jubileet ska en av hans mest kända pjäser "Fröken Julie" bli långfilm. Det är Mikael Berg som tidigare arbetat med olika produktioner på Dramaten som ska regissera filmen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.