DN > Nyheter

Saturday, 05 December, 03:06

DN - 22 nov 20 kl. 06:57

Viking Line-färjan vid Mariehamn har bogserats – passagerare ska evakueras
Läs mer på DN
Läs mer om:
Line, Mariehamn

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Viking, Line-färjanvid , Mariehamnhar , bogserats, passagerareska , evakueras
YLE - 20 nov 16 kl. 08:15

Viking Line intygar: Vi har en ansvarsfull spritpolicy ombord

Sveriges polis vill förebygga våldtäkter och misshandel på färjorna i Östersjön, och vill stoppa supande och slarvig alkoholförsäljning ombord, rapporterar SVT. Här hemma intygar Viking Line att utskänkningspolicyn är ansvarsfull ombord. Den svenska polisen är bekymrad över våldtäkter och andra våldsbrott ombord på färjor i Östersjön.

YLE - 20 apr 16 kl. 14:51

Viking Line närmar sig nybygge - delar ut rekorddividend

Viking Line har över 77 miljoner euro i eget kapital och det ger förutsättningar för att beställa ett nytt fartyg. - Vi har engagerat oss i ett EU-stött projekt tillsammans med Åbo och Stockholms hamnar för att ta fram ett nytt fartyg och det arbetet ska vara klart under 2016, så i början av nästa år vet vi mer om vi ska beställa ett nytt fartyg eller inte, säger vd Jan Hanses. Rustar upp gamla flottan Samtidigt satsar Viking Line mycket på att rusta upp dom befintliga fartygen med bland annat nya hytter och restauranger på vissa båtar.

Nyan - 16 nov 16 kl. 08:22

Sämre resultat för Viking Line

Ett sämre resultat än i fjol, det räknar styrelsen för Viking Line med enligt den delårsrapport som publiceras idag.

Viking line-koncernens omsättning uppgick till 397,3 miljoner euro under perioden 1 januari – 30 september i år, en minskning med över fem miljoner jämfört med samma period ifjol. Övriga rörelseintäkter var 2 miljoner euro.

Nyan - 17 mar 20 kl. 14:35

Viking Line ställer in Helsingfors-trafiken

Viking Line ställer in trafiken på linjen Helsingfors – Stockholm från och med 18 mars På grund av den rådande situationen och oron kring coronaviruset (covid-19) kommer Viking Line att ställa in trafiken på Mariella och Gabriella mellan Helsingfors och Stockholm från och med 18 mars till 13 april 2020. (Mariella kör sin sista tur från Stockholm till Helsingfors den 17.3, Gabriella kör sin sista tur från Stockholm till Helsingfors den 18.

YLE - 15 maj 14 kl. 12:50

Dålig start på året för Viking Line

Det har gått sämre för rederiet Viking Line under början av året. Enligt bolaget beror den minskade omsättningen på att fartygen var i trafik färre dagar på grund av dockning. Viking Lines delårsrapport visar att omsättningen minskade med tio procent och att resultatet blev 19,1 miljoner euro på minus för årets första tre månader.

Nyan - 07 jan 20 kl. 12:31

Fraktrekord för Viking Line

Antalet passagerare som reste med Viking Line minskade i fjol. Men antalet fraktenheter var rekordstort.
Det meddelar rederiet i ett pressmeddelande.

YLE - 17 aug 17 kl. 10:22

Förlust för Viking Line under första halvåret

Rederiet Viking Line gick back 15 miljoner euro under årets första halvår, visar resultatrapporten för perioden januari-juni. Rörelseresultatet uppgick till -15,0 miljoner euro och resultatet före skatter blev -15,6 miljoner euro. Omsättningen ökade med en halv procent till närmare 240 miljoner.

Nyan - 19 okt 18 kl. 09:52

Tio jobb försvinner från Viking Line

Tre personer på Viking Lines ekonomiavdelning i Mariehamn, en person i Helsingfors och sex personer på resebutiken i Tammerfors blir utan jobb. Det är resultatet av Viking Lines samarbetsförhandlingar som nu är avslutade. I mitten av september meddelade Viking Line att man behöver strukturera om rederiets landorganisation, i första hand reseförsäljningen.

YLE - 02 feb 15 kl. 14:12

Viking Line ser allvarligt på veckoslutets våldtäkt

Viking Line beklagar och ser allvarligt på veckoslutets våldtäkt där en 45-årig kvinna utsattes för en gruppvåldtäkt ombord på Viking Amorella. Enligt rederiets tekniska direktör Tony Öhman är det som skett avskyvärt men enligt honom har Viking Lines personal gjort allt enligt de rutiner som finns. - Vi har i många år arbetat fram rutiner tillsammans med polisen i Sverige och Finland för att på bästa möjliga vis skydda offren och underlätta den tekniska bevisföringen, säger Öhman.

YLE - 05 apr 17 kl. 16:34

Butikschef på Viking Line åtalad för whiskystöld

Idag avslutades rättegången i Mariehamn mot en före detta butikschef på Viking Line som stått åtalad för att ha stulit dyra whiskyflaskor från taxfreebutiker på olika färjor hos rederiet. Dessutom är en annan åtalspunkt bedrägeri eftersom åklagaren hävdar att han ändrat priser på whisky och sen själv köpt för det lägre priset och efter köpet så har han ändrat tillbaka priset. Pågick i 10 år Enligt Viking Line är detta något som ska ha pågått i ungefär 10 år.

YLE - 23 feb 16 kl. 09:14

Viking Line belönar aktieägarna

Viking Line gjorde ett gott resultat i fjol. Det beror närmast på låga bränslekostnader och minskade kostnader för löner och anställningsförmåner, visar bokslutet. Styrelsen vill belöna aktieägarna rejält, och föreslår en dividend på 0,95 cent per aktie eller totalt över tio miljoner euro.

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Trumps strategi kan förstöra för egna partiet

Presidenten reser till Georgia i kampen om vilket parti som får majoritet i senaten..

DN - 7 timmar sedan

Ökat tryck på hyrbilar inför jul

Men lägre än normalt på tågen..

DN - 8 timmar sedan

60-åriga Ann-Katrin vräks under pandemin

Har runt 80.000 kronor i hyresskuld • ”Det finns ingen medmänsklighet längre.”.

DN - 8 timmar sedan

Pichlers ersättare: ”Min röst var inte förberedd”

27-årige Johannes Lukas har lett Sverige i en närmast sensationell säsongstart..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.