SR > Nyheter

Wednesday, 25 November, 20:43

SR - 22 nov 20 kl. 06:54

Viking Grace har dragits lossVästra Finlands sjöbevakningssektion meddelar nu på morgonen Viking Grace har dragits loss från grundet som det låg mot..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Grace, Finlands, Viking Grace

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Viking, Gracehar , dragits, loss
Nyan - 9 timmar sedan

Viking Grace tillbaka i trafik på söndag

Viking Grace har konstaterats ha endast lindriga skador efter grundstötningen i helgen. Hon återvänder i trafik inkommande söndag den 29 november klockan 20.55 från Åbo.

HBL - 15 dec 13 kl. 13:57

Viking Grace på väg mot Åbo

Viking Grace har kastat loss i Mariehamn och vänt fören mot Åbo med passagerare från Amorella ombord.Grace lämnade Mariehamn för en stund sedan rapporterar FNB:s reporter ombord. Passagerarna väntade på transport i Mariehamn efter att Amorella kört på grund utanför Föglö på lördagen.

YLE - 10 aug 12 kl. 09:15

Viking Grace sjösätts

Kryssningsfartyget Viking Grace sjösätts i dag, fredag. Sjösättningen firas med en ceremoni på STX- varv i Åbo. Efter sjösättningen fortsätter arbetet med inredningen och utrustningen.

YLE - 10 aug 12 kl. 16:18

Viking Grace sjösattes

Kryssningsfartyget Viking Grace sjösattes i dag, fredag. Sjösättningen firas med en ceremoni på STX varv i Åbo. Efter sjösättningen fortsätter arbetet med inredningen och utrustningen.

HBL - 13 jan 13 kl. 10:27

Viking Grace jungfrukryssar

Viking Lines nya passagerarfärja avgår ikväll på sin jungfrukryssning från Åbo hamn. Innan fartyget kastar loss får det sitt traditionella champagnedop. Under sin första kryssning stannar Viking Grace hela dagen i Stockholm.

HBL - 20 mar 14 kl. 20:10

Backman mest stolt över Viking Grace

På frågan vad Mikael Backman är mest stolt över svävar han inte på målet. "Viking Grace, på jungfrukryssningen var jag som en liten pojke i leksaksbutiken."I nästan fem år var Mikael Backman vd för Viking Line.

YLE - 10 jan 13 kl. 09:43

Viking Line tog emot Viking Grace

Viking Line har tagit emot sitt nya kryssningsfartyg Viking Grace. Fartyget överlämnades till rederiet på STX varv i Åbo i dag. Viking Grace är rederiets miljövänligaste fartyg eftersom det drivs på LNG som är flytande naturgas.

YLE - 19 apr 14 kl. 12:40

Båt krockade med Viking Grace

En taxibåt krockade med Viking Grace i Stockholms skärgård i förmiddags. Motorbåten sjönk men alla passagerare räddades. Båten hade kört in i sidan på Viking Grace strax söder om Kapellskär.

Nyan - 07 apr 15 kl. 18:59

Viking Grace drar upp största vågsvallet

När Viking Grace körs i vissa hastigheter drar den upp betydligt grövre sjö än alla andra färjor som trafikerar mellan Finland och Sverige. Tidningen Skärgården har undersökt svallvågorna av färjorna som passerar genom Furusundsleden i Stockholms skärgård och konstaterar att det är ”miljöfartyget” Viking Grace som är värst. Enligt Viking Line ska fartygets hydrodynamiskt formade skrov göra att vågbildning minimeras.

YLE - 15 maj 13 kl. 08:32

Viking Grace drar passagerare

Rederiet Viking Line rapporterar klart större marknadsandelar tack vare nyförvärvet Viking Grace på rutten Åbo-Åland-Stockholm. Viking Grace togs i bruk i januari och under perioden januari-mars ökade Viking Lines marknadsandel på rutten med elva procent till knappt 60 procent. Även på rutten Helsingfors-Mariehamn-Stockholm ökade marknandsandelen en aning, medan den minskade något på rutten Helsingfors-Tallinn.

Nyan - 26 jan 17 kl. 09:49

Viking Grace får rotorsegel

Minskade utsläpp och mindre bränsleförbrukning.

Det är effekterna av det rotorsegel som installeras på Viking Grace i april 2018.
Viking Line tecknade i går, onsdag, under ett avtal med det finska teknologiföretaget Norsepower.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Kritik mot brexitavtal

EU:s lagstiftare kommer tvingas fatta beslut om ett avtal med Storbritannien utan ordentlig granskning. Det finns helt enkelt inte tid att gå igenom avtalet om det ska vara på plats till årsskiftet..

SR - 2 timmar sedan

Oro för att gigantiskt coronastödpaket hamnar i fel händer

Portugal väntas få över 30 miljarder euro - över 300 miljarder kronor - i bidrag och lån från EU, när pengar ur det gigantiska stödpaketet ska delat ut med anledning av coronapandemin. Det är mycket stora belopp och här finns en stora oro att pengarna, när de väl kommer, ska hamna snett och i privata fickor, säger den portugisiske högerpolitikern Carlos Coelho..

SR - 2 timmar sedan

Vaccintransport kan bli komplicerad

Nu utses de företag som ska transportera covid-vaccin ut till landets regioner. När vaccin mot covid-19 kommer till Sverige är det snabba och kalla leveranser som krävs ut till landets regioner..

SR - 2 timmar sedan

Norge öppnar för ytterligare oljeborrning i Barents hav

Öppnande av nya oljelicenser kommer trots att tvisten om sökandet efter mer olja i arktiska vatten bryter mot landets grundlag eller inte ännu inte är avgjord i Högsta Domstolen. Den nya licensrundan handlar om 136 så kallade licensblock, varav 125 ligger i arktiska Barents hav och elva i Norska havet. Oljan är en het politisk fråga i Norge där stora ekonomiska värden ställs mot klimatet..

SR - 3 timmar sedan

Iran fördömer Sveriges inbladning i fallet med dödsdömde Djalali

Iran avråder från "all inblandning" från Sverige efter att utrikesdepartementet uppmanade Teheran att inte avrätta den iransk-svenska akademikern Ahmadreza Djalali, som dömdes till dödsstraff för tre år sedan för spioneri..

SR - 3 timmar sedan

Fotbollslegendaren Maradona är död

Fotbollslegendaren Diego Maradona har avlidit, rapporterar den argentinska dagstidningen Clarín..

SR - 4 timmar sedan

Regioner kan behöva prioritera bland riskgrupper

Mycket är oklart inför vaccineringen som förväntas starta efter årsskiftet, och det är inte säkert att alla riskgrupper kommer kunna vaccineras direkt. Beroende på vilka vacciner som kommer först och i vilka volymer kan regionerna behöva prioritera bland riskgrupperna. "Vi tänker i det läget framför allt rikta in oss på de allra äldsta", säger Per Hagstam, biträdande smittskyddsläkare i Skåne..

SR - 4 timmar sedan

Etiopien laddar för slutstrid – civila uppmanas ta skydd

I Etiopien laddar man för slutstriden om den etiopiska regionen Tigrays huvudstad Mekele. Samtidigt anländer medlare från Afrikanska unionen till Addis Abeba..

SR - 4 timmar sedan

Minst 37 dog i bussolycka i Sao Paolo

Vid en kollision mellan en lastbil och en buss i sydöstra Brasilien idag dödades minst 37 personer och15 skadades.

SR - 4 timmar sedan

”EU måste bli självförsörjande på läkemedel”

EU måste lära av coronapandemin och bli självförsörjande på läkemedel. Det var budskapet när EU:s nya läkemedelstrategi presenterades idag..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.