Aftonbladet > Nyheter

Friday, 27 November, 03:45

Aftonbladet - 22 nov 20 kl. 06:36

Viking Grace har dragits loss▸ Fartyget Viking Grace har stått på grund sedan lördagseftermiddagen. Passagerarna har fått spendera natten på fartyget. .
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Grace, Viking Grace

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Viking, Gracehar , dragits, loss
HBL - 15 dec 13 kl. 13:57

Viking Grace på väg mot Åbo

Viking Grace har kastat loss i Mariehamn och vänt fören mot Åbo med passagerare från Amorella ombord.Grace lämnade Mariehamn för en stund sedan rapporterar FNB:s reporter ombord. Passagerarna väntade på transport i Mariehamn efter att Amorella kört på grund utanför Föglö på lördagen.

YLE - 10 aug 12 kl. 09:15

Viking Grace sjösätts

Kryssningsfartyget Viking Grace sjösätts i dag, fredag. Sjösättningen firas med en ceremoni på STX- varv i Åbo. Efter sjösättningen fortsätter arbetet med inredningen och utrustningen.

YLE - 10 aug 12 kl. 16:18

Viking Grace sjösattes

Kryssningsfartyget Viking Grace sjösattes i dag, fredag. Sjösättningen firas med en ceremoni på STX varv i Åbo. Efter sjösättningen fortsätter arbetet med inredningen och utrustningen.

HBL - 13 jan 13 kl. 10:27

Viking Grace jungfrukryssar

Viking Lines nya passagerarfärja avgår ikväll på sin jungfrukryssning från Åbo hamn. Innan fartyget kastar loss får det sitt traditionella champagnedop. Under sin första kryssning stannar Viking Grace hela dagen i Stockholm.

HBL - 20 mar 14 kl. 20:10

Backman mest stolt över Viking Grace

På frågan vad Mikael Backman är mest stolt över svävar han inte på målet. "Viking Grace, på jungfrukryssningen var jag som en liten pojke i leksaksbutiken."I nästan fem år var Mikael Backman vd för Viking Line.

YLE - 10 jan 13 kl. 09:43

Viking Line tog emot Viking Grace

Viking Line har tagit emot sitt nya kryssningsfartyg Viking Grace. Fartyget överlämnades till rederiet på STX varv i Åbo i dag. Viking Grace är rederiets miljövänligaste fartyg eftersom det drivs på LNG som är flytande naturgas.

YLE - 19 apr 14 kl. 12:40

Båt krockade med Viking Grace

En taxibåt krockade med Viking Grace i Stockholms skärgård i förmiddags. Motorbåten sjönk men alla passagerare räddades. Båten hade kört in i sidan på Viking Grace strax söder om Kapellskär.

Nyan - 07 apr 15 kl. 18:59

Viking Grace drar upp största vågsvallet

När Viking Grace körs i vissa hastigheter drar den upp betydligt grövre sjö än alla andra färjor som trafikerar mellan Finland och Sverige. Tidningen Skärgården har undersökt svallvågorna av färjorna som passerar genom Furusundsleden i Stockholms skärgård och konstaterar att det är ”miljöfartyget” Viking Grace som är värst. Enligt Viking Line ska fartygets hydrodynamiskt formade skrov göra att vågbildning minimeras.

YLE - 15 maj 13 kl. 08:32

Viking Grace drar passagerare

Rederiet Viking Line rapporterar klart större marknadsandelar tack vare nyförvärvet Viking Grace på rutten Åbo-Åland-Stockholm. Viking Grace togs i bruk i januari och under perioden januari-mars ökade Viking Lines marknadsandel på rutten med elva procent till knappt 60 procent. Även på rutten Helsingfors-Mariehamn-Stockholm ökade marknandsandelen en aning, medan den minskade något på rutten Helsingfors-Tallinn.

Nyan - 26 jan 17 kl. 09:49

Viking Grace får rotorsegel

Minskade utsläpp och mindre bränsleförbrukning.

Det är effekterna av det rotorsegel som installeras på Viking Grace i april 2018.
Viking Line tecknade i går, onsdag, under ett avtal med det finska teknologiföretaget Norsepower.

HBL - 07 aug 13 kl. 13:31

Viking Grace drabbades av elfel

Ett elektriskt problem i fartygets framdriftssystem gjorde att passagerarfärjan Viking Grace blev försenad i alla hamnar på måndagen. Förseningen berodde på ett elfel i fartygets framdriftssystem när fartyget låg i hamn i Stockholm och fördröjde avgången med några timmar. Kari Pihjalaniemi som är direktör för Viking Lines tekniska sektor berättar att problemet låg i en trasig strömbrytare i det elektriska framdrivningssystemet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.