Sydsvenskan > Utrikes

Thursday, 26 November, 19:50

Sydsvenskan - 22 nov 20 kl. 06:06

”Om du inte är bekväm med att säga nej — så är det inte ett ja”Josefine Larsson från Lund är nominerad till Lilla Augustpriset..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Larsson, Lund, Lilla Augustpriset

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Om du inte är bekvämmed att , säga, nej så är det inte ett ja
Cornucopia - 06 jul 16 kl. 09:07

Gästinlägg: Batteridriven Gotlandsfärja, går det?

Med Almedalsveckan i full gång passar det kanske med en diskussion om hur ett Gotland skulle klara sig utan olja. Nedanstående är ett gästinlägg av Tommy Walfridsson, civilingenjör inom energiteknik.

I twitterdiskussion med Johan Ehrenberg (Egen el & ETC) föreslog Johan att Gotlandsfärjan kunde utföras batteridriven och med solceller, samt möjligen med segel.

Sydsvenskan - 02 mar 14 kl. 05:30

Inte så bekvämt med lappkast i andanes lifvet

FRÅGA: Vad syftas det på med ordet ”lappkast” = helomvändning?JacobSVAR: Ibland anklagas politiker för att ha gjort ett lappkast, alltså ett åsiktsbyte så att de plötsligt tycker precis tvärtom, gör en tvär omsvängning. Det här språkbruket är bildlig användning av skidtermen som betecknar ’(helom)vändning på stället’ och som i sin tur från början är ett brottningsord.

Cornucopia - 16 dec 15 kl. 11:12

Det smarta hemmet: Apple Homekit

Dags för lite konsumism och totalt onödiga prylar så här i juletider. Det handlar alltså om det onödiga smarta hemmet, där jag nu under några veckor testat Apples helt transparenta smarta hembrygga Homekit med Philips Hue-lampor och produkter från Elgato.
Det finns ett otal kommunikationsstandarder för att kontrollera det onödiga smarta hemmet.

SmålandsPosten - 20 maj 14 kl. 07:41

"Förbjuder vi tiggeriet så kommer folk inte hit och tigger"

Sverigedemokraternas toppnamn på EU-listan tycker att unionens utvidgning gått för långt och ser gärna en begränsad rörlighet för vissa nationaliteter. Kristina Winberg bor i Jönköping, är gift och har tre vuxna barn. På fritiden gillar hon att umgås med sin familj och plocka svamp och bär.

Helsingborgs Dagblad - 04 jan 16 kl. 04:00

Fritidspolitikerna får inte bli ännu en svensk utdöende art

Sveriges demokrati bygger på att folkvalda politiker fattar beslut i kommun, landsting/region och riksdag. Om det inte finns politiker så faller hela det demokratiska systemet som vi bygger Sverige på. Samtliga politiska partier har idag svårt att rekrytera politiker, framförallt i arbetsför ålder, mellan 20 och pensionsålder.

Skånskan - 08 apr 19 kl. 20:00

Nu räcker det med lantliv för ett tag

VINNARE. Nej. det blir ingen bondgårdssemester för Tobias Möller i sommar.

Nyan - 13 okt 15 kl. 13:25

”Jag tänker inte pensionera mig”

FOTBOLL. Han har förvandlat IFK Mariehamn från en amatörklubb i division II till ett etablerat ligalag – och fick en värdig slutpunkt när Grönvitt vann cuptiteln.

Men något vemod känner inte Pekka Lyyski över att lämna sin tjänst efter fjorton säsonger.

Cornucopia - 25 feb 20 kl. 13:59

Dagens Nyheter visar att tågresor i Europa är för kreditvärdig medelklass - inte för vanligt folk

Dagens Nyheter har i mediakrisens spår diversifierat sig till att sälja lyxresor till kreditvärdig trendkänslig medelklass, som vill bränna stora summor pengar på att resa tåg istället för att flyga. I all välmening lyckas DN bara visa att vanligt folk inte har råd med detta, plus att vanligt folk inte bryr sig eftersom man inte konstruerat resor för dem.
Wien.

Helsingborgs Dagblad - 20 feb 15 kl. 11:11

Fiber till alla är det enda rimliga

Vi har färre postkontor i Sverige. Vi har möjligen fler apotek, men främst i storstäderna – på landsbygden är det långt mellan pillerburkarna efter avregleringen. Vi har sämre allmänna kommunikationer.

Sydsvenskan - 20 feb 15 kl. 11:11

Fiber till alla är det enda rimliga

Vi har färre postkontor i Sverige. Vi har möjligen fler apotek, men främst i storstäderna – på landsbygden är det långt mellan pillerburkarna efter avregleringen. Vi har sämre allmänna kommunikationer.

Sydsvenskan - 05 maj 15 kl. 09:25

”Vi växer inte ifrån mobbning”

I brist på energi till något vettigare att göra en lördagskväll satt vi ett gäng och spelade "Jag har aldrig". Appen som användes till hjälp bjöd givetvis på fjantiga påståenden, men vid ett tillfälle var alla ändå tvungna att tänka till. Påståendet löd: Jag har aldrig mobbat någon.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.