Vimmerby Tidning > Nyheter

Monday, 30 November, 00:17

Vimmerby Tidning - 22 nov 20 kl. 06:00

Detaljplan i två steg - blir snabbare såEn detaljplan för bygget på landbacken, en annan för byggnationen ute i vattnet. Det är det nya spåret man jobbar efter när det gäller Herrstorpet..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Herrstorpet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Detaljplani , två, stegblir , snabbare,
Regeringen - 28 jun 17 kl. 16:03

Begränsade krav på detaljplan kan ge fler och snabbare bostäder

Enligt plan- och bygglagen ska kommunerna i vissa fall pröva att ett område är lämpligt för bebyggelse genom en detaljplan. I betänkandet Detaljplanekravet (SOU 2017:64) föreslår Översiktsplaneutredningen att kravet på detaljplan ska begränsas. Betänkandet har nu överlämnats till regeringen..

YA - 10 maj 13 kl. 04:00

Snabbare väg till bygget

Foto: BERTIL ENEVÅG ERICSON / SCANPIX
En effektivare byggprocess är nödvändig för att få upp byggtakten i Sverige.
I ett samhälle är lagar och regler viktiga för att skapa rättvisa för medborgarna. Men det finns lägen då reglerna blir för omfattande och snarare stjälper än hjälper.

YA - 06 jan 18 kl. 12:01

Snabbare detaljplan för nya lägenheterna

Nu ska kvarteret Hallen vid folkhögskolan få ny detaljplan – inför det kommande byggandet av två nya hyreshus med framför allt mindre lägenheter..

YLE - 24 nov 16 kl. 16:03

Markanvändningslagen luckras upp: "Nu ska byggandet gå snabbare!"

Regeringen har överlämnat en proposition till ny markanvändnings- och bygglag. Den nya lagstiftningen ska göra det lättare för företag och privatpersoner att bygga ut. - Det handlar om en viktig och väntad reform som innebär många förenklingar.

LV - 04 sep 13 kl. 08:29

Detaljplan godkänd för infart

Kommufullmäktige godkände vid sitt senaste möte en ny detaljplan för infarten till Spilhammarsområdet. Bygget av ett nytt karamellkokeri är nu ett steg närmare verklighet..

YA - 24 okt 13 kl. 10:03

Detaljplan närmar sig

Foto: Anette Sjöstrand

Med konsthall, ateljéer och bokhandel vill Kivik Art Centre utveckla sin verksamhet. Nu har ännu ett steg mot en detaljplan för området tagits.Tidigare i år presenterades ett planprogram för Lilla Stenshuvud.

YA - 14 jul 16 kl. 03:00

Ny detaljplan möjliggör flytten till yttre hamnen

Ytterligare ett steg på vägen mot en flytt av färjetrafiken till ett yttre hamnläge tas när hamnen nu kräver en ny detaljplan..

ÖstersundsPosten - 14 mar 17 kl. 11:49

Ett steg närmare ett datacenter i renbetesområdet – ja till ny detaljplan

Kommunstyrelsen säger ja till ny detaljplan i Midskog, Lillsjöhögen. Därmed är första steget taget för en möjlig etablering av ett datacenter i området..

Skånskan - 23 maj 17 kl. 14:00

Ett steg närmare hus på Malmgrens mark

höör I 30 år försökte Harry Malmgren exploatera sin fyra hektar stora mark i Stenskogen men kom inte överens med kommunen. Nu gör hans barnbarn ett nytt försök och kommunstyrelsen har beslutat att sätta igång arbetet med en detaljplan. ERWP.

SmålandsPosten - 16 okt 13 kl. 06:25

Järnvägsövergången i Älmhult ett steg närmare

Hur förändras männi­skors beteende när järnvägsövergången är på plats? Lämpar sig busshållplatsen kanske bäst på östra sidan?
Det är några av frågorna som dyker upp när övergången nu tagit ett steg närmare verklighet.

Trelleborgs Allehanda - 17 dec 11 kl. 06:00

Ett steg närmare på Sockerbrukstomten

Tre av Trelleborgshems projekt kommer nu ett steg närmare byggstart. Detaljplanen för höghusen på Sockerbrukstomten ska ställas ut, liksom den som berör servicelägenheterna vid Smygehem.
Ödetomten intill Bryggaregatan har diskuterats under flera år.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.