DN > Inrikes

Saturday, 05 December, 03:28

DN - 22 nov 20 kl. 05:44

”Hatet mot transpersoner kryper under mitt skinn”
Läs mer på DN

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hatetmot , transpersoner, kryperunder mitt , skinn
YA - 11 mar 14 kl. 14:25

Att släppa in hatet är ditt eget val

Måndag förmiddag, och trots att vårsolen visar Ystad från sin vackraste sida känns det som att jag just fått ett kallt uppvaknande.
Helgen har varit förlorad i barnsjukans tecken, med kräk och svabbande och vakande. Som livet med småkryp kan vara ibland.

GlobeNewswire - 13 aug 20 kl. 14:00

Northbaze Group bildar ett nytt affärsområde genom att lyfta ut den egna produktionsenheten för exklusiva skinn- och läderprodukter inom Smart Mobility.

Samtidigt byter den Thailändska fabriken inklusive verksamheten namn till Adiantes Co. Ltd för att lägga grunden för en ännu starkare expansion av premium OEM tillverkning för andra större varumärken.  Tillväxten för premium OEM tillverkning av exklusiva läder produkter såsom plånböcker, mobilväskor och mindre accessoarer har varit stark under de senaste två åren (under tiden efter att Northbaze förvärvade Krussell koncernen) och antalet större kunder som lägger ut produktion av sina exklusiva produkter till Northbaze egna fabrik ökar.

DN - 13 jun 16 kl. 14:12

Johan Hilton: Hatet finns överallt där det finns människor


Våldet som drabbar bögar, flator och transpersoner är strukturellt och oändligt komplext – inte bara religiöst, skriver Johan Hilton efter skotten i Orlando..

Skånskan - 24 maj 16 kl. 13:03

Kräver badtider för transpersoner

RIBERSBORG Ribersborgs kallbadhus borde ha särskilda badtider för intersex- och transpersoner.
Det tycker V och FI och föreslår att kommunen skriver in det i nästa avtal för badanläggningen.Det är i en motion till fullmäktige som FI:s Linda Hiltman och Vänsterpartiets Hanna Thomé gör gemensam sak och vill att Ribersborgs kallbadhus ska bli mer tillgängligt för intersexuella personer och transpersoner.

BT - 08 mar 13 kl. 09:29

Hatet ? en bok för män

Tonen i Maria Svelands nya bok är kränkt och ibland nästan hämndlysten. Men också hela tiden ilsken och okuvligt stolt. Ett anonymt brev skickat till den feministiska författaren och debattören anländer i hennes brevlåda.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

10 myter du måste känna till om transpersoner

Myt 1: "Det handlar om osäkerhet"Nej inte alls, det handlar om att vara säker på att man inte känner igen sig i det kön man föddes i.– Vi är några av få människor som verkligen närmar oss saker med full integritet och öppenhet. Vi säger ”det här är jag”, säger Mara Kiesling, styrelsechef för National Center for Transgender Equality.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

10 myter du måste känna till om transpersoner

Myt 1: "Det handlar om osäkerhet"Nej inte alls, det handlar om att vara säker på att man inte känner igen sig i det kön man föddes i.– Vi är några av få människor som verkligen närmar oss saker med full integritet och öppenhet. Vi säger ”det här är jag”, säger Mara Kiesling, styrelsechef för National Center for Transgender Equality.

Kristianstadsbladet - 29 mar 13 kl. 13:06

Hatet har hamnat i rampljuset

Rasism och antifeminism frodas på nätet. Många debatter kan upplevas som låsta redan från början. Hatar vi mer i dag än tidigare?

Västerbottens Folkblad - 16 maj 15 kl. 17:40

”Transpersoner får inte ens spela transpersoner”

Saga Becker, känd för rollen som Sebastian/Ellie i prisbelönta filmen Nånting måste gå sönder, föreläste i dag, lördag, på Kvinnohistoriskt museum i Umeå. – Det är skandal att transpersoner inte ens får spela transpersoner, säger hon. Det var fullsatt inne på Kvinnohistoriskt museum när Saga Becker på lördagseftermiddagen äntrade scenen.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Transpersoner gör egna Vanity Fair-omslag efter Jenner

Skådespelerskan Laverne Cox från succéserien Orange is the new black, startade en diskussion på Tumblr om skönhetsnormer kring transpersoner, efter att Caitlyn Jenner gjort sin debut på Vanity Fairs omslag.
[instagram:3ahB2kih9t]"Det är viktigt att notera att dessa normer går efter ras och klass. Jag har alltid varit medveten om att jag aldrig kan representera alla transpersoner.

Helsingborgs Dagblad - 14 jul 15 kl. 03:18

Militären öppnar för transpersoner

Transpersoner kan komma att få tjänstgöra i den amerikanska militären. I dag riskerar de att få sparken om de blir upptäckta.Pentagonchefen Ashton Carter betraktar försvarsdepartementets nuvarande regler som otidsenliga.

Fler nyheter från DN

DN - 10 timmar sedan

Större chans för hbtq-flyktingar att återförenas

Regeringen vill öka möjligheter till anknytningsinvandring för hbtq-flyktingar. Det framgår av ett nytt förslag som nu går ut på remiss..

DN - 12 timmar sedan

Snart massvaccinering – då läggs systemet ned

Journalsystemet som regionerna använder för att registrera vaccinuppgifterna ska avvecklas..

DN - 14 timmar sedan

Var fjärde testad i Västsverige har nu antikroppar

Antalet inlagda på sjukhus i Västra Götaland som vårdas för covid-19 fortsatte på fredagen att öka, om än marginellt..

DN - 14 timmar sedan

Stort utbrott av covid-19 på äldreboende i Kungsbacka

Under ett par veckor har det privatägda äldreboendet Kolla i Kungsbacka upplevt en allvarlig smittspridning bland personal och boende..

DN - 18 timmar sedan

Planer på avverkning stoppas efter protester

Uppsala universitet vill avverka i skog i naturreservat – anställda och studenter i upprop..

DN - 18 timmar sedan

Kvinna dömd för dödshot under påskpyssel

En mamma som fått höra av sin dotter att hon blivit retad av en klasskamrat åkte till skolan och uttalade dödshot mot en sjuåring..

DN - 20 timmar sedan

Ny rapport: sextrakasserier vanligt i skolan

Sex av tio unga tjejer har utsatts för ovälkomna sexuella närmanden – och vuxna tar inte problemen på allvar..

DN - 21 timmar sedan

När vaccinet kommer under första kvartalet täcks inte alla riskgrupperna in

Sverige kommer ha minst fyra miljoner doser vaccin före påsk, säger vaccinsamordnaren Richard Bergström till DN..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.