Nerikes Allehanda > Opinion

Tuesday, 24 November, 13:50

Nerikes Allehanda - I förrgår: 04:46

Stoppa granatbeskjutningenaav Vättern!Den 18 november 2010, för tio år sedan, fick Försvarets materielverk (FMV) tillstånd av....
Läs mer på Nerikes Allehanda
Läs mer om:
Vättern, Försvarets, FMV

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stoppa, granatbeskjutningenaav, Vättern
Kristianstadsbladet - 03 jul 13 kl. 11:09

Inget stopp för sikfisket i Vättern


Det blir inget stopp för sikfisket i Vättern. De fyra länsstyrelserna runt Vättern har enats om att det inte är nödvändigt med saluförbud för Vätternsiken.Livsmedelsverket provtagningar visade i slutet av juni att siken har dubbelt så höga halter av dioxin och PCB mot vad som är tillåtet.

Corren - 09 maj 16 kl. 17:30

Så vill de stoppa granaterna

Nu ligger användningen av Vättern som granatskjutfält på regeringens bord, enligt Bengt Eriksson, ordförande för föreningen Aktion Rädda Vättern..

Corren - 28 okt 16 kl. 20:15

Granaterna i Vättern kan stoppas

Mark- och miljödomstolen har dragit i handbromsen och vill stoppa granatsprängningar i Vättern under vecka 44..

Jönköpingsnytt - 29 okt 16 kl. 14:39

Granatskjutning i Vättern kan stoppas

Mark och miljödomstolen vill stoppa planerna på att provskjuta granater i Vättern under vecka 44. Nu ska regeringen avgöra frågan..

Jönköpingsnytt - 08 jul 19 kl. 10:40

”Stoppa skräpet – kan hamna i Vättern”

”Vi borde ta ansvar för att inte smutsa ner det vatten som faktiskt är vårt dricksvatten”. Det står det i ett medborgarförslag och bakgrunden är att mycket skräp som hamnar i våra innerstadssjöar senare hamnar i Vättern.
.

Sydsvenskan - 13 apr 19 kl. 10:38

Drönare ska stoppa tjuvfisket av kräftor

Länsstyrelsen i Jönköping ska använda sig av en undervattensdrönare för att stoppa illegalt kräftfiske. Drönaren ska användas i hela Vättern inför och under kraftsäsongen i sommar, rapporterar P4 Östergötland. Undervattensdrönaren kan filma på upp till.

Helsingborgs Dagblad - 13 apr 19 kl. 10:38

Drönare ska stoppa tjuvfisket av kräftor

Länsstyrelsen i Jönköping ska använda sig av en undervattensdrönare för att stoppa illegalt kräftfiske. Drönaren ska användas i hela Vättern inför och under kraftsäsongen i sommar, rapporterar P4 Östergötland. Undervattensdrönaren kan filma på upp till.

SR - 07 aug 18 kl. 18:05

Myndigheter går ihop – vill stoppa tjuvfiske av kräftor

På fredag kväll inleds kräftfiskesäsongen ordentligt på Vättern när allmänheten får möjligheten att fiska kräftor under en begränsad period. Men den senaste tiden har tjuvfisket efter kräftor i sjön ökat och situationen har blivit ohållbar..

Supermiljöbloggen - 28 okt 15 kl. 08:02

Trots de miljöfarliga gruvorna missgynnas återvinning

Detta är del två i vår reportageserie från Norra Kärr. I del ett kunde du läsa om oron för att den tilltänkta gruvan ska förgifta Vätterns vattenreserver. Här fördjupar vi oss i de för samhället nödvändiga sällsynta jordartsmetallerna.

UNT - 27 mar 13 kl. 11:39

Biltvätt hemma kan bli dyrt

I Jönköping kan det kosta upp till 10 000 kronor att tvätta bilen på garageuppfarten, rapporterar TV4 Nyheterna Jönköping. För att stoppa att tvättvattnet går ut i dricksvattentäkten Vättern tar kommunen till böter.(TT).

SvD - 25 aug 16 kl. 09:00

”Signalkräftan är viktig för landsbygden”

Flodkräftan bör skyddas genom information och efterlevnad av de regler som redan i dag syftar till att stoppa olagliga utsättningar av signalkräfta. Det behövs också en översyn av det allmänna fisket i Vättern som på många sätt har urartat, skriver Thomas Lennartsson, förbundsdirektör i Sveriges Fiskevattenägareförbund..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.