Aftonbladet > Kultur

Friday, 04 December, 18:31

Aftonbladet - 22 nov 20 kl. 04:00

Ordet ni söker är korruption▸ KRÖNIKA Karin Pettersson: Glappet mellan väljare och politiker i skolfrågan är enormt.
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
KRÖNIKA Karin Pettersson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ordetni , sökerär , korruption
SmålandsPosten - 23 jul 13 kl. 00:30

Korruption i kommuner är ingen naturlag

Det är något med kommuner och korruption. Nämns endera i en associationslek kommer den andra upp per automatik. Sambandet är mer välkänt än dess orsaker.

Skånskan - 02 dec 16 kl. 14:08

Skydda det fria ordet och demokratin

ERWP.fif(1)Vi ska vara stolta över det fria ordet och vår rätt till fri information som ger oss möjlighet att kritisera de styrande och förmedla viktiga nyheter. Idag, den 2 december 2016, firar tryckfriheten och offentlighetsprincipen 250 år.

DI - 28 apr 15 kl. 09:29

En av de högsta cheferna inom kinesiska Sinopec utreds för korruption

En hög chef inom kinesiska China Petrochemical Corporations, även känt som Sinopec, utreds för korruption, skriver Bloomberg. Enligt landets disciplinkommitté misstänks Wang Tianpu för att ha begått "disciplinära överträdelser", vilket är en mer förfinad beteckning för ordet korruption..

YLE - 26 apr 16 kl. 16:56

"Du ljuger" - Förbjudna ordet elektrifierade riksdagsdebatten

Riksdagens aktualitetsdebatt om skattesmitning, skatteflykt och skatteparadis blev exceptionell. Utrikeshandels- och utvecklingsminister Lenita Toivakka (Saml) beskyllde oppositionsledamoten Timo Harakka (SDP) för lögn, till och med två gånger. Harakka anklagade Toivakka för att genom att grunda ett fastighetsinvesteringsbolag i Luxemburg undvika skatter.

Kristianstadsbladet - 02 jan 13 kl. 10:22

Tron på ordet, tron på framtiden

Kritiken av Jan Troells senaste film ?Dom över död man? har varit blandad.

Sydsvenskan - 08 feb 14 kl. 05:30

F-ordet Rysslands starkaste kort

Den ryska regeringen satsar på fula ord. Förra veckan låstes en rysk miljöaktivist in för att ha svurit på allmän plats, bara för att stoppa honom från att ta sig till OS-staden Sotji. Denna vecka hjälper Ryssland till att sprida USA:s vice utrikesministers kraftutryck på nätet.

BT - 14 nov 13 kl. 14:08

Ljunggren: Dags för den tysta majoriteten att få ordet

Är det inte dags att den tysta majoriteten hör av sig? Ta integrationsfrågan, där står två grupper mot varandra. Dels gruppen Politiskt Korrekt (PK), dels gruppen icke Politiskt Korrekt.

Sydsvenskan - 13 jan 13 kl. 06:30

Ordet innovation börjar stå folk upp i halsen

Med facit i hand är det enkelt att utnämna 2012 till ?Innovationernas år?. Inte för att det nödvändigtvis kom fram fler innovationer i fjol än något annat år.

BT - 14 apr 14 kl. 08:55

Undersöker svenska språket

– Det här var gott, utbrister en av middagsgästerna, medan en annan konstaterar:
– Ja, det här är gott. Den förste säger var, därför att han antingen aldrig smakat den här rätten förut eller för att han aldrig gillat den tidigare, medan den andre gästen är van vid att rätten smakar bra och därför använder ordet är. Den här skillnaden förklaras av språkprofessorn Olle Josephson i en nyutkommen bok, där han samlat 64 av de uppåt 250 språkkrönikor, som han under 20 år publicerat i Svenska Dagbladet.

YLE - 24 okt 15 kl. 09:00

Ordet sinnessjuk var en svordom

När Krister Hjulfors var ung var ordet Roparnäs en svordom. Att bli sinnessjuk och hamna på mentalsjukhuset var det värsta tänkbara, tills det drabbade honom själv. Nu ser han Roparnäs som vilket sjukhus som helst.

YLE - 11 mar 16 kl. 04:30

ÅA-studenter: Oroligt är ordet

Samtidigt som regeringen planerar att dra ner på studiestödet minskar Åbo Akademi sin personalstyrka med 87 personer. Vi har frågat ÅA:s studenter hur allt det här kommer att påverka deras vardag. Vilja Johansson är styrelseordförande för Statsvetenskapliga klubben och läser nu sitt andra år som student vid ÅA.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.