Aftonbladet > Kultur

Friday, 04 December, 18:22

Aftonbladet - 22 nov 20 kl. 03:30

En julrysare i Noréns anda▸ BOKRECENSION Malin Krutmeijer om Kristofer Flensmarcks ”In i smärtan”.
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Noréns, BOKRECENSION Malin Krutmeijer, Kristofer Flensmarcks In

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En julrysarei , Noréns, anda
Trelleborgs Allehanda - 16 aug 13 kl. 16:01

Norén fortsätter provocera i ny dagbok

Fem år efter den första dagboken ger Lars Norén nu ut del två. Även här finns vass kritik mot flera kulturprofiler. Men om den förra kretsade mycket kring debatten om pjäsen "Sju tre", så är denna bok mer ett stilla porträtt av en dramatiker som summerar sitt liv.

SmålandsPosten - 25 nov 17 kl. 17:47

Hon tog emot sin fars pris i Pär Lagerkvists anda

Nelly Bonner mottog under lördagen Pär Lagerkvistpriset för sin far Lars Noréns räkning. – Det är ett livsverk utan svek. Jag är tacksam för att ta emot ett pris i hans namn, läste hon i faderns namn..

Skånskan - 08 mar 17 kl. 00:30

Fö­re­bilder som ald­rig duger

ERWP.fif(0)Ar­tisten Zara Larsson är 19 år och re­dan en fö­re­bild för väl­digt många tjejer, kvin­nor och tanter.
Hon ber inte om ur­säkt för att hon är både fe­mi­nist och gillar ”ty­piskt tje­jiga” grejer som mode, smink och kläder.

Sydsvenskan - 21 feb 12 kl. 01:30

Barnfamiljer lämnar Möllan

Foto: Ingemar D Kristiansen
Familjen Skaneby-Norén blir snart ett nytt exempel i statistiken. Flyttströmmen till Malmö avtar och i Södra Innerstaden minskar invånarantalet. Främst är det unga barnfamiljer som överger staden.

BT - 14 okt 13 kl. 08:58

En kväll i Bengtssons tecken

För nionde gången hölls på torsdagen minneskonsert med stipendieutdelning kring jazzmusikern Bertil Bengtson. Den som denna gång kunde glädja sig åt blommor och en check på 10 000 var multiinstrumentalisten Stefan Pettersson från Tranemo, som med sin bas tackade för sig till fadern Kjells dragspel i en av kvällens musikaliska höjdpunkter. Familjen Bengtson har med stipendiet säkerställt att alltså hittills nio härliga musiker i Bertils anda håller hans musikanter levande, levande så till den grad att minnena av honom oavbrutet trängde sig på, naturligtvis inte minst när den allra förste stipendiaten Kjell Pettersson och en rad av de senare ?

BT - 02 jan 14 kl. 08:10

Impulser från Sjuhärad

Det finns feminister som av princip bara läser kvinnliga författare. Eftersom utbudet av böcker är kolossalt, behöver inte urvalet nödvändigtvis hämma den intellektuella stimulansen.
Men lek med tanken att en lokalpatriot enbart läser böcker som skrivits av författare i den geografiska närmiljön.

Kristianstadsbladet - 21 mar 13 kl. 11:06

Rasmus Lindberg blir Ibsenstipendiat


Luleådramatikern Rasmus Lindberg får årets Ibsenstipendium. Stipendiet är på 20 000 kronor och delas ut av Ibsensällskapet i Sverige till en ung dramatiker som skriver i Ibsens anda. Lindberg är född 1980 i Luleå och knuten till Norrbottensteatern där han jobbar både som husdramatiker och regissör.

Sydsvenskan - 31 okt 14 kl. 12:30

Helmer Lång

Helmer Lång, Vejbystrand, har, som tidigare meddelats, avlidit vid 90 års ålder. Han sörjs närmast av hustrun Solbritt, barn och barnbarn.Helmer hade akademiska meriter som få, men till sitt väsen var han jordnära.

Sydsvenskan - 05 okt 12 kl. 11:04

Meckig mat som ger mersmak

Det är ett par saker som oroar oss inför besöket på restaurang Meck. Den ena är namnet, som är en akronym av Media evolution city kök, men som lätt för tankarna till röriga rätter lagade i en kaosartad miljö. Den andra saken är fliken "personal" på hemsidan, där varje medarbetare presenteras med bild och ett personligt citat.

BT - 18 dec 12 kl. 00:30

Ohälsans ekorrhjul snurrar allt snabbare i kristid

Du är vad du äter. Så låter en gammal sanning. Vad följer i krisens spår om fler väljer att äta allt sämre?

Sydsvenskan - 19 apr 13 kl. 06:47

Fru Brun väljer grönt

Medan alla andra trendriktiga restauranger omfamnar det ännu pågående köttmodet genom att lågtempa ?svåra? styckningsdelar och servera inälvor som vore de småkakor, gör Mrs Brown tvärtom.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.