SR > Nyheter

Wednesday, 02 December, 22:11

SR - 22 nov 20 kl. 02:59

Man skjuten till döds i KungsängenEn 25-årig man sköts till döds i bostadsområdet Tibble, polisen söker flera gärningsmän..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kungsängen, Tibble

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Man skjutentill , dödsi , Kungsängen

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Kubaner mötte minister – krävde yttrandefrihet

En grupp regimkritiska artister och intellektuella på Kuba lyckades pressa fram ett möte med den kubanske vice kulturministern, där de krävde yttrandefrihet och ett slut på polisens trakasserier. San Isidro-gruppen hade hållit en hungerstrejk för att kräva rapparen Denis Solis frigivning. Presidenten Miguel Díaz-Canel har anklagat USA för att ligga bakom gruppens aktioner..

SR - 1 timme sedan

Studie: Lov vecka 9 gjorde att många fler dog

Regioner som hade sportlov vecka 9 har drabbats mycket hårdare av covid-19 än de som hade lov en annan vecka, visar preliminära resultat från en studie vid bland annat Lunds universitet. Många av dödsfallen i till exempel Stockholm kan bero på det. "Ungefär en tredjedel av överdödligheten i de här regionerna kan tillskrivas det faktum att de hade sportlov vecka 9", säger Jonas Björk, professor i epidemiologi vid Lunds universitet..

SR - 1 timme sedan

Professor: Vaccin-godkännandet gick inte för fort

Storbritanniens tillstånd av covid-19 vaccinet gick inte för fort, enligt Jan Holmberg, professor i medicinsk mikrobiologi som sitter i Vetenskapsakademins covid-19 grupp. Idag godkände Storbritannien covid-19 vaccinet från Pfizer och Biontech, före EU:s läkemedelsmyndighet, och börjar vaccinera redan nästa vecka. "Storbritanniens läkemedelsmyndighet har ett gott renommé som ett utomordentligt noggrant institut", säger Jan Holmberg..

SR - 1 timme sedan

Ny strategi för hållbar batteritillverkning

Fler elbilar och ökat behov av energilagring kan ge flaskhalsar i batteriproduktionen Fossilfritt Sveriges förslag ska motverka konflikter mellan klimatmål och andra miljökrav när alltmer batterier behövs. Samordnaren Svante Axelsson: "Sverige kan gå i täten med hållbara gruvor för råvaror och med återvinning ur till exempel gruvavfall".

SR - 1 timme sedan

FN klassar om cannabis

FN:s narkotikakommission har röstat för att ta bort cannabis från sin lista över världens farligaste droger, något som kan komma att underlätta för den globala och snabbt växande industrin kring cannabis för medicinskt bruk. Hittills har cannabisprodukter som till exempel marijuana listats i samma kategori som heroin och andra tunga droger, men hädanefter ska den alltså klassas som något mindre farlig. Kategoriseringen av drogerna görs genom att man viktar ett preparats medicinska fördelar mot dess eventuella risker..

SR - 1 timme sedan

Ännu en svensk riskerar avrättas i Iran

Ännu en svensk medborgare riskerar att avrättas i Iran. Mannen ska i iransk tv ha framfört vad som tros vara ett framtvingat erkännande av flera brott, som terrorism och spionage för Saudiarabiens räkning, rapporterar SVT Nyheter. Svenska UD har begärt att få träffa mannen.

SR - 3 timmar sedan

Rapport: Svårt att klara Parisavtalet med dagens produktion

Världens fossilproducerande länder planerar dubbelt så stor produktion som är möjligt för att klara Parisavtalet. FN:s miljöprogram och forskare från Stockholm Environment Institute har granskat produktionsplaner för de kommande tio åren och säger att de kommer leda till drygt tre graders uppvärmning vid århundradets slut. Mer fokus på grön energi i de ekonomiska stödpaketen efter coronapandemin, och att ta bort fossilsubventioner är några konkreta förslag forskarna ger..

SR - 3 timmar sedan

Pandemin påverkar gränshandeln mer än sänkta avgifter

Trots det norska beslutet att sänka de statliga avgifterna på godis, choklad, läsk, tobak, öl och vin, väntas norrmän fortsätta handla i Sverige. Flera av varorna kostar nästan dubbelt så mycket i Norge. Coronapandemin påverkar gränshandeln betydligt mer än de kommande sänkta avgifterna.

SR - 4 timmar sedan

Mamman till instängda mannen släpps på fri fot

Kvinnan i Haninge söder om Stockholm som anhölls misstänkt för bland annat olaga frihetsberövande av sin son har släppts på fri fot. Efter förhör med sonen under eftermiddagen konstaterar åklagaren att misstankarna mot mamman har försvagats. Utredningen är inte nedlagd och brottsmisstankarna kvarstår, enligt åklagaren..

SR - 5 timmar sedan

Moderaterna går framåt i opinionen

Socialdemokraterna går bakåt och hamnar på 29,4 procent i SCB:s stora partisympatimätning som kom idag. Samtidigt går Moderaterna framåt och får stöd av 22,1 procent av väljarna. ”Vi tar väljare rakt från Socialdemokraterna i ganska stora mått och det tycker jag också är ett uttryck för att, jag tror många väljare nästan oavsett partipolitisk hemvist ser att utvecklingen går åt fel håll”, säger Gunnar Strömmer är partisekreterare i Moderaterna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.