UNT > Nyheter

Friday, 27 November, 21:23

UNT - 22 nov 20 kl. 02:00

Sverige måste erkänna VästsaharaTrots att riksdagen 2012 beslutade om att Sverige skulle erkänna Västsahara, har regeringen inte agerat, skriver Ingvar Flink..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Västsahara, Sverige, Ingvar Flink

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverigemåste , erkänna, Västsahara
DN - 26 jan 16 kl. 00:01

”Ett historiskt misstag att inte erkänna Västsahara”


Helomvändning. Marocko har ockuperat stora delar av Västsahara i snart 41 år, i strid med beslut från FN. S beslutade på sin kongress 2012 att Sverige ska erkänna Västsahara, men efter lobbning från Marocko har regeringen meddelat att ett erkännande inte är aktuellt.

Expressen - 23 dec 15 kl. 07:00

Dags för Sverige att erkänna Västsahara

Sverige har traditionellt sett stått upp för folkrätten och för länders rätt till självbestämmande. På samma sätt som med Palestina bör vi även denna gång visa vägen och erkänna Västsahara, skriver Jytte Guteland (S) och Bodil Valero (MP)..

SVT - 14 jan 16 kl. 19:09

Källor: Sverige kommer inte erkänna Västsahara

Sverige kommer inte att erkänna Västsahara. Enligt vad SVT erfar väntas utrikesminister Margot Wallström att lämna beskedet inom kort..

SR - 02 okt 15 kl. 06:06

Inte aktuellt erkänna Västsahara

Utrikesminister Margot Wallström, säger idag till Ekot att frågan om att erkänna Västsahara är ingenting som är uppe på bordet just nu. Hela Västsahara-politiken är något som är föremål för en intern översyn, säger hon i ett samtal med P1 Morgons Johar Bendjelloul..

Kristianstadsbladet - 15 nov 12 kl. 14:32

Utskott vill erkänna Västsahara


Riksdagens utrikesutskott beslutade på torsdagen att Sveriges bör erkänna det av Marocko ockuperade Västsahara. Ett erkännande av området har drivits länge av bland andra Vänsterpartiet. - Vänsterpartiet har arbetat mot Marockos ockupation av Västsahara under flera decennier.

Expressen - 04 mar 15 kl. 03:01

Verkställ beslutet att erkänna Västsahara

Marockos ockupation av delar av Västsahara har pågått i 40 år. Sverige har ståndaktigt röstat emot EU:s folkrättsvidriga fiskeavtal med Marocko, som innefattar västsahariska vatten. Men vi har fortfarande inte erkänt Västsahara som vi beslutade 2012, skriver Lena Thunberg och Arto Valtonen..

SR - 15 okt 15 kl. 10:00

Människorättsförsvarare: Erkänn Västsahara

Frågan om Sverige ska erkänna Västsahara som självständig stat har väckts på nytt. Flera marockanska delegationer har rest till Sverige för att sätta press på regeringen att inte erkänna Västsahara, samtidigt som aktivister från Västsahara är här för att göra det motsatta..

DN - 14 jan 16 kl. 20:49

Uppgifter: Sverige erkänner inte Västsahara

Sverige kommer inte att erkänna Västsahara, rapporterar TV4 och SVT. Beslutet är en helomvändning för Socialdemokraterna..

SVT - 15 jan 16 kl. 17:25

Sverige erkänner inte Västsahara

Redan i går kunde SVT berätta att Sverige inte skulle erkänna Västsahara. Nu har det blivit officiellt. Det meddelar utrikesdepartementet på fredagskvällen.

Newsmill - 11 feb 13 kl. 18:09

Därför måste regeringen erkänna Västsahara

http://www.newsmill.se/trackback/49132I Marockos huvudstad Rabat står just nu 24 människorättsaktivister från Västsahara inför en militärdomstol.

DN - 02 okt 15 kl. 08:22

Wallström: ”Frågan om att erkänna Västsahara inte på bordet nu”


Marocko hotar med bojkotter av ”alla svenska företag” som ett svar på den svenska Västsahara-politiken. Utrikesminister Margot Wallström försöker gjuta olja på vågorna – men hennes bedyranden om att Västsahara-frågan inte är uppe på regeringens bord verkar inte lugna marockanerna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.