NT > Nyheter

Thursday, 26 November, 13:40

NT - 22 nov 20 kl. 01:55

Guatemalas kongress i lågorDemonstranter har satt eld på Guatemalas kongressbyggnad och kräver att president Alejandro Giammattei avgår..
Läs mer på NT
Läs mer om:
Guatemalas, Alejandro Giammattei

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Guatemalas, kongressi , lågor
BT - 31 maj 14 kl. 15:52

Feminism bubblar på MP:s kongress

Feminism ska väga lika tungt i MP:s valmanifest som klimat och miljö, skola och nya jobb, tycker Grön Ungdom, som tar strid för saken på MP:s kongress. Jämställdhetsfrågor lyfte under valrörelsen till EU-valet. Och på Miljöpartiets kongress i Göteborg flyger frågan vidare.

SVT - 11 maj 18 kl. 17:01

UD kommer kalla upp Guatemalas ambassadör

Utrikesdepartementet kommer kalla upp Guatemalas ambassadör för att begära ytterligare klargöranden och framföra regeringens missnöje. Det efter att landet begärt att Sverige kallar hem ambassadör Anders Kompass. – Vi behöver ytterligare klargöranden från deras sida och vi vill få svar på vissa frågor, säger Patric Nilsson på UD..

BT - 24 maj 13 kl. 10:18

Miljöpartiets kongress har börjat

Språkröret Åsa Romson inledde Miljöpartiets kongressen i dag med ett tal där hon kritiserade regeringens arbetslinje och hävdade att den i sju år gått ut på att göra livet svårare för den som inte har något jobb. Hårdare krav i sjukförsäkringen och sänkt ersättning i a-kassan har haft samma syfte, enligt Romson. Men problemen med den förda politiken är fler än så, säger hon.

DI - 15 okt 13 kl. 16:45

Frågor och svar om USA:s budgetkris

Vad har hänt?USA:s statsapparat är redan delvis stängd, med hundratusentals offentliganställda permitterade utan lön och stora delar av offentlig verksamhet utslagen. Nedstängningen, den första på 17 år, beordrades av Vita huset den 1 oktober, sedan kongressens republikaner och demokrater inte kunnat göra upp om finansieringen av utgifter för budgetåret som inleddes då.

Sydsvenskan - 17 apr 15 kl. 12:06

Få frågor på S-kongress

Socialdemokraternas partikongress i slutet av maj ska handla om jobb och partiet — inget annat. Heta frågor som försvar, invandring och skola får vänta tills nästa kongress.
— Partistyrelsen har bestämt att den ska handla om framtidens jobb och framtidens folkrörelse, säger partisekreteraren Carin Jämtin..

Helsingborgs Dagblad - 17 apr 15 kl. 12:06

Få frågor på S-kongress

Socialdemokraternas partikongress i slutet av maj ska handla om jobb och partiet — inget annat. Heta frågor som försvar, invandring och skola får vänta tills nästa kongress.
— Partistyrelsen har bestämt att den ska handla om framtidens jobb och framtidens folkrörelse, säger partisekreteraren Carin Jämtin..

SvD - 17 apr 15 kl. 12:05

Få frågor på S-kongress

Socialdemokraternas partikongress i slutet av maj ska handla om jobb och partiet - inget annat. Heta frågor som försvar, invandring och skola får vänta tills nästa kongress..

YLE - 09 aug 15 kl. 13:27

Sannfinländarnas kongress: Ministrarna i elden om flyktingar och arbete

Invandringen, sysselsättningen och försvaret dominerade då fältet fick fråga ut ministrarna på Sannfinländarnas kongress på söndagen. Också missnöjet med regeringens behandling av pensionärerna lyftes fram. Det var ett smart drag av partiledningen att lägga om programmet för den andra kongressdagen så, att partiets fyra ministrar ställde upp för en frågestund.

SR - 28 maj 17 kl. 14:27

Inget gehör för kulturfrågor på MP-kongress

I helgen höll Miljöpartiet kongress i Linköping, mot bakgrund av dåliga opinonssiffror och intern kritik om att partiet i regeringsställning svikit sina frågor. Emma Engström kommenterar hur krisen påverkade kulturfrågorna..

Kristianstadsbladet - 31 maj 14 kl. 12:25

Feminism bubblare på MP-kongress


I dag inleder Miljöpartiet formellt sin kongress där valmanifestet ska klubbas. Språkröret Gustav Fridolin håller tal och kommer att lyfta upp MP:s förslag för mer lek i skolan. Till skillnad från regeringen vill inte MP avskaffa förskoleklassen och göra om den till ett första obligatoriskt grundskoleår.

UNT - 31 maj 14 kl. 12:25

Feminism bubblare på MP-kongress

Miljöpartiet inleder sin kongress i dag för att klubba sitt valmanifest. Många ombud, med Grön Ungdom i spetsen, tycker att partiet måste lyfta och driva frågor om feminism inför valet. Det kan det bli stor debatt om.

Fler nyheter från NT

NT - 15 minuter sedan

Alla barn på skolan går över till distansundervisning

Alla elever på Jurslaskolan går över till distansundervisning, meddelar Norrköpings kommun..

NT - 30 minuter sedan

13.30: Pressträff med statsministern och FHM

Statsminister Stefan Löfven, socialminister Lena Hallengren, Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson och avdelningschef på Folkhälsomyndigheten, Karin Tegmark Wisell håller en digital pressträff. Se den här nedan..

NT - 15 minuter sedan

KU: Brister i regeringens handläggningar

Riksdagens konstitutionsutskott (KU) konstaterar brister i 12 ärenden i granskningen av regeringen. Bland annat anser KU att utrikesministern och försvarsministern borde ha informerats om att den irakiske försvarsministern var svensk medborgare och misstänkt för brott..

NT - 15 minuter sedan

Coronastöd blir mer generösa från augusti

Stöden för tapp i omsättningen för coronadrabbade företag föreslås bli mer generösa än vad som tidigare aviserats från augusti och året ut. Regeringen och samarbetspartierna C och L är överens om detaljerna. Handelsbolag ska också kunna få stöd..

NT - 15 minuter sedan

Polarbröd åter igång i Älvsbyn

Branden som i somras totalförstörde Polarbröds fabrik i Älvsbyn orsakade det "längsta verksamhetsuppehållet sedan 1879" enligt koncern-vd Karin Bodin, men nu är företaget åter igång..

NT - 30 minuter sedan

Easyjet ser bokningslyft i december

Det brittiska lågprisflygbolaget Easyjet har under veckan sett ett stort lyft för bokningar av inrikesresor i december..

NT - 1 timme sedan

Bakslag inför OS – Algarve cup ställs in

Nästa Algarve cup i Portugal ställs in på grund av covid-19-pandemin..

NT - 1 timme sedan

Misshandlade flickvän med baseballsträ

Den 24-årige mannen slog sin flickvän gång på gång med ett baseballträ och skohorn..

NT - 1 timme sedan

9 000 har testat positivt – ytterligare en avliden

Över 9 000 personer i länet har nu testat positivt för covid-19 i Östergötland. Det uppger Region Östergötland..

NT - 1 timme sedan

Talangens stökiga 2020 ska vändas till fint 2021

Säsongen som var blev pannkaka för Oscar Holstensson. Han blickar dock redan framåt mot 2021 som han räknar med att tillbringa i vargvästen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.