SR > Nyheter

Tuesday, 01 December, 02:48

SR - 22 nov 20 kl. 00:53

Taxibranschen blöder - kräver riktat stödDe svenska taxibolagen har tappat stort i omsättning under pandemin, och det väntas bli än värre efter beslutet att förbjuda alkoholförsäljning på krogen efter klockan 22. Nu kräver ledare för taxibranschen tydliga åtgärder..
Läs mer på SR

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Taxibranschen, blöder, kräver, riktat, stöd
BT - 23 jan 14 kl. 14:04

Krafttag krävs inom taxibranschen

För att komma tillrätta med taxibranschen krävs bland annat att det införs ett fungerande kontrollsystem som säkerställer att samtliga taxiföretag redovisar sina inkomster på ett säkert sätt för att minska skattefusket, anser skribenterna. Trots att Transportstyrelsen återkallar ett hundratal taxitillstånd per år råder en djungelns lag inom stora delar av taxibranschen. Brist på konkurrensneutralitet drabbar seriösa företag och deras anställda – samtidigt som det lockar företagare med andra mål än branschens bästa.

YLE - 12 aug 14 kl. 15:45

Nya taxitjänster utmanar marknaden

Den traditionella taxibranschen kan säga hej till en ny stor utmanare: telefonappen. I Finland försöker till exempel det estniska företag Taxify etablera sig som bäst. Vid Taxiförbundet tycker man att taxibranschen redan fungerar så effektivt det går men man välkomnar ändå konkurrensen.

Skånskan - 30 maj 16 kl. 18:22

Stoppa missbruket av subventioner i taxinäringen

Debatt Nedläggningen av Uberpop i Sverige betyder inte slutet på snedvriden konkurrens i taxibranschen. Många taxibolag lever gott på subventionerad arbetskraft och låter skattebetalarna betala kalaset. Sedan 1990 är taxibranschen i Sverige avreglerad.

BT - 01 dec 13 kl. 09:08

Upphandlingar som förstör taxinäringen

En grå arbetsmarknad, i många fall underbyggd av skattefinansierade lönebidragsanställningar samt skattefusk, dumpar både löner och villkor. Denna prisdumpning medför att oseriösa taxibolag blir mer konkurrenskraftiga vid offentliga upphandlingar och att de seriösa slås ut. Den svenska taxibranschen avreglerades 1990.

Kristianstadsbladet - 31 aug 14 kl. 10:30

Uppstickare utmanar taxivärlden

Med en app har amerikanska Uber skakat om taxivärlden. Svenska Taxiförbundet befarar snedvriden konkurrens och risk för skattefusk när bilarna saknar taxameter.Helt fel, kontrar Ubers svenske vd.

TA - 31 aug 14 kl. 10:30

Uppstickare utmanar taxivärlden

Med en app har amerikanska Uber skakat om taxivärlden. Svenska Taxiförbundet befarar snedvriden konkurrens och risk för skattefusk när bilarna saknar taxameter.Helt fel, kontrar Ubers svenske vd.

BT - 31 aug 14 kl. 10:30

Uppstickare utmanar taxivärlden

Med en app har amerikanska Uber skakat om taxivärlden. Svenska Taxiförbundet befarar snedvriden konkurrens och risk för skattefusk när bilarna saknar taxameter. Helt fel, kontrar Ubers svenske vd.

HBL - 30 sep 14 kl. 04:55

Laddad kamp om taxibilar

Taxify åker snålskjuts på vår infrastruktur, anser den lokala taxiföreningen Taksi Helsinki. – Vi stöder branschen genom att ordna körningar åt förarna, säger Taxifys Finlandschef.På kort tid har taxibokningstjänsten Taxify etablerat sig i många länder världen över.

YLE - 02 mar 16 kl. 04:49

Delningsekonomin skulle rädda oss - nu dödförklaras den

Riksdagen och Jubileumsfonden för Finlands självständighet Sitra diskuterar i dag delningsekonomi. Samtidigt som vi i Finland vaknar till denna nya form av ekonomi är det redan många inom branschen som dödförklarar hela idén. Delningsekonomi skulle vara en ny typ av ekonomi.

Barometern - 18 dec 13 kl. 10:45

Usla villkor för taxichaufförer

Det råder kaos i taxibranschen. Chaufförer tvingas jobba allt längre pass för att få lön, övertid betalas inte ut och företagen vill ha förare som betalas av arbetsförmedlingen. Taxiföretagen pressar sina anställda allt hårdare och betalar allt sämre.

YLE - 19 apr 16 kl. 12:57

Taxiförare: Vi är emot alla Berners förslag

Taxibranschen hade väntat sig förändringar, men de planer som kommunikationsminister Anna Berner presenterat var fler än förväntat. I längden blir det dyrare att åka taxi, säger taxiförare. Krister Båsk, som kör taxi i Korsholm, säger att man i branschen är mest förvånad över omfattningen på Anne Berners planer.

Fler nyheter från SR

SR - 4 timmar sedan

Mamma gripen- misstänkt hållit son instängd i 28 år

En 70-årig kvinna i Stockholm ska ha anhållits för att ha hållit sin son instängd i 28 år, sedan han var i 12-årsåldern. Det uppger Expressen och Aftonbladet. Upptäckten gjordes i söndagskväll av en anhörig.

SR - 5 timmar sedan

Stopp i trafiken på riksväg 55 mellan Enköping och Strängnäs

Stopp i trafiken vid Hjulstabron. Trafik kan inte passera över bron på grund av tekniska problem. Oklart när bron är lagad men till minst kl.

SR - 5 timmar sedan

Brasilianarna har valt mitten

I Brasilien hölls igår den andra valomgången i kommunalvalen. Resultatet bekräftar nedgången för både presidenten Jair Bolsonaros ultra-höger och förre presidenten Lula da Silvas vänsterparti. Många såg valet som en mätare på den kontroversielle presidenten Jair Bolsonaros popularitet.

SR - 6 timmar sedan

Skottland vill ha ny självständighetsomröstning

Det skotska nationalistpartiet SNP:s partiledare Nicola Sturgeon säger att hennes mål är att ny folkomröstning om skotsk självständighet ska hållas redan nästa år. I maj nästa år är det val till det skotska regionparlamentet och SNP hoppas på en storseger där och att den ska öka trycket för en folkomröstning. Den brittiska regeringen säger dock hittills nej men Sturgeon menar att det vore odemokratiskt av den brittiska regeringen att fortsätta säga nej om SNP vinner valet..

SR - 7 timmar sedan

Franska regeringen backar från kritiserat lagförslag

Förslaget skulle begränsa rätten att fotografera och sprida bilder på poliser. Det uppger en talesperson för president Macrons parti i dag. Förslaget kommer att skrivas om.

SR - 8 timmar sedan

Centern säger nej till gymnasielag

Det slår partiledaren Annie Lööf och den migrationspolitiska talespersonen Jonny Cato fast i en debattartikel på Aftonbladet i dag. Beskedet tas emot med bestörtning inom Miljöpartiet, som hade räknat med centerns stöd i frågan. "Den här omsvängningen från Centern är jätteallvarlig, lagändringen går i linje med det som centern själv krävde i våras", säger Annika Hirvonen, migrationspolitisk talesperson för Miljöpartiet ..

SR - 8 timmar sedan

Tobé ny chefsförhandlare för asylpakt

Moderaternas EU-parlamentariker Tomas Tobé blir EU-parlamentets huvudförhandlare av lagförslaget om nya asylregler inom EU. Förslaget ersätter den så kallade Dublinförordningen som reglerar vilket land i EU som ska pröva en asylansökan. Utmaningen blir att få EU-parlamentet att gå med på att en omfördelning av asylsökande inte längre ska vara tvingande för alla EU-länder, säger Tomas Tobé..

SR - 8 timmar sedan

Höga elpriser leder till produktionsstopp

Industrin i södra Sverige får ibland stoppa produktionen, eftersom elpriset är för högt, säger Holmens koncernchef Henrik Sjölund säger till Ekot. Han är oroad över att jobb ska gå förlorade. Priset kan vara mycket högre i södra Sverige än i norr och därför behöver utbyggnaden av elnäten snabbas på, tycker han.

SR - 8 timmar sedan

Australien kräver ursäkt från Kina efter kritiserad tweet

Australien kräver en offentlig ursäkt från Kina efter att landets utrikesministerium publicerat en uppseendeväckande bild på sociala medier som påstås visa en australiensisk soldat som mördar ett afghanskt barn. Relationen mellan länderna har kraftigt försämrats efter att Australien ställt sig bakom kravet på en oberoende utredning till ursprunget av covid-19, samt fördömt Pekings handlande i Hongkong. ”Kinas regering borde skämmas”, säger Australiens premiärminister Scott Morrison..

SR - 9 timmar sedan

Striden om nytt språkrör i MP långt ifrån över

Trots att valberedningen föreslagit att Märta Stenevi ska ta över efter Isabella Lövin väljer flera av de andra kandidaterna att inte ge upp..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.