Expressen > Nyheter

Thursday, 26 November, 07:52

Expressen - 21 nov 20 kl. 23:47

Forskare: Kombinationen som kan bota coronanEn ny studie som tagits fram av bland annat forskare på Karolinska institutet visar att en kombination av medicinen remdesivir och ett helt nytt läkemedel kan bota covid-19. Den nya substansen ska nu testas på 200 coronapatienter, skriver Svenska Dagbladet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Karolinska, Svenska Dagbladet

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskare, Kombinationensom kan , bota, coronan
IDG - 02 okt 14 kl. 11:26

Forskare vill bota Ebola med hjälp av nanoteknik

I Västafrika har 6500 människor insjuknat och 3000 dött i den hittills värsta Ebola-epidemin någonsin. På andra sidan Atlanten, i USA, använder sig forskare av nanoteknik för att hitta ett sätt att bekämpa viruset. .

SR - 20 sep 18 kl. 07:15

Forskare hoppas bota hårlöshet - med sandelträ

Kanske kan doftmolekyler av sandelträ vara något för att behandla hårlöshet framöver. Sandelträ ser nämligen ut att stimulera hårväxten, menar forskare..

NT - 20 apr 13 kl. 14:38

Liu-forskare kan bota sockersjuka

Forskarna har ringat in ett protein viktigt vid uppkomsten av typ 2-diabetes..

FriaTider - 03 jul 19 kl. 21:59

Forskare lyckades bota hiv hos möss

Nyheter 24 - 10 feb 12 kl. 10:51

Cancermedicin kan bota Alzheimers


Forskare har hittat ett läkemedel som botar Alzheimers sjukdom. Läkemedlet har visat stora framsteg och forskarna hoppas att det kan vara räddningen mot sjukdomen. OHIO.

Sydsvenskan - 22 feb 12 kl. 01:30

Nässpray kan bota den blyge

De som lider av blyghet kan snart andas ut. Forskare vid Concordia University i Kanada har nämligen uppfunnit en nässpray som kan bota tillståndet.
Blyghet eller blygsel är en känsla som innebär osäkerhet och uppstår främst i sammanhang med nya personer och situationer, till exempel på en jobbintervju eller en dejt.

Sydsvenskan - 22 feb 12 kl. 06:30

Kanadensisk nässpray kan bota den blyge

De som lider av blyghet kan snart andas ut. Forskare vid Concordia University i Kanada har nämligen uppfunnit en nässpray som kan bota tillståndet.
Blyghet eller blygsel är en känsla som innebär osäkerhet och uppstår främst i sammanhang med nya personer och situationer, till exempel på en jobbintervju eller en dejt.

Nyheter 24 - 12 mar 12 kl. 10:40

Immunterapi ska bota hudcancer


Hudcancer skördar runt 500 liv per år i Sverige. Nu har det kommit nya läkemedel som förändrar bilden. Genom att använda patientens egna immunceller har man hittat ett sätt att bota sjukdomen.

SVT - 05 mar 11 kl. 15:43

Spindelväv kan bota diabetes

Forskare vid Lantbruksuniversitet i Uppsala har lyckats få insulinceller att tillverka insulin utanför kroppen genom att använda sig av ett något ovanligt material.Förhoppningen är att så småningom kunna transplantera in cellerna i kroppen och bota diabetes..

Aftonbladet - 12 aug 11 kl. 21:59

Ny medicin ska bota alla virus

Otrolig upptäckt vid universitet MIT i USAMedicinen tycks bota alla virus, från förkylningar till hiv. Svensk forskare: ?Fantastisk potential.?.

Nyteknik - 21 jan 15 kl. 06:30

Wikipedia-kopia hjälper till att bota sjukdomar

Hur kan man avslöja, lindra eller bota sjukdomar? Svar: genom att hitta proteinerna som ligger bakom. En svensk databas liknande Wikipedia hjälper världens forskare att välja rätt antikropp för uppgiften..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.