SVT > Utrikes

Saturday, 28 November, 15:13

SVT - 21 nov 20 kl. 21:43

Tyska restriktionskritiker ser Sverige som en ”frihetsutopi”Missnöjet med coronarestriktionerna har utmynnat i omfattande protester i Europa. I tyska Bochum kallar vissa demonstranter åtgärderna för fascistiska – samtidigt som de har börjat se Sverige som en ”frihetsutopi”. – De tänker att vi lever precis som vanligt, säger SVT:s Europakorrespondent David Boati..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Europa, Bochum, SVT, Europakorrespondent David Boati

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tyska, restriktionskritiker, ser, Sverigesom en , frihetsutopi
SmålandsPosten - 18 mar 14 kl. 07:53

Så här ser Sverige ut

När Johan Jönson för två år sedan från Dramatens scen läste en dikt där han fantiserade om att han under ett besök hos en nyrik familj i en av Stockholms villaförorter torkar av sitt könsorgan på barnens handdukar, utlöste kritikern Jens Liljestrand, som satt i publiken, en kultursidesdebatt om det nya klasshat för vilket Jönson framställdes som den främsta, skrämmande företrädaren. Jag undrar om någon av debattörerna hade läst mer än några sidor av Johan Jönsons poesi.
Det är i och för sig inte så konstigt om de inte gjort det, den diktsamling Jönson publicerade för två år sedan, hans sjunde bok, var på 1?

Dagens PS - 04 aug 17 kl. 08:01

Uppgift: Google blåser Sverige på en miljard

I Google Sveriges – Google Sweden AB som det heter – senaste årsredovisning som nu blivit offentlig framgår det att it-jätten omsatte 630 miljoner kronor förra året, gick med 51 miljoner kronor i vinst och betalade in fem miljoner i bolagsskatt. Men i själva verket är verksamheten flertalet gånger större i Sverige, skriver Breakit som synat sökjättens räkenskaper. Enligt sajten låter Google skicka fakturor via sitt irländska dotterbolag och lyckas på så sätt minska omsättningen men framför allt hur mycket man betalar i skatt i Sverige.

Sydsvenskan - 23 mar 16 kl. 17:13

Terroristerna ser Sverige som ett legitimt mål

Islamiska staten ser Sverige som legitimt mål för en attack.
Det framgår av ett uttalande från terrorsektens propagandakanal Amaq.
Nu står det klart att bombmännen från Bryssel ingick i samma terrorcell som Mohamed Belkaid – terroristen som bodde i Sverige innan han sköts ihjäl i förra veckan..

Dagens PS - 05 maj 17 kl. 08:09

Nordkorea blåser Sverige på 2,7 miljarder kronor

1974 beställde Nordkorea tusentals produkter från en rad svenska företag efter att de två länderna byggt upp en viktig relation i vilken industrin hoppades på många lovande affärer. Företag som Atlas Copco, Asea, Kockums och Alfa Laval levererade varor och den kanske mest kända affären var den om 1000 stycken Volvo 144 som i skrivande stund till stor del fortfarande trafikerar gatorna i den totalitära staten. Men några pengar har varken Volvo eller de andra företagen sett röken av under de 40 år som gått och i dag har fordran växt från 600 miljoner till 2,7 miljarder kronor, rapporterar SVT Nyheter som för första gången fått en kommentar om ärendet från Nordkorea.

SR - 05 jan 11 kl. 13:48

Ingen mat från stängda tyska gårdar i Sverige

Mat från tyska gårdar som använt dioxinförorenat foder har inte importerats till Sverige, uppger Livsmedelsverket och hänvisar information från tyska myndigheter..

SR - 21 jun 18 kl. 14:03

Kroos och Müller – de tyska hoten mot Sverige

Toni Kroos och Thomas Müller, det är tyska stjärnspelarna som Sverige måste stoppa om det ska bli poäng i VM-matchen mot Tyskland. Det menar Ludwig Augustinsson, som har bra koll på de tyska spelarna efter sin säsong i Bundesliga med Werder Bremen..

Affärsvärlden - 10 okt 14 kl. 13:06

Tyska finansdepartementet ser sämre ekonomiska utsikter

Tysklands finansdepartement ser sämre ekonomiska utsikter för landet till följd av geopolitisk oro och trög europeisk efterfrågan på tyska varor..

Supermiljöbloggen - 06 okt 15 kl. 13:42

Isabella Lövin ser Sverige som en brobyggare mellan rika och fattiga länder

”Sverige är en ledare på klimatfinansieringsområdet, och det ska vi fortsätta vara”, säger biståndsministern till Supermiljöbloggen. I september presenterade regeringen vilka satsningar (pdf) man vill göra på klimatområdet under kommande år. När det gäller investeringar i internationella insatser, det vill säga klimatåtgärder i utvecklingsländer, var en nyhet i budgeten att regeringen lovar att klimatfinansieringen ges ett tillskott på 500 miljoner kronor per år 2016-2019, detta utöver tidigare avsatta biståndsmedel.

Nyhetskanalen - 08 sep 12 kl. 12:48

Israels ambassadör ser Sverige som oenig vän

Israels nya ambassadör i Sverige vill utveckla forskningssamarbetet. Isaac Bachman ser banden som goda men medger att länderna inte alltid är ense. -När det kommer till konflikten och Mellanöstern ser vi inte läget på samma sätt.

DI - 21 dec 15 kl. 12:37

Tyska centralbanken ser fortsatt tillväxt

Den tyska ekonomin noterar i slutet av 2015 samma expansionstakt som den hade under sommaren och växer i linje med potentialen med ett gott kapacitetsutnyttjande..

DI - 30 jun 20 kl. 10:27

Tyska handelskammaren ser v-återhämtning som osannolik

En v-formad återhämtning i den tyska ekonomin är osannolik och två tredjedelar av företagen räknar med en återgång till det normala….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.