Vimmerby Tidning > Nyheter

Saturday, 28 November, 00:35

Vimmerby Tidning - 21 nov 20 kl. 20:00

Kyrkornas gudstjänster stängs: "Klockorna kommer ringa"De nya restriktionerna med max åtta personer på allmänna sammankomster gör att församlingarna i Kinda tvingas ställa in gudstjänster och verksamheter i kyrkorna..
Läs mer på Vimmerby Tidning
Läs mer om:
Kinda

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kyrkornas, gudstjänster, stängs, Klockornakommer , ringa
SmålandsPosten - 11 apr 16 kl. 15:57

Besökare i Väckelsångs kyrka ökar

Antalet besökare på gudstjänsterna i Väckelsång ökar kraftigt. Det syns inte minst när kyrkan bjuder in till gudstjänster med olika teman..

UNT - 07 okt 13 kl. 10:30

Lunds domkyrka får klockspel

Lunds domkyrka får ett eget klockspel bestående av 26 klockor som kan användas vid gudstjänster och konserter. Klockorna ska i dagarna installeras i domkyrkans norra torn. Ett av två spelbord placeras vid stora orgeln.

Kristianstadsbladet - 03 dec 12 kl. 13:30

Kviinge kyrka går mot strömmen

Foto: Lasse Ottosson
På många ställen i landet stängs kyrkorna över vintern. Besökarna är för få och värmekostnaderna för höga. Inte i Kviinge.

SmålandsPosten - 25 sep 14 kl. 00:30

Krisen kyrkomötet missar

Att det inte är präster och biskopar som bestämmer vilken väg Svenska kyrkan ska gå påminns vi om när den första sessionen av Kyrkomötet inleds i Uppsala. I stället är det sekulära partier som kommit att få den totala makten i det som tidigare benämndes som statskyrkan. Det präglar också verksamheten.

Skånskan - 31 jul 19 kl. 05:00

Oxie kyrka ska få vita istället för gråa väggar

Oxie Oxie kyrka ska renoveras och kommer att vara stängd tills i november. Mässor, dop, bröllop och andra förrättningar kommer att hållas i Glostorps kyrka och i församlingsgården.Onsdagsmorgonens mässa blev den sista gudstjänsten innan renoveringen.

Skånskan - 21 feb 20 kl. 13:43

Nytt utbrott av coronavirus i Sydkorea

Coronaviruset fortsätter att sprida sig i Sydkorea och landet är nu ett av de värst drabbade. På fredagen konstaterades 48 nya fall, varav 42 av dem kopplas till en kontroversiell kristen sekt som kallas Shincheonji Church of Jesus.Hittills har 156 personer har insjuknat, varav en har avlidit till följd av viruset.

Kristianstadsbladet - 07 okt 13 kl. 10:30

Lunds domkyrka får klockspel


Lunds domkyrka får ett eget klockspel bestående av 26 klockor.Klockorna har levererats från M & E Ohlssons klockgjuteri i Ystad och ska i dagarna installeras i kyrkans norra torn. Ett av två spelbord placeras vid stora orgeln.

BT - 07 okt 13 kl. 10:32

Lunds domkyrka får klockspel

Lunds domkyrka får ett eget klockspel bestående av 26 klockor. Klockorna har levererats från M & E Ohlssons klockgjuteri i Ystad och ska i dagarna installeras i kyrkans norra torn. Ett av två spelbord placeras vid stora orgeln.

YA - 07 okt 13 kl. 10:30

Lunds domkyrka får klockspel från Ystad

Foto: Mark Hanlon
Lunds domkyrka får ett eget klockspel bestående av 26 klockor.
Klockorna har levererats från M & E Ohlssons klockgjuteri i Ystad och ska i dagarna installeras i kyrkans norra torn. Ett av två spelbord placeras vid stora orgeln.

BT - 30 nov 14 kl. 15:30

Kyrkans nyår lockar svenskarna

Första advent är Svenska kyrkans nyår. Det är också starten på den tid då svenskarna trängs i de annars allt tommare kyrkbänkarna.Sedan 1990 har antalet gudstjänstbesök i Svenska kyrkan minskat från 24,2 miljoner till 15,5 miljoner förra året.

Barometern - 21 sep 14 kl. 13:31

Garvaregården återinvigd efter lång renovering

Efter fem månaders till- och ombyggnad återinvigdes Garvaregården i Lindsdal på söndagen.
– Jätteskönt förstås, säger kyrkoherden Gustav Lundborg. Doften av nya lokaler är säregen och hänger fortfarande i luften.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.