DN > Opinion

Tuesday, 24 November, 13:20

DN - I förrgår: 18:25

Lisa Magnusson: De som behandlar andra omänskligt förlorar själva en bit av sin mänsklighet
Läs mer på DN
Läs mer om:
Magnusson

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lisa, MagnussonDe som , behandlarandra , omänskligt, förlorar, själva, en bit av sin mänsklighet
DN - 04 sep 18 kl. 21:00

Lisa Magnusson: Att dansa fult är bara mänskligt

Det sägs vara viktigt att politiker ”bjuder” på sig själva.  Men total oblyghet är framför allt en egenskap som hör hemma i bilskojarbranschen. .

YLE - 05 okt 15 kl. 15:58

Fotbollsspelarföreningen: OPS behandlar utlänningar nedvärderande

Fotbollsdrömmen blev till en mardröm i Uleåborg för två serbiska spelare. Ivica Milutinović tvingades spela dagar innan en knäoperation och tvingades sova på golvet. Nu riktar Finlands fotbollsspelarförening en ordentlig känga mot OPS.

YLE - 05 okt 15 kl. 15:58

Fotbollsspelarföreningen: OPS behandlar utlänningar orättvist

Fotbollsdrömmen blev till en mardröm i Uleåborg för två serbiska spelare. Ivica Milutinović tvingades spela dagar innan en knäoperation och fick sova på golvet. Nu riktar Finlands fotbollsspelarförening en ordentlig känga mot OPS.

SmålandsPosten - 24 apr 19 kl. 22:05

Dan Magnusson: Mänskligt att skjuta upp svåra beslut

En väldigt mänsklig egenskap är att skjuta upp svåra beslut. Det var med den känslan jag på onsdagskvällen lämnade den klassiska, men numera luggslitna, Strandbjörkshallen..

Barometern - 14 aug 14 kl. 08:03

Fattigdom kan inte förbjudas

I en valrörelse är det ofrånkomligt att alla personliga utspel ställs mot partiernas hållning. Att den moderata riksdagsledamoten Cecilia Magnussons förslag om tiggeri­förbud, framfört på Dagens Nyheters debattsida, föranledde tal om en ”spricka inom Moderaterna” var således ingen ­överraskning.
Om utspelet alltså var ogenomtänkt som valtaktik betraktat, hade det dock samtidigt sitt berättigande i att ett aktuellt problem påtalades.

Barometern - 14 aug 14 kl. 08:03

Fattigdom kan inte förbjudas

I en valrörelse är det ofrånkomligt att alla personliga utspel ställs mot partiernas hållning. Att den moderata riksdagsledamoten Cecilia Magnussons förslag om tiggeriförbud, framfört på Dagens Nyheters debattsida, föranledde tal om en ”spricka inom Moderaterna” var således ingen överraskning. Om utspelet alltså var ogenomtänkt som valtaktik betraktat, hade det dock samtidigt sitt berättigande i att ett aktuellt problem påtalades.

Skånskan - 14 feb 16 kl. 10:00

Om att sätta hjärtan i brand

Kultur och Nöje Kärleksskildringar som sätter era hjärtan i brand. Det var uppgiften för våra kultur- och nöjesskribenter. Och det blev exempel på allt som kärlek är – lycklig, olycklig, euforisk, erotisk, hjärtsöndertrasande ...

Sydsvenskan - 19 feb 16 kl. 05:00

Den mirakulöse Muhammed

Samtidigt som jag läser Jonas Svenssons bok ”Människans Muhammed” ser jag Majid Majidis nya iranska storfilm ”Muhammad: The messenger of God”. Filmen bryter med en trend i moderna Muhammed-skildringar genom att framhäva mirakulösa händelser snarare än profetens mänskliga sidor. Medan många nutida biografier fokuserar på Muhammeds etik, vänlighet och rättvisa, visar Majidis film med visuell storslagenhet hur djur och natur på övernaturliga sätt skyddar och assisterar den unge profeten.

YLE - 15 sep 17 kl. 10:44

TS: Förkörsrätten glömdes bort i beredningen av ny vägtrafiklag

Förkörsrätten på landsvägsfärjor glömdes bort i beredningen av den nya vägtrafiklagen. Det skriver Turun Sanomat i dag, fredag. Enligt tidningen upptäcktes blundern i samband med att NTM-centralen i Egentliga Finland fick ta ställning till utkastet till ny vägtrafiklag.

Sydöstran - 30 maj 18 kl. 16:00

Självklart deltar Vision i Pride

För Vision är det självklart att delta under sommarens Pridefestivaler. Nu är vi på plats här i Karlskrona för att diskutera hur vi kan skapa öppna arbetsplatser där alla kan vara sig själva. Det kräver satsningar på att förändra normer på arbetsplatsen.

Sydsvenskan - 27 feb 13 kl. 06:30

Svenska riktlinjer efterfrågas

Det finns ett stort behov av utbildning och riktlinjer inom vård och omsorg när det gäller frågor om sexualitet bland personer med funktionsnedsättning. Det menar Lisa Ledin, konsult vid Hjälpmedelsinstitutet, och Jens Rydström, professor i genusvetenskap, vid Lunds universitet.??Sexualitet är ett mänskligt behov men många människor blir illa bemötta på grund av andras okunskap eller blyghet, säger Lisa Ledin.

Fler nyheter från DN

DN - 7 timmar sedan

Julhandeln avgör hur Sverige blir efter pandemin

Med en månad kvar till jul är det dags att börja fundera på julklappar. Pandemin gör att det aldrig har varit viktigare att inte vara ute i….

DN - Igår: 20:37

Sluta sopa obekväma coronasiffror under mattan

Om lärare utsätts för större smittorisk när de undervisar elever i högstadiet jämfört med lågstadiet måste det fram i ljuset..

DN - 21 nov 20 kl. 07:38

Ett säkert Europa kräver både pengar och amerikaner

Ett ängsligt Europa diskuterar USA:s roll och den egna försvarsförmågan. Båda är nödvändiga delar av en säkerhetspolitisk helhet..

DN - 20 nov 20 kl. 18:07

”Löfven teg – för att inte ge sig själv underkänt”

Amanda Sokolnicki: Pandemihanteringen gav oss ett klassamhälle på speed..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.