Corren > Nyheter

Friday, 27 November, 21:06

Corren - 21 nov 20 kl. 17:40

Protester mot franskt fotoförbudMänniskor har samlats i omkring 20 franska städer för att protestera mot ett föreslaget förbud för medier att visa polisers ansikten – vilket man anser lär undergräva pressfriheten..
Läs mer på Corren

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Protestermot , franskt, fotoförbud
Sydsvenskan - 21 dec 13 kl. 06:30

Protester mot fotoförbud och vattenkanon

I veckan avslöjades att det spanska inrikesministeriet beställt ett bepansrat vattenkanonfordon som ska kunna sättas in för att skingra kravaller. Priset för den spanska polisens nya kravallfordon ligger på en halv miljon euro, närmare fem miljoner kronor. Inköpet av fordonet har mött skarpa protester.

BT - 12 dec 14 kl. 08:07

Grundskolor avvaktar med fotoförbud

Något fotoförbud mot luciatåg är i dagsläget inte aktuellt i Borås stads grundskolor. Det blev starka reaktioner på BT:s artikel om att det från och med i år råder fotoförbud, när Borås stads förskolor bjuder in föräldrar till årets luciafirande. Men i de kommunala grundskolorna avvaktar man med ett fotoförbud.

Västerbottens Folkblad - 08 okt 14 kl. 23:00

Protester mot Rastads fotoförbud – igen

Skånska mediechefer protesterar mot Jonas Rastads fotoförbud. Ett förbud som också upprörde när Rastad var landstingsdirektör i länet. Mediechefer protesterar mot Rastad – igen.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Domstolar vill utöka fotoförbud

Domstolsverket har lämnat ett förslag till regeringen, att det fotoförbud som råder i rättssalar, ska utökas och gälla för hela domstolsbyggnader, uppger tidningen Riksdag och departement.Fotoförbudet i rättssalar har funnits sedan 1948. Modern teknik har gjort det möjligt för gemene man att lätt ta bilder, till exempel med mobiltelefonen.

Kristianstadsbladet - 13 feb 14 kl. 08:00

Fotoförbud utanför husen

Foto: Tom Wall
Om Region Skånes policy tas på allvar får du inte längre fotografera vid Stora Torg. I regionens fototillstånd står det att ”det krävs ett skriftligt tillstånd för att filma och fotografera i och utanför lokaler där Region Skåne bedriver verksamhet”.
Det står till och med att även ljudupptagningar är förbjudna.

YA - 17 feb 14 kl. 10:00

Fotoförbud ska diskuteras i Ystad

Foto: Carina Viberg
På Friskis och Svettis i Stockholm är det förbjudet att ta bilder på sig själv i omklädningsrummet. Än är det tillåtet i Ystad men snart införs troligtvis ett förbud även där.
– Personligen tycker jag att det är ett bra beslut.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Förbannade föräldrar kränkta över fotoförbud på lucia

SVERIGE. Flera kommuner runt om i Sverige har infört fotoförbud på förskolor – vilket innebär att föräldrar inte kommer kunna fota barnens luciatåg. Hur fotoförbudet ser ut varierar i förskolorna.

Politikerbloggen - 05 jul 12 kl. 16:02

DEBATT Inför fotoförbud i tingsrättens väntrum

DEBATT. Jag anser att det behövs ett fotoförbud i tingsrättens väntrum. Idag när var och varannan person har en kamera i sin mobil kan dessa på ett enkelt sätt användas för att fånga vittnen på bild och använda dessa för exempelvis utpressning.

Kristianstadsbladet - 13 jun 14 kl. 01:30

Totalt fotoförbud på skola


Barnen på Hisingstorpsskolan i Jönköping får inte ta bilder på kompisarna på klassresan. Eller på skolavslutningen. Det råder totalt fotoförbud på skolan.

Helsingborgs Dagblad - 13 jun 14 kl. 01:32

Totalt fotoförbud på skola

Barnen på Hisingstorpsskolan i Jönköping får inte ta bilder på kompisarna på klassresan. Eller på skolavslutningen. Det råder totalt fotoförbud på skolan.

BT - 13 jun 14 kl. 01:30

Totalt fotoförbud på skola

Barnen på Hisingstorpsskolan i Jönköping får inte ta bilder på kompisarna på klassresan. Eller på skolavslutningen. Det råder totalt fotoförbud på skolan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.