Aftonbladet > Nyheter

Wednesday, 02 December, 00:30

Aftonbladet - 21 nov 20 kl. 16:46

Viking Line Grace på grund - detta har hänt▸ Under lördagen gick Viking Line-färjan Grace på grund utanför Mariehamn..
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Line Grace, Viking Line, Grace, Mariehamn

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Viking, Line, Grace, grunddetta har , hänt
YLE - 03 apr 18 kl. 20:08

Hua Dong fick inte åka med Viking Line på grund av vattenkokare

Hua Dong och hans gravida fru ville åka på kryssning till Åland från Stockholm, men säkerhetsvakterna ingrep på grund av en vattenkokare som fanns i bagaget. Det hela slutade med att paret inte alls inte fick åka med..

Cornucopia - 26 nov 14 kl. 22:00

Första order till Climeon - Viking Line sparar 200 ton bränsle om året

Det svenska världsunika energiteknikbolaget Climeon har fått en första order på sin produktifierade plattform Ocean. Det är Viking Line som lagt en beställning på Ocean till M/S Viking Grace enligt ett pressmeddelande.
Climeon Ocean 100
Ocean-systemet kommer utvinna otroliga 700 000 kWh el ur spillvärmen från den fossilgasdrivna M/S Viking Grace.

Nyan - 02 nov 16 kl. 20:50

Viking Line har planer på nytt kryssningsfartyg

Viking Line har ritningar på ett nytt passagerarfartyg som är större än Viking Grace.
– Vi har ritningar på ett nytt passagerarfartyg, säger Viking Lines vd Jan Hanses till den webbaserade tidningen Travel Insider.

Någon beställning har dock inte gjorts ännu.

YLE - 10 jan 13 kl. 09:43

Viking Line tog emot Viking Grace

Viking Line har tagit emot sitt nya kryssningsfartyg Viking Grace. Fartyget överlämnades till rederiet på STX varv i Åbo i dag. Viking Grace är rederiets miljövänligaste fartyg eftersom det drivs på LNG som är flytande naturgas.

Nyan - 04 nov 15 kl. 09:13

Ingen skatt för Viking Line

Viking Line betalade ingen skatt 2014. Orsaken är överavskrivningar av Viking Grace.
I gårdagens tidning presenterade Nya Åland listor över både privatpersoners och företags beskattningsbara inkomst och betalade skatter för 2014.

YLE - 02 feb 15 kl. 14:12

Viking Line ser allvarligt på veckoslutets våldtäkt

Viking Line beklagar och ser allvarligt på veckoslutets våldtäkt där en 45-årig kvinna utsattes för en gruppvåldtäkt ombord på Viking Amorella. Enligt rederiets tekniska direktör Tony Öhman är det som skett avskyvärt men enligt honom har Viking Lines personal gjort allt enligt de rutiner som finns. - Vi har i många år arbetat fram rutiner tillsammans med polisen i Sverige och Finland för att på bästa möjliga vis skydda offren och underlätta den tekniska bevisföringen, säger Öhman.

YLE - 10 jan 13 kl. 10:35

Viking Line tog emot Grace

Viking Line har tagit emot sitt nya kryssningsfartyg M/S Viking Grace. Fartyget överlämnades till rederiet på STX varv i Åbo i dag. Viking Grace är rederiets miljövänligaste fartyg eftersom det drivs på LNG som är flytande naturgas.

HBL - 05 apr 13 kl. 09:32

Viking Line säljer Isabella till Tallink-bolag

Viking Lines kryssningsfartyg Isabella säljs för trettio miljoner euro till Tallink Grupps dotterbolag Hansalink Limited.Det meddelade Viking Line i ett pressmeddelade på fredagsmorgonen. Affären ska slutföras och fartyget levereras den här månaden.

Cornucopia - 22 dec 15 kl. 12:24

Viking Line satsar ytterligare på Climeons teknik

Det svenska energiteknikbolaget Climeons revolutionerande teknik för elproduktion från låggradig spillvärme har visat sig fungera bättre än väntat. Viking Line har därför beslutat sig för att utöka samarbetet med bolaget och bygga systemet det från början i nya skepp och utreda möjligheterna att installera det på samtliga befintliga fartyg.
Climeons teknik kan producera nästan den teoretiskt maximala mängden el ur låggradig spillvärme med temperaturer om 70 - 120 grader, som annars bara går förlorad.

YLE - 30 jan 13 kl. 19:29

Viking Line vill tona ner spritdiskussionen

På Viking Line vill man tona ner stormen som blåst upp kring rederiets begränsning av försäljningen av tax free alkohol på Viking Grace. Det är bara på veckoslutet som begränsningarna gäller. Då får kryssningspassagerarna bara dricka alkohol i barer och restauranger, inte i hytten.

Nyan - 02 jan 15 kl. 12:00

Nya klagomål mot Viking Line

Nya Åland berättade intervjuade i början av december en resenär som var mycket kritisk till att ett berusat par fick köpa köpa mera alkohol ombord på Viking Lines Mariella trots att de hade två små barn med sig.
Klagomål om två liknande fall lämnats till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet. Det är en privatperson som reste med Viking Grace i oktober och som reagerade på att små barn fick vara i två olika barer sent på natten och i sällskap med föräldrar som var märkbart berusade.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.