Sydsvenskan > Inrikes

Tuesday, 24 November, 12:35

Sydsvenskan - I förrgår: 16:25

Alan Rickmans dagböcker ges ut i bokformSkådespelaren Alan Rickman förde dagbok under flera decennier. Nu ger brittiska förlaget Canongate ut de 27 handskrivna dagböckerna i bokform, rapporterar The Independent . Rima Horton och Alan Rickman blev ett par 1965 och gifte sig 2012. Horton säger.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Rickmans, Alan Rickman, Canongate, The Independent, Horton

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Alan, Rickmans, dagböcker, gesut i , bokform
Skånskan - 17 okt 15 kl. 10:00

Äkta dagböcker och starka känslor på scen

recension SCEN
Om hon var en kille skulle jag vara kär i henne
Av: Ada Berger, Ann-Sofi Lundin, Johanna Salander och Maja Salomonsson
Scen: Ögonblicksteatern från Umeå gästspelar på Unga Teatern i Malmö
Regi: Ada Berger, Maja Salomonsson
Dramaturgikonsultation: Gustav Tegby Musikarrangemang:
Stefan Johansson
Medverkande: Ann-Sofie Lundin, Johanna SalanderEn våningssäng, en hög dagböcker, två trettonåriga tjejer och pirrande känslor är centrum för Ögonblicksteaterns ”Om hon var en kille skulle jag vara kär i henne”. Föreställningen utgår från autentiska dagböcker skrivna på 90-talet och fångar mitt i prick de virrvarr av känslor som tonårstiden är och det svåra när känslorna faller utanför ramarna. På ett fantastiskt f

SVT - 04 nov 14 kl. 14:53

Astrid Lindgrens krigsdagböcker ges ut

Författaren Astrid Lindgren skrev dagbok under hela andra världskriget. Nu, 70 år efter krigets slut, ges hennes dagboksanteckningar från 17 dagböcker ut i bokform..

Helsingborgs Dagblad - 30 aug 17 kl. 20:34

Vivien Leighs dagböcker auktioneras ut

Föremål som tillhört skådespelaren Vivien Leigh auktioneras ut i London nästa månad. Det handlar bland annat om skådespelarens smycken, målningar, vigselring och dagböcker. I dagböckerna står det om när Vivien berättade för sin dåvarande man Herbert Lei.

SvD - 25 aug 16 kl. 21:15

Allt du behöver veta om Lars Noréns dagböcker

Lars Norén har med sina dagböcker orsakat stor uppståndelse. Fredag 25 augusti släpps ”En dramatikers dagbok” del tre, som täcker in åren 2013–2015. Här får vi återigen möta Noréns dagliga göromål i detalj, hans intellektuella resonemang och attacker mot kollegerna i kulturvärlden.

GöteborgsPosten - 10 sep 13 kl. 08:58

"Noréns dagböcker avskyvärda"

Skådespelerskan Marie Göranzon sågar personangreppen i Lars Noréns dagböcker. - Jag tycker det är avskyvärt. Det är smaklöst helt enkelt, säger hon i tisdagens Min sanning..

SvD - 24 feb 14 kl. 01:00

Dagböcker i bild gör vardagen till konst

För många konstnärer har visuella dagböcker blivit en livsstil. De har gjort själva dagboken till ett konstverk genom att låta text och teckningar bilda en konstnärlig helhet. En av dem är Madeleine Pyk..

ÖstersundsPosten - 03 maj 14 kl. 11:52

Norén planerar två nya dagböcker

Lars Noréns två publicerade dagböcker har hyllats och kritiserats i litteraturvärlden. I en intervju som publiceras i Dagens Nyheter framgår det att han planerar ytterligare två delar i serien..

Västerbottens Folkblad - 03 maj 14 kl. 11:55

Norén planerar två nya dagböcker

Lars Noréns två publicerade dagböcker har hyllats och kritiserats i litteraturvärlden. I en intervju som publiceras i Dagens Nyheter framgår det att han planerar ytterligare två delar i serien. — Den första heter ”Arbetaren”, den andra heter ”Avskedet”, det syftar på skilsmässa och avsked till regi.

Trelleborgs Allehanda - 03 maj 14 kl. 11:52

Norén planerar två nya dagböcker


Lars Noréns två publicerade dagböcker har hyllats och kritiserats i litteraturvärlden. I en intervju som publiceras i Dagens Nyheter framgår det att han planerar ytterligare två delar i serien. - Den första heter "Arbetaren", den andra heter "Avskedet", det syftar på skilsmässa och avsked till regi.

NT - 03 maj 14 kl. 11:52

Norén planerar två nya dagböcker

Lars Noréns två publicerade dagböcker har hyllats och kritiserats i litteraturvärlden. I en intervju som publiceras i Dagens Nyheter framgår det att han planerar ytterligare två delar i serien.(TT).

Kristianstadsbladet - 03 maj 14 kl. 11:52

Norén planerar två nya dagböcker


Lars Noréns två publicerade dagböcker har hyllats och kritiserats i litteraturvärlden. I en intervju som publiceras i Dagens Nyheter framgår det att han planerar ytterligare två delar i serien. - Den första heter "Arbetaren", den andra heter "Avskedet", det syftar på skilsmässa och avsked till regi.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.